ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Pantera… κάτσε φρόνιμα: ceviche, Pisco και umami!

Από -
Pantera… κάτσε φρόνιμα: ceviche, Pisco και umami! - Χρυσοί Σκούφοι

Με χρώματα και λατινοαμερικάνικα μοτίβα κεντημένα σε βιομηχανικό γκρι καμβά, open kitchen, μια όμορφη «κεντρική» τραπεζαρία και μια εντυπωσιακή μπουκαλιέρα, το «Pantera Negra» είναι ικανή απόδειξη ότι σε λίγα τετραγωνικά, χωράει πολύ Περού. Το περουβιανό μπιστρό με την ιδιόχειρη υπογραφή του Δημήτρη Κατριβέση που έκανε πρεμιέρα στην Πλάκα αυτό το καλοκαίρι βγάζοντας και τραπέζια απέναντι, στην πλατεία, είναι δυνατή περίπτωση· κι όχι μόνο γιατί πάνω από την κουζίνα του φιγουράρουν οι Street (Food) Fighters έτοιμοι για δράση.

Ceviche και tiradito γεμάτα αρώματα ˙ χταπόδι ψημένο στη robata με πατητές πατάτες μαύρο σκόρδο, κρέμα αβοκάντο και σκόνη μαύρης ελιάς ˙ νοστιμότατο anticucho κοτόπουλο –έθνικ σουβλάκι περιωπής ˙ λεπτό, ανάλαφρο λαβράκι μαγειρεμένο στον ατμό μέσα σε φύλλο μπανανιάς με ντρέσινγκ aji amarillo, κόλιανδρο και sticky rice με άρωμα καρύδας ˙ και μια μοσχαρίσια ουρά γευστικός δυναμίτης, με χυλωμένο ρύζι, σόγια, gravy και κατσικίσιο τυρί, umami στο φουλ. Αυτά είναι μερικά μόνο από όσα συναντάς στο γευστικό κομμάτι αυτού του γευστικού concept που συνδυάζει με διάφορες, όμορφα δεμένες «ταχύτητες», προσωπικότητα, μοντέρνα γευστική αντίληψη, καλή τεχνική και, κυρίως, βαθιά νοστιμιά.    

Το εστιατόριο πέρα από το ότι κάνει γευστικό high score στην έθνικ κατηγορία, έχει και τους καλούς αλκοολικούς του βαθμούς. Στο «Pantera Negra» πίνεις το Pisco σου σαν Περουβιανός. Είτε σκέτο, σαν απεριτίφ ή σαν χωνευτικό, είτε σε κοκτέιλ. Το γεγονός ότι στο μαγαζί (κι εδώ επιστρέφει η μπουκαλιέρα που έλεγα παραπάνω ή οποία σιγά-σιγά γίνεται πόσιμο «αρχείο») φτιάχνουν μόνοι τους εμβαπτίζοντας στο Pisco βότανα, μπαχαρικά και φρούτα macerados de Pisco, με πολλά διαφορετικά αρωματικά προφίλ όπως κανέλα, πιπεριά rocoto, καρύδα, πιπεριπα aji amarillo, μαστίχα, πεπόνι, τσάι γιασεμιού και όχι μόνο. Σολάρουν ή γίνονται βάση για ωραία κοκτέιλ. Έχουν δε δώσει ιδιαίτερη προσοχή και στο κομμάτι του καφέ. Αυτές τις μέρες ο Δημήτρης Κατριβέσης ξεκίνησε και μαθήματα μαγειρικής στο εστιατόριό του: τα δίωρα σεμινάρια περουβιανής κουζίνας άρχισαν ήδη με ceviche, την περουβιανή μαρινάδα leche de tigre, Pisco Sour και ένα πιάτο-έκπληξη, κι ήδη ετοιμάζονται κι οι επόμενες ενότητες (περισσότερες πληροφορίες στα 2130364214 & [email protected]).