ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα πιο πολυαναμενόμενα εστιατορικά projects του 2021

Τα πιο πολυαναμενόμενα εστιατορικά projects του 2021 - Χρυσοί Σκούφοι

Μετά το άνοιγμα της εστίασης έχουμε αρκετά και ενδιαφέροντα να περιμένουμε.

Milos (και) Xenodoxeion

Όπως έχουμε πρώτοι προαναγγείλει το πιο πολυαναμενόμενο εστιατορικό - ξενοδοχειακό opening της νέας χρονιάς είναι το «Xenodoxeion Milos» του διεθνούς φήμης restaurateur Κώστα Σπηλιάδη, ένα 5άστερο γκουρμέ ξενοδοχείο στα δύο πολύ όμορφα νεοκλασικά κτίρια πίσω από την Παλιά Βουλή (Κολοκοτρώνη 3-5), το οποίο ετοιμάζεται πυρετωδώς. Με την ξεχωριστή design υπογραφή των Divercity Architects των Νικόλα και Δημήτρη Τραβασάρου, θα έχει 42 δωμάτια, εκφράζοντας «την ουσία του ελληνικού lifestyle με καλαισθησία και λιτότητα, έχοντας σαν βασικά του υλικά το λευκό μάρμαρο και το ξύλο», ενώ το διασημότερο ελληνικό εστιατόριο στον κόσμο, το οποίο θα στεγάζεται στην ψηλοτάβανη αίθουσα του ισογείου και στο πατάρι της, θα έχει ξεχωριστή είσοδο από τη Στοά Μπολάνη και χωρητικότητα 135 ατόμων.

Γκουρμέ Νιάρχος με σκανδιναβική αύρα

Το μόνο που έλειπε από το δημοφιλές Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος είναι ένα εστιατόριο αξιώσεων και το καινούργιο γκουρμέ στέκι που ετοιμάζεται στον 5ο όροφο του από το «Δειπνοσοφιστήριο» με στόχο opening - covid επιτρέποντος - τον Μάιο του 2021 έχει όλα τα φόντα για να κάνει τη διαφορά. Επικεφαλής σεφ του είναι, όπως γράψαμε σε αποκλειστικότητα, ο Θάνος Φέσκος, Assisant head chef στο 3άστερο «Geranium» της Κοπεγχάγης αυτήν τη στιγμή, ενώ επικεφαλής στο νευραλγικό πόστο της ομάδας R & D (Έρευνας και Ανάπτυξης) θα βρεθεί ο Γιώργος Παπαζαχαρίας, ο οποίος ήταν στο ίδιο πόστο στο 3άστερο «Maaemo» στο Όσλο και κατόπιν στο εντυπωσιακό και αστεράτο υποθαλάσσιο εστιατόριο «Under» στη Νορβηγία επίσης. Θα υπάρχουν 3 μενού degustation (omnivore, vegan, vegetarian) και το στιλ της κουζίνας θα έχει σκανδιναβική νοοτροπία, στηριγμένη όμως σε ελληνικές πρώτες ύλες με την farm to table φιλοσοφία και την τροφοσυλλογή να παίζει σημαντικό ρόλο, ενώ κάτι ακούγεται και για bar με tapas και υπογραφή Clumsies στα κοκτέιλ.

Εστιατορικά projects που περιμένουν το πράσινο φως

Έτοιμο είναι το μεζεδοπωλείο «Bocas Fine Meze» που ανοίγει ο βραβευμένος σεφ Μίλτος Αρμένης στη Νέα Φιλαδέλφεια μαζί με τον Δημήτρη Τρυφωνόπουλο εκεί που ήταν «Η κοκκινοσκουφίτσα και ο κακός λύκος» και περιμένει την επιστροφή της εστίασης για να μας κάνει το ποδαρικό. Θα εστιάζει σε δημιουργικούς μεζέδες (από κοκορέτσι γαρίδας μέχρι στιφάδο σαρδέλας) σερβιρισμένους σε παλιά πορσελάνινα πιατάκια μαζεμένα από το Μοναστηράκι. Με το… κλειδί στην πόρτα βρίσκεται και η δημιουργική ομάδα των σεφ της «Cookoovaya» και του «Hoocut», αφού το «Γκαστόνε Grill & Spirits» το νέο «fine casual» κρεατο-στέκι τους πέριξ της πλατείας Αγίας Ειρήνης, ήταν έτοιμο να ανοίξει όταν έκλεισε η εστίαση. Στην τελική ευθεία βρίσκεται και το νέο «CTC» στον Βοτανικό, εκεί που μέχρι την άνοιξη βρισκόταν το «Αθήρι», κι ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης ανυπομονεί να μας υποδεχτεί στον πανέμορφο κήπο του.