ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα αποστάγματα που εντυπωσίασαν στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

 Τα αποστάγματα που εντυπωσίασαν στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας  - Χρυσοί Σκούφοι

Το ούζο Πλωμαρίου Άδολο έγινε η βάση για ένα πρωτότυπο cocktail που άνοιξε τη μεγάλη γιορτή της ελληνικής γαστρονομίας, ενώ το M Dry Mastiha Spirit σφράγισε το δείπνο συνοδεύοντας τα ανατρεπτικά επιδόρπια.

Ανατρεπτική γεύση είχαν τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, η μεγάλη γιορτή της ελληνικής γαστρονομίας, που έστρεψαν τον προβολέα στις αρετές της βιώσιμης ψαροφαγίας, με τους σεφ του λαμπερού diner de gala Σωτήρης Ευαγγέλου (executive chef του "Makedonia Palace") και Λευτέρης Λαζάρου (από το εμβληματικό "Varoulko Seaside"), να παρουσιάζουν πιάτα που απέδειξαν ότι οι ταπεινές και παραμελημένες λιχουδιές των ελληνικών θαλασσών, μπορούν να μετατραπούν σε δημιουργίες αξιώσεων, αν περάσουν από ταλαντούχα χέρια. Μια τρανή και πεντανόστιμη απόδειξη του πώς, εστιάζοντας την προσοχή μας μακριά από ήδη που κινδυνεύουν από την υπεραλίευση και σε θαλασσινούς θησαυρούς που αδίκως θεωρούσαμε υποδεέστερους, μπορούμε και την βιοποικιλότητα των θαλασσών μας να βοηθήσουμε, και τη νοστιμιά της ελληνικής γεύσης να εξασφαλίσουμε.

Την ελληνική νοστιμιά, όμως, ανέδειξαν και οι fine drinking δημιουργίες που απολαύσαμε κατά τη διάρκεια της βραδιάς, με βάση τα αποστάγματα που εντυπωσίασαν στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας: συγκεκριμένα, το εκλεκτό ούζο Πλωμαρίου Άδολο, και το φινετσάτο M Dry Mastiha Spirit. Το πρωτότυπο κοκτέιλ "Anis & Cherries", μάλιστα, με ούζο Άδολο, λάιμ και γλυκό του κουταλιού κεράσι, ήταν το απολαυστικό ποτό που άνοιξε τη βραδιά, φέρνοντας ένα απολαυστικό twist στην ιεροτελεστία της ουζοποσίας, μέσα από μια μείξη που έμοιαζε με new age γλυκό του κουταλιού. Όσο για το M Dry Mastiha Spirit, αυτό σφράγισε τη λαμπερή βραδιά με την κομψή αρωματική και γευστική του ένταση, αφού το εξαιρετικό επιδόρπιο που ετοίμασε ο σεφ ζαχαροπλαστικής του "Βαρούλκου", Θοδωρής Μωυσίδης, συνδυάζοντας μους γιαουρτιού-αμύγδαλου με πεπόνι, χαμομήλι, ναμελάκα λευκής σοκολάτας αρωματισμένη με λέμονγκρας και σάλτσα αγγουριού, ταίριαξε περίφημα με τη μετρημένη γλύκα του φινετσάτου ποτού.