ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ροδίτικη κουζίνα συναντά τους διεθνείς σεφ της ελληνικής γαστρονομίας

Από -
Η ροδίτικη κουζίνα συναντά τους διεθνείς σεφ της ελληνικής γαστρονομίας - Χρυσοί Σκούφοι

Έλληνες σεφ που διαπρέπουν στο εξωτερικό μαγειρεύουν στο 2ο «Local Gourmet Festival» που οργανώνει το εστιατόριο «Noble» στο ξενοδοχείο Elysium Resort & Spa στη Ρόδο.

Δεν επαναπαύεται στις δάφνες του ως πρωτοπόρος της ανάδειξης της γαστρονομικής διάστασης της ροδίτικης κουζίνας το εστιατόριο «Νoble» (Χρυσός Σκούφος και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2019) στο ξενοδοχείο Elysium Resort & Spa στη Ρόδο. Διοργανώνει και φέτος το δεύτερο «Local Gourmet Festival 2019» (19 -23 Ιουλίου). Καλεσμένοι αυτήν τη φορά, Έλληνες σεφ που διαπρέπουν σε βραβευμένα εστιατόρια του εξωτερικού οι οποίοι θα δημιουργήσουν με την μπριγκάδα του «Noble» με επικεφαλής τον executive chef Γιώργο Τρουμούχη και τον chef Σταμάτη Μισομικέ, τέσσερα μοναδικά 4-hand dinner μενού με τη ροδίτικη κουζίνα να συναντά τη μοντέρνα ελληνική κουζίνα. Στόχος του Φεστιβάλ είναι η προώθηση και η προβολή της ροδίτικης γαστρονομίας, των μικρών παραγωγών και των τοπικών προϊόντων καθώς και η ενθάρρυνση των νέων σεφ να ασχοληθούν ενεργά με την τοπική γαστρονομία.

Κάθε βράδυ, οι φιλοξενούμενοι του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ένα μενού 7 πιάτων: τρία πιάτα με ελληνικές επιρροές, δημιουργίες του προσκεκλημένου σεφ, τρία πιάτα με έμπνευση από τη Ρόδο από την ομάδα του «Noble» και ένα πιάτο με κοινά γαστρονομικά σημεία αναφοράς.

Οpening του φεστιβάλ στις 19 Ιουλίου με ροδίτικα εδέσματα εμπνευσμένα από τοπικά προϊόντα, και πρεμιέρα το Σάββατο 20 Ιουλίου, με προσκεκλημένο σεφ τον Θάνο Φέσκο από το βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin εστιατόριο Geranium στην Κοπεγχάγη. Την Κυριακή 21 Ιουλίου προσκεκλημένος chef είναι ο Έρικ Ιβανίδης από το βραβευμένο με 1 αστέρι Michelin εστιατόριο Oak στην Γάνδη. Τη γαστρονομική σκυτάλη παραλαμβάνει τη Δευτέρα 22 Ιουλίου ο chef Μάικ Παπαφίλης από το βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin εστιατόριο «L’Ambroisie» στo Παρίσι. Το φεστιβαλ ολοκληρώνεται την Τρίτη 23 Ιουλίου με τον chef Αθηναγόρα Κωστάκο (βραβευμένος με Χρυσούς Σκούφους όταν εργαζόταν στην Ελλάδα) από το εστιατόριο «Meraki» στo Λονδίνο, με διάκριση The Michelin Plate.

To Local Gourmet Festival 2019 είναι μία από τις δράσεις που στηρίζει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019.

Για πληροφορίες και κρατήσεις, www.localgourmetfestival.com, 22410 45700 (Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 17:00 Κα Γεωργία Γιάννουστα).