ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το κορυφαίο εστιατόριο της Θεσσαλονίκης λέγεται «ALFREDO’S Grand Dining»

Από -
Το κορυφαίο εστιατόριο της Θεσσαλονίκης  λέγεται «ALFREDO’S Grand Dining»   - Χρυσοί Σκούφοι

Αρχοντικό, με σταθερά υψηλή ευφάνταστη κουζίνα, και εξαιρετικό σέρβις ,το εστιατόριο στον πριβέ χώρο του Regency Casino Thessaloniki λάμπει.

Το κατ’ εξοχήν αριστοκρατικό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης είναι ίσως και το μοναδικό το οποίο κινείται στο επίπεδο της υψηλής γαστρονομίας στην πόλη. Το «Alfredo’s» πατάει γερά σε τρεις άξονες. Κατ’ αρχήν στο περιβάλλον το επίπεδο του οποίου το κατατάσσει μέσα στους κορυφαίους της χώρας. Κατά δεύτερον αυτό που κάνει το «Alfredo’s» ξεχωριστό είναι η ποιότητα του service. Αυτό δεν σημαίνει απλά επάρκεια προσωπικού, ευγένεια και ταχύτητα εξυπηρέτησης, αλλά και γνώση της κουζίνας και μια αδιόρατη ευγενική σχέση που υπάρχει ανάμεσα στον πελάτη και σε αυτόν που τον «φιλοξενεί» και που όλο μαζί του δίνει αέρα grand restaurant. Άφησα για το τέλος το κύριο στοιχείο για το οποίο κάποιος επισκέπτεται ένα εστιατόριο και το οποίο προφανώς είναι η γεύση.

Στον τομέα αυτό ο Απόστολος Αλτάνης, κορυφαίος chef στη Βόρεια Ελλάδα και ένας από τους άριστους γενικότερα, ελέγχει την κουζίνα με γνώση, δημιουργικότητα και επάρκεια. Παρακολουθώντας χρόνια την γευστική πορεία του “Alfredo’s” μπορώ, να πω ότι η σταθερότητα, η λελογισμένη ανανέωση των προτάσεων και οι ευφάνταστες συνθέσεις αποτελούν τους βασικούς παράγοντες χάρη στους οποίους βραβεύεται σε μόνιμη βάση το εστιατόριο. Από τα πιάτα του φετεινού menu θα πρότεινα δύο για τα οποία είμαι βέβαιος ότι θα είχαν την τιμητική τους σε οποιοδήποτε μεγάλο εστιατόριο της Εσπερίας. Το πρώτο έχει σαν βάση την καπνιστή πάπια με σύκο, γκοργκοντζόλα και φύλλα λαχανικών. Το δεύτερο είναι τα «Nioki Alfredo’s» με χτένια, τσουκνίδα, ρικότα και πεκορίνο. Αν σε όλα αυτά προσθέσετε και τις προτάσεις set menu με εξαιρετική σχέση ποιότητας τιμής σίγουρα το πακέτο αποκτάει ακόμη μεγαλύτερό ενδιαφέρον. Το Alfredo’s είναι ο κορυφαίος γευστικός προορισμός της πόλης και η επίσκεψη επιβάλλεται.