ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2019: Δες τα μενού και κλείσε θέση για να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας στο 50%!

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2019: Δες τα μενού και κλείσε θέση για να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας στο 50%! - Χρυσοί Σκούφοι

Το «α», οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν να απολαύσετε τα βραβευμένα εστιατόρια όλης της χώρας στο 50% της τιμής τους. Κλείστε τώρα τραπέζι στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό happening της Ελλάδας!

Χαράς ευαγγέλια για τους foodies: από την Παρασκευή 24/5 ξεκινάει το πιο εντυπωσιακό γαστρονομικό χάπενινγκ, στο οποίο τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας συμμετέχουν σε μια μεγάλη γευστική γιορτή, προτείνοντας στο κοινό σπέσιαλ μενού στο 50% της αξίας τους. Για τέσσερις εβδομάδες, από τις 24/5 έως τις 19/6, τα γευστικά κοντέρ αναμένεται να σπάσουν, καθώς 83 εξαιρετικά εστιατόρια και ταβέρνες, που έχουν βραβευτεί φέτος με Χρυσό Σκούφο ή Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας (κάποια και με τα δύο), συμμετέχουν σε αυτήν τη χαρούμενη, τεράστια γευσιγνωσία. Καθώς δε η γαστρονομία στην Ελλάδα εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς, φέτος τα εστιατόρια που ανήκουν στην αφρόκρεμα είναι περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά.

Αν και το γνωρίζετε ήδη από τις προηγούμενες χρονιές, σας προειδοποιούμε ότι με την αναγγελία της έναρξης των κρατήσεων την Πέμπτη 23/5 θα γίνει χαμός! Είναι τεράστια η συμμετοχή του κόσμου σε αυτό το γευστικό συμπόσιο, οπότε πρέπει να σπεύσετε για να κλείσετε το ή τα τραπέζια σας στα μαγαζιά που θα διαλέξετε. Η γκάμα των γευστικών προτάσεων έχει πλέον διευρυνθεί πολύ τώρα που η ελληνική κουζίνα έχει αποκτήσει τα δικά της ξεχωριστά βραβεία και κυριολεκτικά σε κάθε γωνιά της χώρας υπάρχουν εξαιρετικά εστιατόρια, με ταυτότητα, που προτείνουν πλειάδα προσιτών προκλητικών μενού γι’ αυτήν τη γαστρονομική εξτραβαγκάντσα.

Από Νάουσα και Σέρρες μέχρι Ρόδο και Κω, από Αμύνταιο και Πρέβεζα μέχρι Μεσσηνία και Κρήτη και από Χαλκιδική και Κέρκυρα μέχρι Σπέτσες, Σύρο, Τήνο, Μύκονο και Σαντορίνη, οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας σας δίνουν το ερέθισμα για να κάνετε τον πιο νόστιμο γαστρονομικό τουρισμό, οπότε ανοίξτε τους χάρτες. Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, με 20 και 10 εστιατόρια αντίστοιχα που έχουν διακριθεί με Χρυσό Σκούφο ή Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, αποτελούν τους πιο μεγάλους πόλους έλξης. Αυτό σημαίνει ότι οι καλοφαγάδες αυτής της χώρας θα έχουν στη διάθεσή τους ένα ευρύτατο πανόραμα γευστικών απολαύσεων, που περιλαμβάνει πρωτοποριακή και κλασική ελληνική κουζίνα αλλά και σύγχρονη γαλλική, ιταλική, γιαπωνέζικο fusion και κοσμοπολίτικη, μοντέρνα κουζίνα, με εξελιγμένες τεχνικές και concepts.

Tο πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χώρας ξεκινάει κι έχει φοβερή δυναμική: 83 εστιατόρια, το άθροισμα δηλαδή των Χρυσών Σκούφων και των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας, σας περιμένουν με φανταστικά μενού στο 50% της κανονικής τους τιμής!

