ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η σειρά The Macallan Double Cask μεγαλώνει και αυτές τις γιορτές, υποδεχόμαστε τα νέα The Macallan Double Cask 15 και 18 ετών

Η σειρά The Macallan Double Cask μεγαλώνει και αυτές τις γιορτές, υποδεχόμαστε τα νέα The Macallan Double Cask 15 και 18 ετών - Χρυσοί Σκούφοι

Η απόλυτη αρμονία αμερικανικής και ευρωπαϊκής δρυός αφήνει το πολύπλοκο γευστικό της αποτύπωμα σε ένα υπέροχα ισορροπημένο single malt Scotch Whisky που θα υπογράψει τις γιορτές μας.

Πριν από τέσσερα χρόνια το Double Cask της The Macallan έκανε το πρώτο βήμα ενός μοναδικού ταξιδιού με το The Macallan Double Cask 12 ετών. Φέτος, με τα The Macallan Double Cask 15 και 18 ετών, το ταξίδι αυτό συνεχίζεται: ένα ταξίδι που φέρνει μαζί δύο κόσμους, συνδυάζοντας αμερικανικά και ευρωπαϊκά βαρέλια sherry, για να δημιουργήσει ένα υπέροχα ισορροπημένο single malt Scotch Whisky, που αφήνει το γευστικό του αποτύπωμα χάρη στον ιδιαίτερο, ζεστό του χαρακτήρα, και την πολύπλοκη γευστική του παλέτα.

Διαβατήριο για το ταξίδι αυτό, που ξεδιπλώνεται κάθε φορά που ανοίγουμε το πώμα ενός The Macallan Double Cask, είναι η διαδρομή του ξύλου απ’ το οποίο παράγονται τα ξεχωριστά βαρέλια μέσα στα οποία ωριμάζει. Μια διαδρομή που ξεκινά από τα αχανή δάση της βορείου Ισπανίας και τα Πυρηναία Όρη, απ’ όπου το The Macallan προμηθεύεται την ευρωπαϊκή δρυ, κοινώς τη βελανιδιά. Μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα πιο πέρα, στα πλούσια δάση του Οχάιο, του Μιζούρι και το Κεντάκι, ξεκινούν το δικό τους ταξίδι οι φρέσκιες αμερικανικές δρύες, που μεταφέρονται κι αυτές στην Ισπανία, όπου μαζί με τα ευρωπαϊκά τους αντίστοιχα μετατρέπονται σε βαρέλια που γεμίζουν με κρασί sherry.

Αφού ρουφήξουν τα αρώματα του sherry, τα βαρέλια μεταφέρονται στο κτήμα του The Macallan στα σκωτσέζικα οροπέδια του Speyside. Εκεί, υποδέχονται το φρέσκο απόσταγμα των Whisky Makers ενός brand με σχεδόν 200 χρόνια ιστορίας, αλλά και αμέτρητα βραβεία που έχουν έρθει για να υπογραμμίσουν την επιμονή της ομάδας στην αριστεία, σήμα κατατεθέν του The Macallan απ’ όταν ιδρύθηκε από τον Alexander Reid το 1824. Είναι, άλλωστε, βάσει αυτής συσσωρευμένης γνώσης και ικανότητας, που οι Whisky Masters επιλέγουν την καλύτερη δυνατή ισορροπία μεταξύ δρύινων βαρελιών, για να δημιουργηθεί το Double Cask.

Μια ισορροπία λεπτή, που συνδυάζει αρμονικά τις απαλές νότες βανίλιας των αμερικανικών βαρελιών sherry, με τον διακριτικό μπαχαρένιο χαρακτήρα των ευρωπαϊκών, για να αποδώσει με ακρίβεια το κλασικό στυλ του The Macallan. Άλλωστε, όπως επισημαίνει και η Master Whisky Maker του The Macallan, Kirsteen Campbell, «Η επιρροή των δρύινων βαρελιών, είναι ο πιο σπουδαίος παράγοντας που αφορά στην ποιότητα, το φυσικό χρώμα και το χαρακτηριστικό γευστικό προφίλ που βρίσκεται στην καρδιά όλων των whiskies από το The Macallan».

Έτσι, το Double Cask ξεχωρίζει για τη σαγηνευτική του φινέτσα, με το The Macallan Double Cask 15 ετών να διακρίνεται για τα αρώματα αποξηραμένων φρούτων, καραμέλας βουτύρου και βανίλιας, αλλά και για την κρεμώδη υφή, το καραμελένιο χρώμα και την θερμή επίγευση. Παράλληλα, το The Macallan Double Cask 18 ετών έχει πλούσιο, κεχριμπαρένιο χρώμα και χαρακτηρίζεται από νότες αποξηραμένων φρούτων, τζίντζερ και καραμέλας βουτύρου, ενώ την ζεστή επίγευση από ξυλώδη μπαχαρικά έρχονται να ισορροπήσουν γεύσεις εσπεριδοειδών και γλυκού πορτοκαλιού.

Ξεχωριστές και αυτόφωτες νέες οντότητες, οι δυο ετικέτες εντάσσονται αρμονικά στην Double Cask παλέτα του The Macallan κι έρχονται ακριβώς την κατάλληλη στιγμή για να πρωταγωνιστήσουν στις γιορτινές στιγμές μας, όποιο απ’ τα δύο κι αν επιλέξουμε – αν δεν επιλέξουμε να τα δοκιμάσουμε και τα δύο…

Επίσημος διανομέας του The Macallan για την Ελλάδα είναι η Coca-Cola Τρία Έψιλον.

Απολαύστε Υπεύθυνα