ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Davide Scabin και το «Combal.Zero» από το Τορίνο στην Αθήνα

Από -
Ο Davide Scabin με τον Δημήτρη Αντωνόπουλο, την Άννη Ηλιοπούλου και τον Αστέριο Κουστούδη με φόντο το γνωστό έργο της Paola Pivi «Άτιτλο» στο εστιατόριο «Combal.Zero» στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Castello di Rivoli. - Χρυσοί Σκούφοι
Ο Davide Scabin με τον Δημήτρη Αντωνόπουλο, την Άννη Ηλιοπούλου και τον Αστέριο Κουστούδη με φόντο το γνωστό έργο της Paola Pivi «Άτιτλο» στο εστιατόριο «Combal.Zero» στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Castello di Rivoli.

Κάθε χρόνο είναι μεγάλη η χαρά και η έξαψη που συνοδεύει την προετοιμασία του επίσημου δείπνου της τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων.

Σ’ αυτήν την μεγάλη γαστρονομική βραδιά έχουν δημιουργήσει αξέχαστα πιάτα μερικοί από τους καλύτερους τριάστερους και διάστερους σεφ της Ευρώπης, πιάτα που συζητιούνται ακόμη και σήμερα. Ποιός δεν θυμάται τον εξαιρετικό Βάσκο Andoni Luis Aduriz, τον «τρελό» και αφάνταστα δημιουργικό Γάλλο Marc Veyrat, τον σεφ-μορφή της γαστρονομίας του Σαν Σεμπαστιάν Martin Berasategui, τον γοητευτικό Ιταλό Carlo Cracco, τον Γερμανό με τα 24 αστέρια Michelin και την γκουρμέ υγιεινή κουζίνα του Heinz Winkler, τον Björn Frantzén που παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα γκουρμέ σκανδιναβική κουζίνα, τον Λονδρέζο Isaac McHale που δημιούργησε μια ιδιαίτερα προχωρημένη αγγλική γαστρονομία και άλλους πολλούς.

Πριν λίγες μέρες, δυο από τα μέλη της γευσιγνωστικής επιτροπής του αθηνοράματος, οι Άννη Ηλιοπούλου και ο Δημήτρης Αντωνόπουλος, συνοδευόμενοι από τον executive chef της «Μεγάλης Βρετανίας» Αστέριο Κωστούδη, συναντήσαμε στο Τορίνο τον σεφ που θα δημιουργήσει και θα μαγειρέψει προσωπικά το dinner de gala της απονομής των Χρυσών Σκούφων του 2019. Πρόκειται για μια απίθανη προσωπικότητα, ένα απόλυτα δημιουργικό και απελευθερωμένο σεφ, εξαντρίκ και τολμηρό καλλιτέχνη με αστέρι Michelin που έχει φέρει κυριολεκτικά τα πάνω-κάτω στην ιταλική γαστρονομία.

Ο Davide Scabin έχει τρομερό χιούμορ, όπως διαπιστώσαμε στις πολύωρες συναντήσεις μαζί του μέχρι αργά το πρωί μετά τα γευσιγνωστικά δείπνα που απολαύσαμε στο μοντέρνο, σαν γκαλερί εστιατόριό του. Το «Combal.Zero» αγαπάει πολύ την μοντέρνα τέχνη και είναι ουσιαστικά το ρεστοράν του μουσείου σύγχρονης τέχνης στο κάστρο του Rivoli έξω απ το Τορίνο. Ο Scabin δεν είναι σεφ που ακολουθεί την πεπατημένη πουθενά και σε τίποτε, αφού τα τρία τελευταία χρόνια λ.χ. σερβίρει Up & Down, με το πιο πληθωρικό κύριο πιάτο στην αρχή και το ελαφρύτερο ορεκτικό στο τέλος! Ο Scabin έστειλε την ιταλική κουζίνα στο διάστημα, όταν δημιούργησε γκουρμέ space food για τον Ιταλό αστροναύτη που πήγε το 2013 στον διαστημικό σταθμό!

Δοκιμάσαμε μυστηριώδη πιάτα σαν τον «αόρατο αρτοποιό», γευόμενοι καμιά 30 διαφορετικές γεύσεις. Το μενού δεν θα σας το αποκαλύψω ακόμη , αλλά θα δημιουργήσει μεγάλη αίσθηση στην Αθήνα τον Φεβρουάριο του 2019…