ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ερωτευτήκαμε το νέο «AMO»-re των Βενετσιάνων γκουρμέ

Ερωτευτήκαμε το νέο «AMO»-re των Βενετσιάνων γκουρμέ - Χρυσοί Σκούφοι

Στην πρόσφατη επίσκεψή μας στη Βενετία δοκιμάσαμε το ΑΜΟ, το νέο bistrot café του διάσημου chef Massimiliano Alajmo, που έγινε γνωστός ως ο νεότερος σεφ που τιμήθηκε με 3 αστέρια Michelin για το περίφημο «Le Calandre» στην Πάντοβα.

Μετά το «Quadri café» και το εστιατόριο «Quadri» με ένα αστέρι Michelin ο Massimiliano και ο αδελφός του Raffaele (Raf) συμπληρώνουν τη λίστα των οικογενειακών μαγαζιών στη Βενετίας με το νέο μοδάτο «AMO».

Βρίσκεται στο ισόγειο ενός υπέροχου κτιρίου του 13ου αιώνα που έχει μετατραπεί σε υπερπολυτελές εμπορικό κέντρο με όλα τα γνωστά brands ρούχων. Η συνεργασία των αδερφών Alajmo με τον Philippe Starck έχει κάνει πραγματικά θαύματα. Η φόρμα των καναπέδων είναι εμπνευσμένη από τις γόνδολες, ενώ οι μικρές λάμπες της Flos στο τραπέζι δίνουν την μυστηριώδη ατμόσφαιρα της Βενετίας.

Το bistrot λειτουργεί από τις 10 το πρωί σερβίροντας κρουασάν, μεγάλη ποικιλία γλυκών, μπισκότα και muffins με λάδι ελιάς. Συνεχίζει για lunch με gourmet sandwiches και mini πίτσες στις οποίες πρωτοπορεί μαγειρεύοντας τες είτε στον ατμό ή στο τηγάνι ή στο φούρνο.

Εμείς το επισκεφθήκαμε για dinner. Όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται είναι φρέσκα από την αγορά του Rialto. Από τα πιάτα που δοκιμάσαμε ξεχωρίσαμε το ταρτάρ κρέατος με καπνιστή σάλτσα και φρέσκια τρούφα. Πολύ ενδιαφέρον πιάτο ο ωμός αστακός σε κυβάκια ελαφρά παναρισμένος με μαγιονέζα, φρούτα και στη μέση ταλιατέλες σουπιάς στον ατμό. Ωραία και η ψητή πίτσα με τέλεια τραγανή ζύμη με μοτσαρέλα, ντομάτα και τηγανητό κρεμμύδι, ενώ δεν μας ενθουσίασαν το λαβράκι carpaccio με πράσινη πιπεριά και τα spaghetti με αυγοτάραχο. Από γλυκά ξεχωρίσαμε το panettone με σπιτικό παγωτό που συνοδεύεται με κόκκινα φρούτα και σοκολάτα. Highlights τα cocktails και η wine list. Το προσωπικό είναι πολύ φιλικό και εξυπηρετικό.

Ο Massimiliano Alajmo έκανε πάλι το θαύμα του με μια gourmet πινελιά σ’ έναν casual χώρο που αξίζει σίγουρα να επισκεφθείτε αν βρεθείτε στη Βενετία.

Δέσποινα Ολυμπίου