ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Fresco | Ιταλική φινέτσα με τον τρόπο του Έκτορα

Από -
Fresco | Ιταλική φινέτσα με τον τρόπο του Έκτορα - Χρυσοί Σκούφοι

Στο κομψό εστιατόριο του Sani Dunes ο Έκτορας Μποτρίνι κεντάει υψηλή ιταλική κουζίνα

Με το Fresco by Ettore Botrini (στον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του), ο κορυφαίος chef πραγματοποίησε σίγουρα ένα από τα όνειρά του: ιταλικές γεύσεις σε επίπεδο υψηλής κουζίνας. Το έχει. Έχουμε πάρει γεύση, τόσα χρόνια, από ιταλικές πινελιές στην κουζίνα του. Εδώ, όμως, το πηγαίνει ψηλότερα και το ολοκληρώνει. Λεπτοί συνδυασμοί, με πρωτοτυπίες που σέβονται τις γευστικές μνήμες της χώρα αναφοράς.

Το Fresco προσφέρει ένα αρτίστικο όσο και χαρούμενο περιβάλλον για την απόλαυση του μοναδικού μενού και μιας κάβας, που αριθμεί πάνω από 400 επιλεγμένες ετικέτες. Άνετο, σε παλ τόνους, με highlight τα γυμνά δέντρα-γλυπτά και αίθουσα που συνεχίζεται στη μεγάλη βεράντα με τις λευκές ομπρέλες: ουρανός, θάλασσα και μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.

Τα “otto passi” (οκτώ βήματα) ορεκτικών -κορυφαίο μεταξύ τους το “ιταλικό χαβιάρι με μους κουνουπίδι και φρέσκα τσάγαλα”- συνθέτουν ένα απολαυστικό πρελούδιο για τα 12 πιάτα ενός menu degustation-εμπειρία που θα ακολουθήσουν. Η προσωπικότητα της κουζίνας του Botrini εκφράζεται με πιάτα πρωτότυπα, ειλικρινή, βαθιά γευστικά και άρτια τεχνικά, άλλοτε πιο απλά άλλοτε πιο σύνθετα, που συνδέονται αριστοτεχνικά, εδώ στο Fresco, με κλασικές ιταλικές αξίες.

Παράδειγμα, το ριζότο από aquerello με σαφράν, μύδια, κυδώνια, μαριναρισμένα κεράσια και λιβάνι, ένα πιάτο τόσο μοντέρνο όσο και κοντά στο κλασικό ή ο άψογα ψημένος μπακαλιάρος με πράσινη amatriciana και cannolo μοτσαρέλας. Κάποιες στιγμές, η φινέτσα ισορροπεί ευχάριστα με τoν αρχικό ρουστίκ χαρακτήρα του πιάτου, όπως, για παράδειγμα, στα πολύ γευστικά “τορτελίνι alla Piemontese new style” ή τα μελωμένα “μάγουλα γάλακτος alla vaccinara”.

Την ομάδα της κουζίνας διευθύνει ο chef Στέφανος Γκουζίδης.

Fresco, Sani Dunes, Sani resort (23740 99504)