ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καινοτόμος Antonello Colonna παντρεύει τη μοντέρνα τέχνη και αρχιτεκτονική με την τέχνη της μαγειρικής

Ο καινοτόμος Antonello Colonna παντρεύει τη μοντέρνα τέχνη και αρχιτεκτονική με την τέχνη της μαγειρικής - Χρυσοί Σκούφοι

Δοκιμάσαμε το Antonello Colonna Resort & Spa του φημισμένου ομώνυμου σεφ στους καταπράσινους λόφους  του Labico, έξω από τη Ρώμη.

Στην περιοχή Labico, 35 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ρώμης, στους καταπράσινους λόφους, βρίσκεται το Antonello Colonna Resort & Spa του φημισμένου ομώνυμου σεφ. Ένα μοντερνιστικό μινιμαλ, πολύ όμορφο resort, όλο γυαλί, με 12 σουίτες και spa με εσωτερική πισίνα, αίθουσες μασάζ και steam room. Τα δωμάτια, επίσης μινιμαλ, με μεγάλες τζαμαρίες έχουν άμεση πρόσβαση στον καταπράσινο κήπο. Τα υλικά όλα άριστης ποιότητας, η λεπτομέρεια και η ακρίβεια στο χώρο κυριαρχούν παντού. Ξενάγηση μας έκανε ο ίδιος ο Antonello.

Θαυμάσαμε τους κήπους απ’ όπου προμηθεύονται όλη την πρώτη ύλη για την μαγειρική, γεμάτους οπωροφόρα δέντρα, αλλά και τις πολύ κομψές αίθουσες όπου γίνονται εκθέσεις ζωγραφικής, διάφορα events, business γεύματα, δοκιμές κρασιών και σεμινάρια.

Φυσικά, κεντρικό σημείο ενδιαφέροντος αποτελεί το μοντέρνο εστιατόριο, βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin. Σήμα κατατεθέν αντικρίζοντας το κτίριο, η κόκκινη πόρτα με την κόκκινη καρέκλα. Η συγκεκριμένη πόρτα υπήρχε στο εστιατόριο που είχε η οικογένεια από το 1874, την la Trattoria Andrea Colonna, ένα παραδοσιακό εστιατόριο στο οποίο σταματούσαν οι ταξιδιώτες με τα άλογά τους κατευθυνόμενοι προς τη Ρώμη. «7 Απριλίου 1874 – 7 Απριλίου 2019, 145 χρόνια δημιουργίας» μας είπε χαρακτηριστικά ο Antonello και συνεχίζουν δυναμικά. Ο ίδιος σε κερδίζει με την προσωπικότητά του, ξεχωριστός chef , επιχειρηματίας, φιλόσοφος, λάτρης της τέχνης και πάνω απ’ όλα διορατικός. Φωτογραφήθηκε για εμάς στην περίφημη κάβα του, η οποία περιλαμβάνει και μια μεγάλη ποικιλία από βιολογικά κρασιά.

Ξεκινήσαμε το γεύμα μας μ’ ένα γευστικότατο amuse bouche από καραμελωμένο χοιρινό με σως μήλου και βρασμένο σιτάρι. Ωραία εμφάνιση και γεύση ο μπακαλιάρος σε μορφή πουρέ, σερβιρισμένος σε ποτήρι μαρτίνι με αυγοτάραχο από τόνο. Τέλεια η ύφη του παναρισμένου τηγανιτού αυγού αλλά poché εσωτερικά σε βάση από φέτες από χοιρινά μάγουλα guanciale με σως παρμεζάνας. Το πιάτο που λατρέψαμε είναι η carbonara negativo, όπως την ονομάζει, με φίνα σως και γεύση. Πρωτότυπη η παρουσία με τα μακαρόνια γεμιστά σαν πουγκάκια τετράγωνα. Από τα κυρίως ξεχωρίσαμε το χοιρινό με σως από περγαμόντο. Πολύ ωραίο το ρολό γαλοπούλας με σως από αχλάδι συνοδευόμενο με εξαιρετικά λαχανικά. Από γλυκά μας κέρδισε το Diplomatico, μια πανδαισία κρέμας σοκολάτας και καραμελιζέ αλάτι. Εντυπωσιακό και νόστιμο το cannolo, πολύ τραγανό με κρέμα αμυγδάλου.

Η επίσκεψή μας στο εστιατόριο ήταν μοναδική εμπειρία. Γευτήκαμε αυθεντικές γεύσεις, ποιότητα, αρμονία κουζίνας με τη γη, απολαύσαμε τέχνη, φύση και φυσικά τον πολυτάλαντο και αγαπητό Antonello Colonna.

Δέσποινα Ολυμπίου