ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Albert Manso στους τελικούς του S.Pellegrino Young Chef 2020

Από -
Ο Albert Manso στους τελικούς του S.Pellegrino Young Chef 2020 - Χρυσοί Σκούφοι

Ο νεαρός Ισπανός σεφ κέρδισε την πολυπόθητη διάκριση στους ημιτελικούς που πραγματοποιήθηκαν στη Βαρκελώνη και είχαν έντονο άρωμα Ελλάδας.

Ο ημιτελικός για τον πιο φέρελπι νέο σεφ που θα εκπροσωπήσει τις χώρες της Μεσογείου και της Ιβηρικής στο μεγάλο τελικό του S.Pellegrino Young Chef 2020 ολοκληρώθηκε μόλις κι είχε έντονο άρωμα Ελλάδας. Νικητής του ημιτελικού που πραγματοποιήθηκε στις 16/9 στη Βαρκελώνη ανακηρύχθηκε ο Ισπανός Albert Manso, ο οποίος εντυπωσίασε τους κριτές με τη signature δημιουργία του Codorniz & Vino, υπό την καθοδήγηση του μέντορά του Fran Agudo.

«Lent'eels From My Lake»
«Lent'eels From My Lake»

Το πρώτο πιάτο, ωστόσο που παρουσιάστηκε στην επιτροπή είχε ελληνική σφραγίδα: Πρόκειται για το «Lent'eels From My Lake» της head chef του «Funky Gourmet» Ερασμίας Μπαλάσκα, η οποία ενσωμάτωσε στο πιάτο της στοιχεία σαν τις φακές και το χέλι κάνοντας αναφορά στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τα Ελληνικά Μεσολογγίου. Μέντορας της ήταν ασφαλώς η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, ενώ ο Παναγιώτης Τσίκας, chef του εστιατορίου «Σελήνη» είχε υπό την προστασία του τον Σπύρο Κασσελούρη που αποτέλεσε τη δεύτερη γαλανόλευκη συμμετοχή του ημιτελικού. Το πιάτο «Squid Land & Sea» έφερε τη Σαντορίνη στον ημιτελικό, με μια συμβολική δημιουργία-φόρος τιμής στο διάσημο ηφαιστειογενές νησί.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού που φέρνει στο προσκήνιο το αύριο της γαστρονομικής σκηνής, απονεμήθηκαν τρία ακόμα ειδικά βραβεία. Το Fine Dining Lovers Community Award με νικητή τον Ισπανό Andrea Ravasio και το signature πιάτο El Domingo Del Campesino, το Acqua Panna Award for Connection in Gastronomy με νικητή τον Ισπανό Óscar Dayas Rodríguez και το signature πιάτο The Transhumance καθώς και το S.Pellegrino Award for Social Responsibility με νικήτρια την Ισπανίδα Mengxin Zhou και το signature πιάτο The Trout – Schubert. Το επόμενο ραντεβού είναι στο Grand Finale του S.Pellegrino Young Chef 2020, που θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Μαΐου στο Μιλάνο.