ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το ολοκαίνουργιο «Matsuhisa», με το που ανοίγει, γοητεύει το Παρίσι

Από -
Το ολοκαίνουργιο «Matsuhisa», με το που ανοίγει,   γοητεύει το Παρίσι - Χρυσοί Σκούφοι

Του είχε μείνει απωθημένο ένα εστιατόριο στο Παρίσι του Nobu Matsuhisa, μετά μια πρώτη προσπάθεια που δεν ευδοκίμησε στη δεκαετία του 1990. Τώρα όμως το ολοκαίνουργιο «Matsuhisa» στην Πόλη του Φωτός μέσα στο ξενοδοχείο «Raffles», λάμπει! Και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έχει για μας τους Έλληνες είναι ότι το εστιατόριο στήθηκε με τη συνδρομή του στενού συνεργάτη του Nobu του Τάσσου Ιωαννίδη που έχει τα πολύ πετυχημένα «Matsuhisa» σε Αθήνα και Μύκονο , και που μέσα στο 2015 δημιούργησαν μαζί το «Matsuhisa» του Μονάχου στο ξενοδοχείο Mandarin Oriental που φαίνεται να σκίζει. Για τις ανάγκες του opening μάλιστα ο head sushi chef του αθηναϊκού «Matsuhisa» Τόνυ Βρατσάνος και ο επικεφαλής σεφ του Βασίλης Παπαθεοδώρου πήγαν στη γαλλική πρωτεύουσα και βλέπαμε τις αναρτήσεις τους στο Facebook. Πρόκειται για το 6ο «Matsuhisa» στον κόσμο που συμπληρώνει την γαστρονομική αυτοκρατορία των 32 «Nobu» σε όλον τον πλανήτη, και βρίσκεται σ ένα φανταστικό ξενοδοχείο.

Όταν άνοιξε ξανά το 2010 το Le Royal Monceau – Raffles καταγράφηκε ως το πιο συναρπαστικό 5άστερο ξενοδοχείο ύστερα από την δραματική ανακαίνισή του μετά από κλείσιμο 2 χρόνων από τον πολύ Philippe Starck. Η σάλα του εστιατορίου( 100 άτομα) έχει μια ντηζαινάτη αρχοντιά με έπιπλα γεμάτα μνήμες μοντερνισμού, μια φανταστική μοκέτα στο πάτωμα με σχέδια πλεγμένων κλαδιών στο χρώμα του κακάο και pop Starckικές ζωγραφιές στο ταβάνι. Επικεφαλής σεφ θα είναι ο Hideki Endo και εκτός από τα κλασικά πιάτα που αγαπάμε έχει δουλέψει καινούργιες σπεσιαλιτέ με χρώμα Γαλλίας σαν τα Tacos με φύκια και μαύρη τρούφα, τραγανά στρείδια με χαβιάρι, Wagyu Beef με ραβιόλι γεμιστό με φουαγκρά και ponzu η wasabi ή aioli σως. Σετάκι πηγαίνει και το μοδάτο «Le Bar Long» με τα ψηλοκάβαλα φωτισμένα τραπέζια του Philippe Starck όπου τα κλασσικά κοκτέιλ πειράζονται με λίγο σάκε και ένας άλλος κόσμος ανάλαφρων ποτών δημιουργείται δένοντας αρμονικά με τις γεύσεις του «Matsuhisa». Το Παρίσι διψάει για την αύρα του Nobu οπότε αναμένεται να γίνει χαμός, κι εμάς δεν μας κακοπέφτει αν βρεθούμε κατά Άιφελ μεριά.