ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι εξωτικές γεύσεις του Zuma στο πολυτελές Palazzo Fendi στην αιώνια πόλη

Οι εξωτικές γεύσεις του Zuma στο πολυτελές Palazzo Fendi στην αιώνια πόλη - Χρυσοί Σκούφοι

Το ιστορικό παλάτι της οικογένειας Boncompagni Ludovisi στη Via dei Condotti στην καρδιά της Ρώμης φιλοξενεί ένα γιαπωνέζικο εστιατόριο που αποτελεί προορισμό από μόνο του.

Το ιστορικό παλάτι της οικογένειας Boncompagni Ludovisi στη Via dei Condotti στην καρδιά της Ρώμης ανήκει στον οίκο Fendi από το 2005. Ο τρίτος όροφος της boutique Fendi έχει μετατραπεί σε πολυτελές ξενοδοχείο με επτά μόνο ιδιωτικές σουίτες με τέλειο συνδυασμό design, φινέτσας και πολυτέλειας. Μπαίνοντας στο ξενοδοχείο σε υποδέχεται ο υπέροχος τετραθέσιος καναπές των Βραζιλιάνων σχεδιαστών - master του upcycling Campana Brothers και ο τοίχος γλυπτό από αλουμίνιο και ξύλο σε μορφή κορμών δέντρου της Γαλλίδας σχεδιάστριας Maria Pergay. Όλο το ξενοδοχείο αποτελείται από έργα τέχνης μεγάλων σχεδιαστών καθώς και του αγαπημένου Karl Langerfeld που χάθηκε πρόσφατα, η υπογραφή του οποίου υπάρχει άλλωστε παντού.

Στον τέταρτο όροφο του κτιρίου βρίσκεται το γιαπωνέζικο εστιατόριο Zuma που αποτελεί προορισμό από μόνο του. Εντυπωσιακή η είσοδος στη reception του εστιατορίου βγαίνοντας από το ασανσέρ, όπως και ο διάδρομος με ξύλα μπαμπού που σε οδηγεί στη σάλα με την ανοιχτή κουζίνα και τους σεφ να ετοιμάζουν τα sushi. Στην αίθουσα κυριαρχεί το ξύλο σε ζεστούς παστελ ασιατικούς τόνους. Καθίσαμε στα άνετα στρογγυλά ξύλινα τραπέζια που περιβάλλονται ολόγυρα από παράθυρα απ’ όπου χαζεύεις τη Ρώμη, και το προσωπικό, ντυμένο με μαύρα ρούχα, νέοι, χαρούμενοι και εξυπηρετικοί, μας έκαναν αμέσως να αισθανθούμε άνετα.

Προτείνονται 2 menu και φυσικά à la carte, το οποίο και επιλέξαμε. Ξεκινήσαμε με το pollo yakitori κοτόπουλο καραμελιζέ. Η tempura λαχανικών και γαρίδας πολύ τραγανή και νόστιμη. Εξαιρετικό το πικάντικο τσαρτάρ κρέατος πάνω σε στικ τηγανητές πατάτες δεμένες σαν στάχια με σχοινόπρασο. Δεν μας ενθουσίασαν τα maki rolls καθώς και το sushi και το sashimi. Φαβορί το πολύ καλό black cod (μαριναρισμένος μπακαλιάρος), ενώ ξεχωρίσαμε ακόμη το ταρταρ σολομού και τόνου με κράκερ ρυζιού και χαβιάρι. Ωραία επιλογή η σαλάτα με αβοκάντο, φασόλια, ρόκα και σως wasabi. Σας συστήνουμε να εστιάσετε στα πιάτα που γίνονται στο grill και robata (στα κάρβουνα). Εξαιρετικά ψημένη η costata of wagu, το φημισμένο γιαπωνέζικο κρέας με ψιλοκομμένη μαύρη τρούφα. Τέλεια επιλογή τα τραγανά φύλλα ρυζιού τυλιγμένα με χοιρινό iberico κρεμμυδάκι και τζιντζερ. Για γλυκό επιλέξαμε κάτι δροσερό και πολύ εντυπωσιακό στην παρουσίαση, τα εξωτικά φρούτα και το παγωτό.

Πολύ εντυπωσιακή η privée αίθουσα με το μεγάλο ξύλινο τραπέζι και τον πολυέλαιο με τα γυάλινα ποτήρια κρασιού, ενώ ενδιαφέρον έχει η λίστα κρασιών και sake.

Το καλοκαίρι μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε τον επάνω όροφο, όπου από την άνοιξη σερβίρονται κοκτέιλ στην ταράτσα. Η θέα είναι μοναδική, η Ρώμη στα πόδια σου. Μην ξεχάσετε να κάνετε κράτηση γιατί το εστιατόριο θεωρείται must για μεσημέρι και βράδυ αφού βρίσκεται στο κέντρο της Ρώμης και αποτελεί αγαπημένο στέκι των Ιταλών και όχι μόνο.


Από τη Δέσποινα Ολυμπίου