Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους ψήφισαν και αυτή τη σεζόν τα αγαπημένα τους εστιατόρια, έχοντας τα αξιολογήσει και βαθμολογήσει.
Η πρώτη νικήτρια, η οποία με την/τον συνοδό του θα παρευρεθεί στην τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων 2022, στην Μεγάλη Βρετανία, τη Δευτέρα 4 Απριλίου είναι η Βιβή Βασιλείου.
Ο δεύτερος νικητής, ο οποίος με την/τον συνοδό της, θα πλαισιώσει μια από τις ομάδες της γευσιγνωστικής επιτροπής των Χρυσών Σκούφων σε μια από τις γαστρονομικές τους εξόδους είναι ο Ανέστης Παπαδόπουλος.
Η τρίτη νικήτρια η οποία έχει κερδίσει ένα δείπνο με τον / την συνοδό της σε ένα βραβευμένο εστιατόριο είναι η Γεωργία Βαρώτσου.
Τα κριτήρια:
1. Γεύση: Τα βραβεία είναι στο πιάτο! Η βαθμολογία στην κατηγορία «γεύση» αποτελεί το 80% του συνολικού βαθμού του εστιατορίου.
Λαμβάνονται υπ’ όψιν:
- α) η ποιότητα των πρώτων υλών,
- β) η μαγειρική τεχνική-επιδεξιότητα των σεφ,
- γ) η αρμονία και η ισορροπία των γεύσεων,
- δ) τα πρωτότυπα υλικά,
- ε) οι δόκιμα ευφάνταστοι συνδυασμοί,
- στ) η αισθητική εμφάνιση των πιάτων,
- ζ) η γενική αίσθηση που τελικά εκπέμπει το σύνολο όλων των επιμέρους στοιχείων
2. Σέρβις: λαμβάνονται υπ’ όψιν η συνολική εμφάνιση των σερβιτόρων, η γνώση τους επί των πιάτων του εστιατορίου και των κρασιών του καταλόγου, η περιποιητική συμπεριφορά, η γρήγορη κάλυψη αναγκών, το τελετουργικό του σερβιρίσματος είτε είναι επίσημο είτε πιο χαλαρό και η ποιότητα των σκευών σερβιρίσματος. Η βαθμολογία στην κατηγορία «σέρβις» αποτελεί το 10% του συνολικού βαθμού του εστιατορίου.
3. Ατμόσφαιρα: στυλ, ύφος, άποψη, καλαισθησία στη διαμόρφωση του χώρου ανεξαρτήτως διακοσμητικού στυλ και η ποιότητα του ήχου αν υπάρχει μουσική. Η βαθμολογία στην κατηγορία «ατμόσφαιρα» αποτελεί το 10% του συνολικού βαθμού του εστιατορίου.
Μετά από κάθε επίσκεψη σας σ ένα καλό εστιατόριο(βαθμός από 6/10 και πάνω) σας προσκαλούμε να συμπληρώνετε τη φόρμα αξιολόγησης του.
Χορηγός του Βραβείο Κοινού 2022 είναι η Kaiser Pilsner.