ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η «Galazia Hytra» ανεβάζει τον γευστικό πήχη της Πάρου

Από -
Η «Galazia Hytra» ανεβάζει τον γευστικό πήχη της Πάρου - Χρυσοί Σκούφοι

Σε ήσυχο σημείο του ξενοδοχείου, το αδερφάκι του βραβευμένου εστιατορίου «Hytra» σερβίρει ανάλαφρες καλοκαιρινές γεύσεις με παραδοσιακό ελληνικό χρώμα και το άγγιγμα του ταλαντούχου σεφ Τάσου Μαντή.

Στρέφοντας τους προβολείς σε μια από τις λιγότερο προβεβλημένες μεριές της Πάρου, το ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο «Summer Senses Luxury Resort» πάνω από την Punda Beach προσφέρει όλες τις παροχές που περιμένεις από ένα resort σε boutique περιβάλλον, και δημιουργεί παράλληλα έναν νέο γαστρονομικό πόλο έλξης στο νησί, το οποίο κακά τα ψέματα δεν δρέπει τις γαστρονομικές δάφνες που θα μπορούσε, φιλοξενώντας το εστιατόριο «Galazia Hytra».

Σε ήσυχο σημείο του ξενοδοχείου, το αδερφάκι του βραβευμένου εστιατορίου «Hytra» σερβίρει ανάλαφρες καλοκαιρινές γεύσεις με παραδοσιακό ελληνικό χρώμα και το άγγιγμα του ταλαντούχου σεφ Τάσου Μαντή. Κάθεσαι στην πολύ ατμοσφαιρική βεράντα με το γλυκό φως που κολακεύει τα πρόσωπα των συνδαιτυμόνων σου, απολαμβάνεις την πανοραμική θέα που χωρά το Πίσω Λιβάδι, μια γυμνή βουνοπλαγιά και τη Μάρπησσα σε ένα αρχετυπικά κυκλαδίτικο ενσταντανέ και στο τραπέζι διαδραματίζονται δυνατά στιγμιότυπα – ελαφριά σούπα από πετρόψαρα όλο γεύση, τέλεια καλοκαιρινή σαλάτα με τσαλαφούτι και χαρουποπαξίμαδα, ένα μελωμένο χταπόδι μπουκιά και συγχώριο σε πήλινο με ριγανάτες πατάτες, κρέμα από σκουμπρί και πορτοκάλι, αλλά κι ένα φανταστικό αρνί σιγομαγειρεμένο για 12 ώρες με σπαράγγια, κολοκύθια, μανιτάρια και baby πατάτες, βγαλμένο θαρρείς από σοφιστικέ κυριακάτικο τσιμπούσι.

Η αρχή γίνεται με μια υψηλού επιπέδου κρέμα βασιλικού με μπισκότο ελιάς και νερό ντομάτας που προσφέρει καλοκαίρι σε κάθε κουταλιά, το διάσημο ψωμί του Μαντή με τους σπόρους κάνναβης κλέβει ασφαλώς τις εντυπώσεις και επί παριανού εδάφους, ενώ το σέρβις περιποιείται με επαγγελματισμό και γνώση.