ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Δέκα Restaurant»: Αμύνταιο σε γευστικό αναβρασμό

Από -
Κότσι χοιρινό forestier με μανιτάρια και κρέμα σέλινου - Χρυσοί Σκούφοι
Κότσι χοιρινό forestier με μανιτάρια και κρέμα σέλινου

Ήδη από την πυκνή γευστικότατη ψαρόσουπα του καλωσορίσματος που ήρθε στο τραπέζι μας το μεσημέρι της 25ης Μαρτίου στο καινούργιο «Δέκα Restaurant» στο επίσης άρτι αφιχθέν ξενοδοχείο «Kleio Resort&Spa» στο Αμύνταιο αντιληφθήκαμε ότι δεν πρόκειται για ένα ακόμη ξενοδοχειακό εστιατόριο. «Η ψαρόσουπα αυτή ήταν από τα πιο δημοφιλή πιάτα στο «Alfredo’s». Την αγαπούσαν ιδιαίτερα οι παίκτες του καζίνο.» μας λέει ο Σάκης Καλλιοντζής, head chef για αρκετά χρόνια στο εν λόγω βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο εστιατόριο της Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει αναλάβει την επιμέλεια του μενού στο «Δέκα Restaurant» και 2-3 Σαββατοκύριακα του μήνα τουλάχιστον θα τον βρείτε στην κουζίνα του.

Ο χώρος είναι επιπλωμένος σε κλασικό αστικό στιλ, με έπιπλα σε σκούρο ξύλο και πιο μοντέρνα χωρίσματα σε τόνους του γκρι, και έργα τέχνης από τους φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλώρινας.
Ο χώρος είναι επιπλωμένος σε κλασικό αστικό στιλ, με έπιπλα σε σκούρο ξύλο και πιο μοντέρνα χωρίσματα σε τόνους του γκρι, και έργα τέχνης από τους φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλώρινας.

Εδώ προτείνει μια μοντέρνα ελληνική κουζίνα με διεθνείς πινελιές και αρκετά ντόπια υλικά σε ένα μενού που αλλάζει συχνά και διακρίνεται για την πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής. Ξεχωρίσαμε το ταμπουλέ με φακές, κόλιανδρο, καυτερή πιπεριά και πέστο από σπανάκι, ελιές και κάπαρη, το χούμους με φασόλια, πανσέτα και τρούφα, το ριζότο με σουπιά χυλωμένο με ταραμά και μπισκ γαρίδας, το κοκοράκι sous vide με πουρέ κολοκύθας και το ρυζόγαλο σε φύλλο κρούστας με σύκα και μπισκότα κανέλας. Ιδιαίτερη πρόταση με ρουστίκ νοστιμιά η βουβαλίσια σκέπη με γιαούρτι, ενώ αισθητή κάνουν την παρουσία τους και οι νέες υγιεινές τάσεις, με πιάτα όπως η σαλάτα με ζέα, κοτόπουλο, δυόσμο, πιπεριές Φλωρίνης, ρόκα και φυστίκι Αιγίνης.

Σαλάτα με ζέα, κοτόπουλο, δυόσμο, πιπεριές Φλωρίνης, ρόκα και φυστίκι Αιγίνης
Σαλάτα με ζέα, κοτόπουλο, δυόσμο, πιπεριές Φλωρίνης, ρόκα και φυστίκι Αιγίνης

Αν και το «Δέκα Restaurant» είναι ακόμη στα πρώτα του βήματα και έχει περιθώρια εξέλιξης, έρχεται να βάλει το λιθαράκι του στην πολύ ενδιαφέρουσα προσπάθεια που γίνεται στην ευρύτερη περιοχή του Αμύνταιου τα τελευταία χρόνια να καθιερωθεί ως ένας νέος προορισμός γαστρονομικού τουρισμού. Δεν είναι τυχαίο ότι η περιοχή συγκέντρωσε φέτος 3 βραβεία ελληνικής κουζίνας σε μόλις λίγα χιλιόμετρα, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει πουθενά αλλού στην ορεινή Ελλάδα.
Από το ευγενικό σέρβις με νέα καλοντυμένα παιδιά και τις επιλογές τοπικών κρασιών και σε ποτήρι, ως το bar με τις premium ετικέτες και αρκετά malt, επίσης σε πολύ λογικές τιμές, και τα τσάγια της Kusmi, η προσοχή στη λεπτομέρεια χαρακτηρίζει αυτό το «γκουρμέ ξενοδοχείο» εν τη γενέσει.