ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

The Swing…Μοριακά μιξαρίσματα στη Νάξο

Από -
The Swing…Μοριακά μιξαρίσματα στη Νάξο  - Χρυσοί Σκούφοι

Δεν γίνεται να είσαι στο όμορφο νησί των Κυκλάδων και να μην ανέβεις για cocktail στο μπαλκόνι του «Swing». Το συγκεκριμένο bar έχει εξελιχτεί σε hot spot της Νάξου και καθόλου άδικα. Βρίσκεται σε εξαιρετική τοποθεσία, κρεμασμένο κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής από το Αιγαίο με θέα πέρα από το γαλάζιο, την διάσημη Πορτάρα και την κοσμοπολίτικη Χώρα. Μεγάλη ξύλινη μπάρα, εντυπωσιακή κάβα από ξύλινες παλέτες, γενικά το ξύλο έχει την τιμητική του και κάνει δυνατό ντουέτο με το λευκό φόντο και τα νησιώτικα χοντρά σχοινιά που καταλήγουν σε εντυπωσιακές λάμπες. Πέρα από την μπάρα, διαλέγεις πόστο ανάμεσα στα δυο μπαλκόνια, το πιο δραστήριο με φόντο τη θάλασσα και το πιο ήσυχο με θέα τα γραφικά στενάκια ή τα άνετα stools του κεντρικού εσωτερικού χώρου.
Δυνατό σημείο του «Swing» είναι η cocktail κολεξιόν του, δουλεμένη από τον ταλαντούχο head bartender Γιώργο Αλεξόπουλο ( φιναλίστ στο φετινό Havana Grand prix).

Η ευρηματικότητα και η « ψαγμένη» δουλειά είναι εμφανής με την πρώτη ματιά στον κατάλογο (ένα δίσκο βινυλίου, όπου σε κάθε πλευρά αντί για τα τραγούδια γράφονται τα cocktail). Στη πρώτη πλευρά «ακούγονται» δυνατά το γλυκό Choco Pistachio με βάση τη βότκα, και το δροσερό Mastic Kiss. Στην άλλη πλευρά τα hits είναι πολλά. Αυτά όμως που επαναλαμβάνονται συνέχεια είναι τα molecular shots, όπως το όξινο Apple Martini και το εντυπωσιακό, γλυκόξινο Toka Galea με βάση το gin που έρχεται σερβιρισμένο σε ένα μεγάλο κοχύλι. Γενικά το team της μπάρας το έχει με τα εντυπωσιακά ποτήρια και τις γαρνιτούρες. Αυτό όμως που αξίζει ιδιαίτερη μνεία είναι οι τεχνικές. Ο Γιώργος χρησιμοποιεί άψογα τις αρχές της μοριακής στα cocktail και συστήνει για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη κατηγορία μιξαρισμάτων στο κοινό της Νάξου. Οι πρωτότυπες και πρωτοποριακές συνταγές του είναι λόγος για να πας. Ένας ακόμα είναι η μουσική, που εννοείται φλερτάρει με swing ακούσματα και όχι μόνο.