ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο γευστικό roller coaster του David Muñoz

Από -
Στο γευστικό roller coaster του David Muñoz - Χρυσοί Σκούφοι

Αντισυμβατικός, καινοτόμος, χωρίς να φοβάται τα ρίσκα, ο Muñoz αναδείχτηκε πριν από λίγο καιρό τρίτος καλύτερος σεφ στα διεθνή Best Chef Awards.

«Ολα όσα μαγειρεύουμε είναι δυνατά κι έντονα. Κάθε μπουκιά είναι σαν πιστολιά. Θέλω οι πελάτες να νιώθουν σαν να βρίσκονται σε roller coaster», δηλώνει ο 37χρονος Ισπανός σεφ David Muñoz για την κουζίνα του «DiverXO», του τριάστερου εστιατορίου του στη Μαδρίτη. Αντισυμβατικός, καινοτόμος, χωρίς να φοβάται τα ρίσκα, ο Muñoz αναδείχτηκε πριν από λίγο καιρό τρίτος καλύτερος σεφ στα διεθνή Best Chef Awards. Πραγματικός star chef στη χώρα του και όχι μόνο, άνοιξε το εστιατόριο «StreetXO» στο λονδρέζικο Mayfair, είναι ambassador της Nike αλλά και σύζυγος της τηλεπαρουσιάστριας Cristina Pedroche.

Από το 2007 που πρωτοάνοιξε το λιλιπούτειο εστιατόριό του στη Μαδρίτη μέχρι τη σημερινή καταξίωση σε έναν νέο χώρο, με μεγάλες κουζίνες αλλά πάντα λίγα τραπέζια, ο σεφ με το χαρακτηριστικό κούρεμα-μοϊκάνα παρουσιάζει μια τολμηρή fusion κουζίνα (αν και του ίδιου δεν του αρέσει ο χαρακτηρισμός αυτός), πρωτότυπη, fun και global, στην οποία ενσωματώνει πολλές αναφορές από την ισπανική παράδοση μέχρι τις νέες τάσεις της σκανδιναβικής και της ασιατικής γαστρονομίας. Πολύ δυνατός στα vegetarian πιάτα, κι έχοντας κερδίσει σχετικά βραβεία δημιουργικότητας στο παρελθόν, θέλει να εστιάσει ακόμη περισσότερο στο είδος, ειδικά με τη δημοφιλία που γνωρίζει στο Λονδίνο, και να δημιουργήσει χορτοφαγικά πιάτα-έργα τέχνης.

Η αγάπη του για τη σύγχρονη τέχνη είναι, άλλωστε, ορατή και από την ιστοσελίδα του «DiverXO», που σε καλεί να φτιάξεις το δικό σου έργο. Το εστιατόριό του δεν σερβίρει πάνω από 30 άτομα, αλλά τα μενού γευσιγνωσίας περιλαμβάνουν γύρω στις 35 διαφορετικές γεύσεις και αλλάζουν κάθε μήνα. «Θέλουμε να εκπλήσσουμε τον καθέναν που έρχεται στο εστιατόριο, απ’ όπου κι αν είναι. Κάθε φορά που έρχεσαι πρέπει να ζεις κάτι διαφορετικό», δηλώνει ο Muñoz, ο οποίος περιγράφει την κουζίνα του σαν ένα συνεχές ταξίδι, με διαφορετικές υφές και συγκινήσεις σε κάθε μπουκιά.