ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ | ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Aleria

15 / 20

Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα

 Αττική - Αθήνα - Μεταξουργείο, Μ. Αλεξάνδρου 57

 210/5222633

 www.aleria.gr/el/

Ιδιοκτήτης: Νικηφόρος Κεχαγιαδάκης

Σεφ: Γκίκας Ξενάκης

Aleria - Χρυσοί Σκούφοι

Στην καλύτερη στιγμή της 13χρονης πορείας του, το κομψό ιδιοσυγκρασιακής μαξιμαλιστικής αισθητικής εστιατόριο ραφινάρει συνεχώς τη γαστρονομική του πρόταση. Ο Γκίκας Ξενάκης προχωράει σε ελληνικούς νεολογισμούς που ανεβάζουν τον πήχη με δημιουργίες όπως το προχωρημένο post-mama «γιουβαρλάκι» ταρτάρ, οι μεγάλης συναισθηματικής δύναμης και γευστικής αξίας «πατάτες στη στάχτη», οι γαρίδες Κοιλάδας σε έναν φανταστικό συνδυασμό με αμύγδαλο, κεράσι και κεφίρ ή το εξαιρετικό χριστόψαρο με το ζωμό του μαζί με πιπεριά Φλωρίνης, ψητό καλαμπόκι, φρέσκα φασολάκια και καρότο.

Χάρτης εστιατορίου