ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αθηναγόρας Κωστάκος και Αλέξανδρος Τσιοτίνης στα... ίχνη του Ducasse

Από -
Αθηναγόρας Κωστάκος και Αλέξανδρος Τσιοτίνης στα... ίχνη του Ducasse - Χρυσοί Σκούφοι

Βραβευμένοι αμφότεροι, παρουσιάζουν στις 5/2 «CTC» ένα μενού εμπνευσμένο από την κουζίνα ενός μεγάλου σεφ - ηγέτη της γαλλικής γαστρονομικής παράδοσης.

Δημιουργικότατοι, με ικανή πορεία και πολλές βραβεύσεις στο ενεργητικό τους (και οι δύο απέσπασαν Χρυσό Σκούφο το 2016), ο σεφ και συνιδιοκτήτης του «CTC» Αλέξανδρος Τσιοτίνης και o Αθηναγόρας Κωστάκος, σεφ του «Bill & Coo» στη Μύκονο, συναντιούνται την Κυριακή 5/2 στην κουζίνα του εστιατορίου των Ιλισίων για να φτιάξουν τερίνα από σαρδέλες και ντομάτα με αρώματα καπνού (κι όχι μόνο). Το μενού εννέα σταδίων που παρουσιάζουν από κοινού στο «CTC» στο πλαίσιο του σεμιναρίου Animation Cuisine που διοργανώνει στις 7-9/2 το Gastronomy Essentials του Χάρη Χαραλαμπίδη, αντλεί έμπνευση και αναφορές από τα πιάτα του περίφημου Alain Ducasse, ενός διεθνούς βεληνεκούς star chef και άψογου επαγγελματία που έχει σφραγίσει τη μοντέρνα όψη της γαλλικής κουζίνας, δεν σταματά να ανανεώνεται και… μετράει τριάστερα εστιατόρια (βλ. «Le Louis XV-Alain Ducasse» στο Μόντε Κάρλο, «Alain Ducasse au Plaza Athénée» στο Παρίσι, «Alain Ducasse at The Dorchester» στο Λονδίνο). Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τη δική τους προσέγγιση. Το κόστος είναι € 135 ανά άτομο με pairing κρασιού/ποτού. Κρατήσεις στο 2107228812.

Ο Αθηναγόρας Κωστάκος (αριστερά) κι ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης (δεξιά) εμπνέονται από την κουζίνα του Alain Ducasse
Ο Αθηναγόρας Κωστάκος (αριστερά) κι ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης (δεξιά) εμπνέονται από την κουζίνα του Alain Ducasse

To μενού
Τερίνα από σαρδέλες με ντομάτα και αρώματα καπνού
Ceviche από γαρίδα και τσιπούρα με ποπ κορν κύμινο
Μυλοκόπι με αχινό, σελινόριζα και τρούφα
Σπαράγγια με λαρδί και σάλτσα Hollandaise
Το αυγό με το βρώσιμο τσόφλι του
Ταρτάρ μόσχου με μουστάρδα και τα κονδιμέντα του
Navarin από στηθοπλευρά με χειροποίητα ζυμαρικά, φουαγκρά  και μορχέλες
Σορμπέ από κόκκινα φρούτα με κρέμα δάφνης
Εκλαίρ σοκολάτα σε νότες καφέ και παγωτό εσπρέσο