ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέρλες ελαιολάδου, ένα άγγιγμα με στυλ στο πιάτο

Από -
Πέρλες ελαιολάδου, ένα άγγιγμα με στυλ στο πιάτο - Χρυσοί Σκούφοι

Μερικές φορές, κάτι ελάχιστο μπορεί να κάνει τη διαφορά σε ένα πιάτο, σε εμφάνιση και γεύση. Οι πέρλες από σφαιροποιημένο ε.π. ελαιόλαδο σε έξι εκδοχές είναι ένα πρωτότυπο ελληνικό προϊόν, για εντυπωσιακό food styling…

«Η ιδέα γεννήθηκε όταν παρακολουθήσαμε σε βίντεο μια επίδειξη σφαιροποίησης από τον Ferran Adria», λέει ο δημιουργός του προϊόντος Νεκτάριος Ταφλανίδης, ελαιοπαραγωγός από το Σιδηρόκαστρο. Στη συνέχεια, έπρεπε να βρεθεί ο τρόπος να υλοποιηθεί η ιδέα, κάτι που χρειάστηκε αρκετές δοκιμές. Το αποτέλεσμα είναι, σήμερα, αυτές οι όμορφες «σταγόνες» από έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, που προέρχεται από το βιολογικό ελαιώνα Ευ Γαία στο Σιδηρόκαστρο.

Πρόκειται για ένα φυσικό προϊόν, με βάση το ε.π. ελαιόλαδο, στο οποίο προστίθενται φυσικά εκχυλίσματα ή αρωματικά έλαια. Το περίβλημά του είναι από το φύκι agar-agar, ενώ όλη η διαδικασία παρασκευής γίνεται εν ψυχρώ, ώστε να μην επηρεάσει την ποιότητα της πρώτης ύλης. Αυτή τη στιγμή διατίθεται σε 6 εκδοχές: σκέτο, με λεμόνι, με θυμάρι, με chili, με τρούφα και με σπιρουλίνα. Πλάι σ’ αυτά, δημιούργησαν και το Olive Caviar, εντυπωσιακές μαύρες πέρλες από  ελιά, που είναι μια ωραία ιδέα για σαλάτες και ορεκτικά.

Οι πέρλες ελαιολάδου προσθέτουν στο food styling του πιάτου και, φυσικά, δεν είναι ένα προϊόν για το καθημερινό τραπέζι. Γι' αυτό και έχουν υιοθετηθεί κυρίως από επαγγελματίες της εστίασης. Στα προσόντα του προϊόντος, η μεγάλη διάρκεια ζωής του (12 μήνες με σωστή αποθήκευση). Κυκλοφορεί σε κομψά βαζάκια των 100 γρ. (22€) και σε επαγγελματική συσκευασία των 300 γρ. Μπορεί να στολίσει ακόμα και ζεστά πιάτα.

Ιδέες για τη χρήση τους; Άπειρες! Σε σαλάτες, σε μπρουσκέτες, σε κρύα πιάτα, σε όστρακα, σε σούπες, ακόμα και σε κοκτέιλ! Από τα δυο που δοκιμάσαμε, πιο ουδέτερο το σκέτο, για κάθε περίπτωση και με ελαφρά πικάντικη γεύση εκείνο με το chili.

Αξίζει, όμως, να πούμε εδώ δυο λόγια και για τον βιολογικό ελαιώνα Eυ Γαία, που απλώνεται σε 23.000 στρέμματα κοντά στο οχυρό Ρούπελ και την κοιλάδα του ποταμού Κρουσοβίτη, στο Σιδηρόκαστρο Σερρών. Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, που παράγει, είναι ένα χαρμάνι από τις ποικιλίες Κορωνέικη, Πετροελιά, Χαλκιδικής και Μεγάρων και στο μεγαλύτερο ποσοστό του διατίθεται από τον παραγωγό σε ξένες αγορές (www.evgaia.gr).

Τις πέρλες τις βρήκαμε στο s/m Θανόπουλου στην Κηφισιά και στο κατάστημα «Δια ταύτα», Μητροπόλεως 32 κέντρο. Επίσης, σε παντοπωλεία της Θεσσαλονίκης, όπως Το Παντοπωλείο (Κομνηνών 12) και το Εδώδιμον delicatessen (Βασ. Ηρακλείου 26).

www.perla.com.gr | 23230 23873