ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Φρουτοποτία»: το νέο conceptual menu του «Theory»

Από -
«Φρουτοποτία»: το νέο conceptual menu του «Theory» - Χρυσοί Σκούφοι

Ένα εντυπωσιακό κόμικ, ένα δυνατό concept, τέσσερις γειτονιές κοκτέιλ, όμορφα πειραγμένες κλασσικές συνταγές, το team του «Theory» κεντάει!

To γνωστό bar του Χαλανδρίου, με σκηνικό σαν παιχνιδιάρικη βιβλιοθήκη και extra bonus την ατμοσφαιρική του αυλή, αποτελεί κλασικό σημείο καλοκαιρινών συναντήσεων. Η νέα θεματική cocktail κολεξιόν με την υπογραφή της ευρηματικής Λορέτας Τόσκα και την συνέργεια των ανήσυχων mixologist Αλέξη Σιμωνίδη (World Class bartender 2016) και Γιώργο Μπάγκο (παγκόσμιο νικητή του Disaronno Mixing Star) είναι πάντως ο κύριος λόγος για να πας. Πρωταγωνιστές στο νέο προχωρημένο conceptual μενού είναι τα φρούτα και ένας εξαφανισμένος ο « Μανώλης»… Το δυνατό team του «Theory» έχει δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό κόμικ τη « Φρουτοποτία», και μας βάζει στο mood να διαβάσουμε με προσοχή έναν ολόκληρο κατάλογο και να μπούμε στο story. To καρπούζι διαβάζει σοκαρισμένο: « μια φορά και ένα καιρό και μια μέρα σαν και αυτή… χάθηκε ο ένας και μοναδικός bartender της καρδιάς ενός μαρουλιού, ενός καρπουζιού και ολόκληρης της πλάσης. Χάθηκε ο Μανώλης» Έτσι ξεκινάνε όλα, με τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο, τον Έλληνα που μπήκε στην τετράδα με τους καλύτερους bartender του κόσμου, να αγνοείται και τα φρούτα, που είναι χωρισμένα σε τέσσερις κατηγορίες στο κατάλογο να τον αναζητούν. Το αποτέλεσμα είναι μιξαρίσματα που ενσωματώνουν πολύ καλά τις νέες τάσεις και τις δύσκολες τεχνικές, παραμένοντας ευκολόπιοτα, ελκυστικά, και νόστιμα. Τα φρούτα με τα οικεία αρώματα και γεύσεις έχουν το πρώτο λόγο και παίζουν με τις γευστικές μας αναμνήσεις.

Στις ενότητες, πρώτη είναι η κόκκινη γωνιά με το «Καρπούζι» ένα ευχάριστο μιξ με βότκα, μαστίχα, βανίλια, σπιτική σόδα, καρπούζι και φρέσκο κορίανδρο, την « Ντομάτα» ένα καπνιστό blend με βάση την τεκίλα, το χυμό ντομάτας, το Tabasco και την καπνιστή πάπρικα. Ακολουθούν η γλυκόξινη « Φράουλα» και το αβανταδόρικο « Κεράσι». Περνάμε στη κίτρινη γειτονιά με την εξωτική « Μπανάνα» συνδυασμένη με καρύδα, τον τροπικό « Ανανά» ενισχυμένο με ρούμι και τόνκα, το πολύ ιδιαίτερο «Φρούτο του Πάθους» με μεταξύ άλλων μαστίχα μαγειρεμένη με καπνιστό κινέζικο τσάι και το γλυκόπικρο « Περγαμόντο» με cachacha και μέλι. Η πράσινη γειτονιά παίζει με το refreshing « Μήλο» με gin και ξυλιτόλη, τον αρωματικό « Βασιλικό» με τεκίλα και λικέρ μπανάνας, την απρόσμενη « Ρόκα» με gin – αγγούρι - σέλερι - μαύρο πιπέρι, και την πρωτότυπη «Βύνη» με μπύρα, ροζ γκρέιπφρουτ σόδα 3 Cents και σιρόπι χαμομήλι. Ξεχωριστή ενότητα αποτελεί η επανάσταση της Δροσοσταλίδας, με τέσσερα δροσερά σπινθίζοντα cocktail, εμπνευσμένα από τα premium ελληνικά αναψυκτικά 3 cents. Ειδική μνεία αξίζει το τελευταίο «σοφιστικέ» κεφάλαιο με τα Theory Classics. Πρόκειται για πέντε upper class cocktail για αυτούς που αγαπάνε το Negroni, το Martinez, το Julep, και το Gin Tonic και θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μια πολύ ξεχωριστή, πειραγμένη εκδοχή τους.

Συνολικά πρόκειται για μια εξαιρετική δουλειά, που δείχνει τις μεγάλες δυνατότητες της μπάρας του Χαλανδρίου και πως ένα εμπορικό μαγαζί, μπορεί να συνδυάσει τις μελετημένες συνταγές με το easy drinking αποτέλεσμα. Να σημειώσουμε και τον ιντριγκαδόρικο εικαστικά κατάλογο δημιουργία της Ελεονόρας Τόσκα.