ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Kastri Βistro» καλοκαίρι: Όταν το «χώμα» έχει αμύγδαλο!

Από -
«Kastri Βistro» καλοκαίρι: Όταν το «χώμα» έχει αμύγδαλο! - Χρυσοί Σκούφοι

Ομορφότερο από ποτέ βρήκαμε κατά την τελευταία μας επίσκεψη το «Kastri Bistro» στους καταπράσινους κήπους του ξενοδοχείου «Domotel Kastri». Κομψοί βελούδινοι καναπέδες σχηματίζουν πλέον cosy γωνιές στον χώρο και μαζί με τις μεγάλες ξύλινες ραφιέρες που τοποθετήθηκαν σε καίρια σημεία δημιουργούν την ατμόσφαιρα ενός καθιστικού σε κάποιο αστικό σπίτι. Τώρα που καλοκαιριάζει και οι περιμετρικές τζαμαρίες, όπως και η γυάλινη οροφή, αποσύρονται το «Kastri Bistro» είναι ταμάμ για όσους αποζητούν τη δροσιά των βορείων προαστίων, χωρίς την κοσμοπλημμύρα του κέντρου της Κηφισιάς ή της Νέας Ερυθραίας.

Σε μεγάλες φόρμες βρίσκεται και ο σεφ Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, έχοντας μόλις λανσάρει το καλοκαιρινό μενού, στο οποίο διατηρούνται κάποια γνώριμα πιάτα από εκείνα που οδήγησαν το εστιατόριο στη διάκριση με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από τους Χρυσούς Σκούφους.

Το κουσκουσάκι από βουβαλίσιο γάλα με καραβίδες, σαλικόρνια, φινόκιο και άρωμα λουΐζας είναι η εξαιρετική περίπτωση μιας προχωρημένης comfort δημιουργίας, ενώ κλασική αξία είναι η ντελικάτη χορτόπιτα με άγρια μεσσηνιακά χόρτα και γιαούρτι που πήζουν in house. Απολαύσαμε επίσης τη σαλάτα με πολύχρωμα παντζάρια, κινόα, σαγανάκι από λιοτύρι και φουντουκέλαιο, και το πολύ ξεχωριστό «σαν ριζότο» με ψιλοκομμένη πατάτα, τυρί Σαν Μιχάλη και «χώμα» από αμύγδαλο.

Από τα ποιοτικά κρεατικά που εισάγουν απευθείας από τη Macelleria Oberto δοκιμάσαμε εύγευστο μοσχαρίσιο καρπάτσιο με νιφάδες από παλαιωμένη γραβιέρα Άνδρου και σωστά ψημένη και κομμένη tagliata rump steak. Τα επιδόρπια παραμένουν ένα δυνατό χαρτί για το «Kastri Bistro» και η δημιουργική τάρτα λεμόνι, με φεγιεντίν πραλίνας φουντουκιού, κρέμα από μοσχολέμονο, υγρό ζελέ φράουλας και λεμόνι κονφί, το αποδεικνύει.