ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

8 πολλά υποσχόμενα ονόματα της διεθνούς σκηνής στο φετινό Sani Gourmet

Από -
Από αριστερά και δεξιόστροφα: Saverio Sbaragli, Remeo Kuijpers, Bjorn Swanson και Paulo Airado - Χρυσοί Σκούφοι
Από αριστερά και δεξιόστροφα: Saverio Sbaragli, Remeo Kuijpers, Bjorn Swanson και Paulo Airado

Επιφυλάσσουν αστεράτα γαστρονομικά ενσταντανέ σε όσους βρεθούν στο φεστιβάλ του «Sani Resort» που επιστρέφει για τρίτη χρονιά στην θεματική των «Rising stars».

Το φεστιβάλ του «Sani Resort» επιστρέφει στις 11-15/5 για να ανοίξει το τρίτο μέρος του φακέλου «Rising Stars» και φέρνοντας το ελληνικό κοινό σε επαφή με ταλαντούχους –ανερχόμενους και καταξιωμένους– σεφ της διεθνούς σκηνής. Στους οκτώ καλεσμένους του 13ου Sani Gourmet που θα ξεδιπλώσουν διαφορετικά μαγειρικά στιλ και ιδιοσυγκρασίες στα «Water», «Κatsu», «Βyblos» και «Fresco» του συγκροτήματος της Χαλκιδικής, συγκαταλέγονται ο Ιταλός Saverio Sbaragli που διαπρέπει στη Γενεύη και μόλις απέσπασε, στο εστιατόριο «Τosca», το δεύτερό του αστέρι Michelin, ο γεννημένος στην Αργεντινή, με ιταλική καταγωγή Paulo Airaudo, το «Amelia» του οποίου κέρδισε το πρώτο του αστέρι πέντε μήνες μόλις αφότου άνοιξε τις πόρτες του στο Σαν Σεμπαστιάν. Επίσης ο Bjorn Swanson, που κι εκείνος κατάφερε να βραβευθεί με αστέρι Michelin έξι μόλις μήνες μετά τα εγκαίνια του πρώτου του εστιατορίου ονόματι «Golvet» και ο μινιμαλιστής Ολλανδός Remco Kuijpers που έχει αποστάσει εξαιρετικές κριτικές για την δουλειά του στο «Fitzgerald» στο Ρότερνταμ (επίσης ένα αστέρι Michelin).

Από αριστερά και δεξιόστροφα: Akira Back, Umberto de Martino, Ryohei Kawasaki και Alan Geaam
Από αριστερά και δεξιόστροφα: Akira Back, Umberto de Martino, Ryohei Kawasaki και Alan Geaam

Στο πολλά υποσχόμενο line up της φετινής διοργάνωσης, συναντάμε και τον συνεργάτη και executive chef του Hakkasan Group, Akira Back, στον οποίο οι επιθεωρητές της γαλλικής γαστρονομικής βίβλου χάρισαν ένα αστέρι για το καινοτόμο concept του «Dosa» στη Σεούλ, με το οποίο αποτίνει φόρο τιμή στις κορεάτικες ρίζες του, τον Ναπολιτάνο Umberto de Martino, που μόλις απέσπασε το πρώτο του αστέρι Michelin για τη ραφινάτη κουζίνα που παρουσιάζει στο «Florian Maison» στην επαρχία Μπέργκαμο, καθώς και τον καλλιτέχνη της fusion γαλλοϊαπωνικής κουζίνας Ryohei Kawasaki που διέπρεψε στη Χιροσίμα πριν αποφασίσει να ανοίξει το μικρό, 14 μόλις θέσεων εστιατόριο «Ken Kawasaki» στη Μονμάρτρη και κερδίσει ένα αστέρι. Τέλος, ειδική μνεία αξίζει ο Λιβανέζος αυτοδίδακτος σεφ Alan Geaam, ο οποίος από τα δέκα του δούλευε στο μανάβικο του πατέρα του, πρωτομαγείρεψε στο στρατό κι όταν κάποια στιγμή έπλενε πιάτα για τα προς το ζην βρέθηκε με μια περίεργη τροπή της τύχης στην κουζίνα – είκοσι χρόνια μετά, το εστιατόριο με το όνομά του φιγουράρει στα μονάστερα του Παρισιού…