Και τώρα οι σημαντικές πρακτικές λεπτομέρειες. Στα εστιατόρια της Αθήνας (και στα περισσότερα της Θεσσαλονίκης) μπορείτε να κάνετε κρατήσεις για τέσσερα διήμερα τις Τρίτες και Τετάρτες 28-29/5 και 4-5/6, 11-12/6, 18-19/6. Στα περισσότερα εστιατόρια εκτός Αθηνών οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας θα τρέξουν τις Παρασκευές και τα Σάββατα 24-25/5 και 31/5-1/6, 7-8/6, 14-15/6, εκτός αν αναγράφεται κάτι διαφορετικό στο κείμενο κάποιου εστιατορίου. Οι κρατήσεις θα ξεκινήσουν από την Πέμπτη 23/5. Γρηγορείτε όμως, διότι τα τραπέζια κλείνουν με ταχύτητα αστραπής.

Για να συμμετάσχετε στις Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας, κάνετε κράτηση στα εστιατόρια που σας ενδιαφέρουν, προπληρώνοντας το δείπνο σας. Η πληρωμή μπορεί να γίνει είτε ηλεκτρονικά στο www.xrysoiskoufoi.gr/Vravevmeni_Gastronomia (μόνο με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς), είτε τηλεφωνικά, είτε με κατάθεση σε λογαριασμό, είτε επιτόπου σε μερικά εστιατόρια, με κάρτα ή μετρητά. Όσοι, τώρα, χρησιμοποιήσουν για την πληρωμή των γευμάτων τους κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς μπαίνουν σε κλήρωση για τριάντα δείπνα των δύο ατόμων σε κάποια από τα βραβευμένα εστιατόρια και για το μεγάλο δώρο, που είναι δύο γαστρονομικά τριήμερα για δύο στη Σαντορίνη!

Πιο συγκεκριμένα, τα τριήμερα περιλαμβάνουν διαμονή στο μοναδικό «CAVOTAGOO Santorini» (σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό), ένα δείπνο στο βραβευμένο εστιατόριο «Ovac» κι ένα στο βραβευμένο εστιατόριο «Κουκούμαβλος» ανά νικητή (τα τριήμερα είναι διαθέσιμα από 15/7 μέχρι 19/10/2019, κατόπιν συνεννόησης, ενώ περιλαμβάνονται και μεταφορικά αν χρειαστεί). Προσοχή όμως, όσοι επιλέξουν την ηλεκτρονική πληρωμή στο www.xrysoiskoufoi.gr/Vravevmeni_Gastronomia, με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς, θα επιβραβευτούν με πέντε συμμετοχές στην κλήρωση αντί για τη μία που ισχύει για τους άλλους τρόπους.

Κλείστε τραπέζι τώρα!

Στην Αθήνα τα ειδικά μενού ισχύουν για τα διήμερα 28-29/5 και 4-5/6, 11-12/6, 18-19/6.
Εκτός Αθήνας τα ειδικά μενού ισχύουν για τα διήμερα 24-25/5 και 31/5-1/6, 7-8/6, 14-15/6. 
Όπου υπάρχει κάποια διαφοροποίηση αναγράφεται κάτω από το κείμενο του εστιατορίου.

Οδηγίες κράτησης

Κλείστε τραπέζι στο/α εστιατόριο/α της επιλογής σας ενημερώνοντας στο τηλέφωνο ότι θέλετε να δοκιμάσετε το ειδικό μενού του περιοδικού «αθηνόραμα».
Για να ισχύσουν οι κρατήσεις, θα πρέπει να προπληρώσετε το ποσό που αντιστοιχεί στα άτομα του τραπεζιού σας με online πληρωμή αποκλειστικά για τις κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς στο www.xrysoiskoufoi.gr/Vravevmeni_Gastronomia ή με τηλεφωνική χρέωση οποιασδήποτε τραπεζικής κάρτας καθώς και με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό. Προπληρώνοντας με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς, ;παίρνετε μέρος σε διαγωνισμό με πλούσια γαστρονομικά δώρα.