ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το «The Aficionados» της Θεσσαλονίκης είναι ξεχωριστή περίπτωση

Από -
Το «The Aficionados» της Θεσσαλονίκης είναι ξεχωριστή περίπτωση - Χρυσοί Σκούφοι

Ένας χώρος αφιερωμένος στους λάτρεις του ευ ζην προσφέρει στο γαστρονομικό σκηνικό της πόλης μια πρόγευση από το μέλλον που θα μπορούσε να έχει.

Η Θεσσαλονίκη κάνει τα τελευταία χρόνια το άλμα της μετάβασης από μια κουζίνα των μεζέδων σε μια πιο σύγχρονη γαστρονομική προσέγγιση, με αναζήτηση και φιλοδοξίες. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το «The Aficionados», ένα από τα τελευταία αποκτήματα της πόλης που άνοιξε πέρυσι τις πόρτες του σε μια ατμοσφαιρική νεοκλασική έπαυλη στην Καλαμαριά και αποτελεί την ενσάρκωση του οράματος της Μαριαλένας Μηλιαρά για τη δημιουργία ενός χώρου αφιερωμένου στην απόλαυση του ευ ζην.

Καθένα από τα τρία επίπεδα του «The Aficionados» έχει τη δική του προσωπικότητα, μεταδίδοντας σου ωστόσο σε κάθε περίπτωση την αίσθηση ότι μπαίνεις στην τραπεζαρία ενός εξαιρετικά καλόγουστου σπιτιού. Αυτή ήταν άλλωστε και η επιθυμία της κας Μηλιαρά. «Ήθελα να δώσω κάτι από μένα με το “The Aficionados”, να δημιουργήσω έναν χώρο που να αποτελεί προέκταση μου, ένα σπίτι που να το ζω και να ζω με αυτό», μου λέει καθώς καθόμαστε στο μπαρ με τους εντυπωσιακούς κεκλιμένους καθρέφτες και από την κουζίνα καταφτάνει ένα κομψό και αρωματικό καπνιστό χέλι με ταραμά με wasabi, αγγουράκια τουρσί και φύκια wakame.

Πλέον τα ηνία της κουζίνας έχει αναλάβει ο ταλαντούχος σεφ Παναγιώτης Δεληθανάσης, με μια ενδιαφέρουσα πρόταση σε σύγχρονο ύφος, η οποία υπηρετεί κυρίως το θαλασσινό στοιχείο δίνοντας όμως και μια καλή θέση στο κρέας και σε ποιοτικές κοπές. Συνυπολογίζοντας ασφαλώς την πολύ ενημερωμένη λίστα κρασιών, που αποτελεί εξαρχής δυνατό χαρτί του χώρου, μαζί με την καλύτερη λίστα σε σαμπάνιες της πόλης, και την όλη ατμόσφαιρα ήρεμης πολυτέλειας που την αντιλαμβάνεσαι χωρίς να σε «πνίγει», το «The Aficionados» είναι μια ξεχωριστή περίπτωση στο γαστρονομικό σκηνικό της Θεσσαλονίκης, ίσως και μια πρόγευση από το μέλλον που θα μπορούσε να έχει. Αξίζει να το προτιμήσετε όσοι βρεθείτε τις γιορτές στην πόλη, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας αλλά και για τα ενδιαφέροντα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

«The Aficionados» | Ν. Πλαστήρα 105, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη | 2310434290