ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

6 top πιάτα από το σαφάρι των Χρυσών Σκούφων

Από -
6 top πιάτα από το σαφάρι των Χρυσών Σκούφων  - Χρυσοί Σκούφοι

Μετά το αφιέρωμα στα πιάτα της Σαντορίνης, ο Δημήτρης Αντωνόπουλος τσιμπολογάει εντυπωσιακές συνθέσεις από εστιατόρια ιδιαίτερων ξενοδοχείων στην ελληνική επικράτεια. Ποιος είπε ότι τέλειωσε το καλοκαίρι...

Μπαρμπούνι στο «Asterias»
Έκπληξη του καλοκαιριού το γκουρμέ εστιατόριο του ξενοδοχείου «Doryssa» στη Σάμο, με τον Άγγελο Μπακόπουλο να δημιουργεί μια μοντέρνα ελληνική κουζίνα, όπως στον ωραίο, φαντεζί συνδυασμό εξαιρετικού μπαρμπουνιού με κρέμα από παντζάρι, σάλτσα μπισκ και σορμπέ εσπεριδοειδών που προσγειώνονται σε απαλή κρέμα φάβας.

Πανσέτα στο «Apocalypsis»
Ασυνήθιστη η πρόταση του Χρήστου Ξεραξούδη, που ανέλαβε τις κουζίνες του ξενοδοχείου «Patmos Aktis» στον Γροίκο, και δουλεύει πολύ καλά εστιάζοντας στο συνδυασμό τριών υλικών: το τρυφερό, μελωμένο και νόστιμο χοιρινό ταιριάζει δόκιμα με τη σάλτσα μήλου, ενώ η γήινη γλύκα της απρόσμενης κρέμας παν­τζαριού δίνει εξωτισμό στο πιάτο.

Αστακός στο «Bill & Coo»
Στο ομώνυμο ξενοδοχείο της Μυκόνου, ο Αθηναγόρας Κωστάκος έχει κέφια: πάνω σε ένα ταπεινό ταρτάρ ντομάτας βάζει ένα ανάλαφρο ραβιόλι με αστακό, ενώ μια κρέμα από το ζωμό του βαμμένη πράσινη, με μυρωδάτη χλωροφύλλη βασιλικού, υπογραμμίζει τη γεύση του, τόσο που το χαβιάρι επάνω του περνάει σε δεύτερη μοίρα.

Φουαγκρά στο «Water Restaurant»
Σπεσιαλιτέ από τις πιο αγαπημένες του Γιάννη Παροίκου στο δημιουργικό εστιατόριο του «Sani Resort» στη Σάνη Χαλκιδικής το ευγενές συκώτι. Φέτος το σοτάρει με άσπρο και μαύρο σουσάμι, το νοστιμίζει με σόγια σος και μιρίν και το γλυκαίνει έξυπνα με αχλάδι σε τρεις μορφές (ωμό, confit, πουρές), που το δροσίζει κιόλας. Αυτό το φουαγκρά λέει...

Λαβράκι στο «Squirrel»
Δεν είναι απλώς το άψογο ψήσιμο του ψαριού, πασπαλισμένου με αιγυπτιακό μπαχαρικό duqqa, που με κάνει να ξεχωρίζω αυτήν τη δημιουργία του Βασίλη Μουρατίδη στο εστιατόριο του «Danai Beach Resort» στη Νικήτη Χαλκιδικής, είναι και ο απίστευτα πρωτότυπος συνδυασμός κρέμας μπανάνας με ζωμό πατάτας που το στέλνουν αλλού.

Αγιορείτικος μπακαλιάρος στο «Treehouse»
Στο γκουρμέ ρεστοράν του «Ekies All Senses Resort» στη Βουρβουρού Χαλκιδικής ο Δημήτρης Παμπόρης κεντάει ανανεωμένη παράδοση σε αυτό το ζουμερό ψάρι με την τέλεια υφή μαζί με τραγάνισμα κρεμμυδιών γιαχνί, γλύκα και φρεσκάδα δαμάσκηνων, αψάδα κρέμας γαύρου και καλογερικό ραφινάρισμα κρεμμυδόζουμου.