ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«The Zillers»: Ραντεβού στον πιο δροσερό και γαστρονομικό urban garden της Αθήνας

«The Zillers»: Ραντεβού στον πιο δροσερό και γαστρονομικό urban garden της Αθήνας - Χρυσοί Σκούφοι

Το μαγικό σκηνικό μέσα στη δροσιά του καταπράσινου αυτού urban garden φαίνεται πως δεν εμπνέει μονάχα εμάς αλλά και τον εξαιρετικά ταλαντούχο σεφ του «Zillers» Παύλο Κυριάκη.

Κάθε φορά που σκαρφαλώνουμε στα ψηλά του ξενοδοχείου «The Zillers» αισθανόμαστε να δραπετεύουμε από την καυτή καλοκαιρινή Αθήνα και αφηνόμαστε να απολαύσουμε την πανοραμική θέα, που απλώνεται πάνω από τον ιερό βράχο και βυθίζεται στη θάλασσα. Το μαγικό σκηνικό μέσα στη δροσιά του καταπράσινου αυτού urban garden φαίνεται πως δεν εμπνέει μονάχα εμάς αλλά και τον εξαιρετικά ταλαντούχο σεφ του «Zillers» Παύλο Κυριάκη, ο οποίος λανσάρισε μόλις ολοκαίνουργιες σπεσιαλιτέ με δημιουργικό καλοκαιρινό χρώμα, όπως η πολύ ενδιαφέρουσα σούπα ντομάτας με παγωτό από burrata και τραγανή μπρουσκέτα με λιαστή ντομάτα, το υπέροχο ταρτάρ λαβράκι, μαριναρισμένο με ελαιόλαδο και μοσχολέμονο, και η αρνίσια σέλα ψητή κι ελαφρώς καπνιστή με μυρωδικά, σε ανατρεπτικό pairing με τηγανητό γλυκάδι, κρέμα λευκής μελιτζάνας και παστέλι με μπαχαρικά dukkah.

Το πολύ ξεχωριστό γαστρονομικό ιδίωμα του σεφ μπορούμε να το χαρούμε a la carte και σε τρία ειδικά fixed menus, που ταιριάζουν σε κάθε διάθεση: το ειδικό μενού για χορτοφάγους (€ 40) και το ελληνικό (€ 50), που ξεδιπλώνονται σε τέσσερα στάδια, αλλά και το μεγάλο μενού γευσιγνωσίας (€ 60), που επιφυλάσσει, ανάμεσα σε άλλα, ένα εξαιρετικό λαβράκι με λευκά σπαράγγια, αρακά, καλοκαιρινή τρούφα και αμύγδαλα. Σε κάθε περίπτωση το γεύμα μας ξεκινάει υπέροχα, με μια επιλογή από σπέσιαλ χειροποίητα ψωμιά που παρασκευάζονται στην κουζίνα, και κλείνει με τα φανταστικά επιδόρπια, που φέρουν πλέον τη σφραγίδα του εξαιρετικού pastry chef Γιώργου Πλατινού.

Εξίσου ανανεωμένα είναι και τα κοκτέιλ που προτείνει ο Φώτης Κουλέτος, όπως πάντα σε απόλυτη αρμονία με τις γεύσεις του καταλόγου. Το πληθωρικό και πολύπλοκο Athenian είναι λ.χ. η πρόταση της μπάρας για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα αλλιώτικο Boulevardier, ενισχυμένο με ελληνικές νότες από κρασί Σαββατιανό, ενώ το Tailor Fit, με τζιν, βότκα και γαρνιτούρα από πίκλες αγγουριού, θα μας δροσίζει υπέροχα όσο απολαμβάνουμε τη φωτισμένη πόλη.