ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το «Martini Bar», του «Matsuhisa», σε καλοκαιρινή τροχιά

Από -
Το «Martini Bar», του «Matsuhisa», σε καλοκαιρινή τροχιά  - Χρυσοί Σκούφοι

To κομψό «Martini bar lounge» του «Matsuhisa», μας αιφνιδίασε ευχάριστα με τις guest εμφανίσεις καταξιωμένων mixologist στο καλοδουλεμένο project «Matsuhisa welcomes the bartenders». O συντονισμός των φιλοξενούμενων με τον head bartender του «Martini Bar», Χάρη Γεωργόπουλο, ήταν εκρηκτικός, ακόμα έχουμε την γεύση από πολλά premium cocktail με βάση το Japanese whisky.

…Με αυτή την καλή μαγιά, το bar του εμβληματικού εστιατορίου επανέρχεται ακόμα πιο δυναμικά για το καλοκαίρι. Βγάζει την μπάρα και τα stool έξω στο συγκλονιστικό μπαλκόνι, και με θέα τον πανέμορφο Σαρωνικό παρουσιάζει τον φρεσκαρισμένο του κατάλογο. Οι συνταγές, που επιμελείται ο Χάρης, διακρίνονται για το υψηλό τους επίπεδο και την αρμονική συνάντηση των ελληνικών και ιαπωνικών γεύσεων. «Η φιλοσοφία του «Martini bar», εστιάζει στην απόλαυση, ακολουθώντας το στυλ του εστιατορίου, χωρίς να το ανταγωνίζεται, αλλά συμπληρώνοντας το», μας λέει ο επικεφαλής bartender. Εκείνος προσπάθησε να ενσωματώσει τις δυο διαφορετικές γαστρονομικές κουλτούρες Ελληνική και Ιαπωνική και να δημιουργήσει πρωτότυπες μίξεις.

Χάρης  Γεωργόπουλος
Χάρης Γεωργόπουλος

Το αποτέλεσμα τον δικαιώνει και με το παραπάνω. Όλα τα cocktails του καταλόγου, χαρακτηρίζονται από την καθαρότητα αρωμάτων και γεύσεων και την ευκρίνεια των καλών πρώτων υλών. Πολλά είναι τα must taste! Kάντε καλή αρχή με ένα « Peruvian Negroni»(Pisco, Campari με εκχυλισμένες σ αυτό πράσινες πιπεριές, κόκκινο Vermouth) ή με ένα « Twisted Zombie»( 3 διαφορετικά ρούμι, passion fruit, ανανάς σιρόπι κανέλλας falernum). Για κάτι πολύ ιδιαίτερο δοκιμάστε το «Miss Marple’s» (μαστίχα, λικέρ πεύκου, λεμονι). Φυσικά μπορείτε να ανεβάσετε στροφές στην εμπειρία συνοδεύοντας τις μίξεις επιλογές με τον επίσης καινούργιο κατάλογο πιάτων το « Summer Omakase», που φέρει τις έγκυρες υπογραφές των experts του head chef Βασίλη Παπαθεοδώρου και του head sushi chef Τόνυ Βρατσάνου.