ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ | ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Aleria

15 / 20

Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα

 Αττική - Αθήνα - Μεταξουργείο, Μ. Αλεξάνδρου 57

 210/5222633

 www.aleria.gr/el/

Ιδιοκτήτης: Νικηφόρος Κεχαγιαδάκης

Σεφ: Γκίκας Ξενάκης

Aleria - Χρυσοί Σκούφοι

Στον γοητευτικό, με αρτίστικες αναφορές χώρο του «Aleria», που συμπληρώνεται με έναν από τους πιο ρομαντικούς κήπους της πόλης, ο Γκίκας Ξενάκης εξελίσσει μια προσωπική κουζίνα με σαφές ελληνικό υπόβαθρο, κατανοητή δημιουργικότητα και γευστικό βάθος. Εμπνευσμένες εκδοχές σε διαχρονικές αξίες, όπως η «φέτα-καρπούζι», με τη φέτα σε μορφή crème brûlée και το καρπούζι σε γρανίτα, αφρό και πίκλες ή ο βαθιά νόστιμος μουσακάς με μανιτάρια, μελιτζάνα και μπεσαμέλ πατάτας εναλλάσσονται στο μενού με πιο κλασικά πιάτα, όπως ο εξαιρετικά ψημένος μπακαλιάρος με καπνιστά βλίτα, σάλτσα από ζωμό ψαριού, πουρέ παντζάρι και αμύγδαλα ή το σιγοψημένο αρνάκι με κρέμα μελιτζάνας, ψητά φασολάκια και σάλτσα με άρωμα κίμινου.

Χάρτης εστιατορίου