ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο σεφ Άνταμ Κοντοβάς για μια βραδιά στο Liostasi στην Ίο

Ο σεφ  Άνταμ Κοντοβάς για μια βραδιά στο Liostasi στην Ίο - Χρυσοί Σκούφοι

Στις 10 Αυγούστου ο γνωστός σεφ θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο μενού γευσιγνωσίας με παραδοσιακά και διεθνή γαστρονομικά στοιχεία.

Το γαστρονομικό καλοκαίρι στο «Liostasi Hotel & Suites» της Ίου συνεχίζεται με τη μοντέρνα κουζίνα του σεφ Άνταμ Κοντοβά. Ο σεφ θα μαγειρέψει για μια και μόνο βραδιά (10/8) στο πλαίσιο του κύκλου γαστρονομικών εκδηλώσεων «New Greek Cuisine @ Liostasi» που φιλοξενείται στο «Grandma’s», το εστιατόριο του πεντάστερου ξενοδοχείου που πρόσφατα βραβεύτηκε με Χρυσό Σκούφο για τη δημιουργική ελληνική κουζίνα του σεφ Αλέξανδρου Λέπεση. Το «New Greek Cuisine @ Liostasi» είναι μια διοργάνωση που έχει αγκαλιάσει το κοινό, όπου μερικοί εκ των κορυφαίων Ελλήνων σεφ της ελληνικής δημιουργικής κουζίνας για να παρουσιάσουν τις γεύσεις τους στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Ίου.

Ο Αθηναίος σεφ Άνταμ Κοντοβάς έκανε το ντεμπούτο του ως μάγειρας δίπλα στο Γιάννη Μπαξεβάνη. Έχει συνεργαστεί με βραβευμένα εστιατόρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως το «Funky Gourmet» στην Αθήνα και το «Danu at the Brehon» στην Ιρλανδία. Το μενού που θα παρουσιάσει στο Liostasi αντανακλά τη γνώση και εμπειρία του από την Ελλάδα και από τις κουζίνες του κόσμου. Πίσω από το μάλλον τίτλο «snacks» κρύβεται μια σειρά από πρωτότυπα ορεκτικά όπως: τάκος με μοσχαρίσιο κρέας και καπνιστά αυγά, τηγανόψωμο με νιώτικο τυρί και ο αναπάντεχος συνδυασμός αχιβάδας με σάλτσα πιπεριάς και μάνγκο.

Ακολουθούν τρία πιάτα όπου κυριαρχεί το θαλασσινό στοιχείο όπως η σφυρίδα με ταραμά, ζαφορά και μαύρο ρύζι, το μπλε καβούρι με καψαλισμένο σέλινο, ξηρούς καρπούς και ταπιόκα καθώς και ο τόνος με αβοκάντο, λευκή μελιτζάνα και αχλάδι. Η παρασκευή κρέατος περιλαμβάνει φραγκόκοτα με φακές, κολοκύθα και καπνιστό χέλι. Το δείπνο ολοκληρώνεται με ένα γλυκό βασισμένο σε γιαούρτι, καλοκαιρινά φρούτα και λευκή σοκολάτα.


Κρατήσεις: 2286092140 | email: [email protected]