ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Kamares by Spondi» σε ανοδική πορεία

Από -
«Kamares by Spondi» σε ανοδική πορεία - Χρυσοί Σκούφοι

Σε μια πανέμορφη και καταπράσινη βεράντα με θέα το ανοιχτόχρωμο γαλάζιο της Αμμουλιανής, το εστιατόριο Kamares by Spondi προτείνει ένα καινοτόμο μενού, που υποστηρίζει την ομορφιά του τοπίου.

Ξεφυλλίζοντας τις φετινές γευστικές προτάσεις, που υπογράφει ο βραβευμένος σεφ Arnaud Bignon σε συνεργασία με τον chef de cuisine Θάνο Γιαννάκο, στέκεσαι στις πρωτοποριακές ιδέες και στα υλικά που παντρεύουν με ιδιαίτερο τρόπο την Ελλάδα με τον κόσμο.

Διαφορετικό μενού από την προηγούμενη χρονιά, που εγκαινιάστηκε ουσιαστικά η συνεργασία της ομάδας του εστιατορίου Spondi με το luxury ξενοδοχείο Eagles Palace, πιο πρωτοποριακό, πιο ντελικάτο, με πολλές γευστικές εκπλήξεις.

Δοκιμάσαμε το μενού «ανακάλυψης», που αποτελείται από οκτώ γευστικά στάδια. Το πρώτο δεν είναι άλλο από το πιάτο υπογραφής του Arnaud, το φουά γκρα, αυτή τη φορά σε μορφή τερίνας, που συνδυάζεται εξαιρετικά με τον πουρέ δαμάσκηνο αρωματισμένο με σάκε.

Από τις γλυκές εντάσεις περνάμε περίτεχνα στις όξινες, με ένα πληθωρικό ceviche λαβράκι βουτηγμένο σε χυμό passion fruit και νερό ντομάτας. Πολύ ενδιαφέρον τεχνικά είναι το αυγό mollet που παντρεύει τις γήινες νότες από τα μανιτάρια και το χοιρινό λαρδί.

Η τσιπούρα έρχεται σερβιρισμένη σαν έργο τέχνης με τα καραμελωμένα κρεμμύδια να σχηματίζουν τρισδιάστατους κύκλους, για να φιλοξενήσουν την φινετσάτη κρέμα καπνιστής πατάτας. Όταν συνδυάζεις όλα τα συστατικά του πιάτου σε μια μπουκιά υπάρχει φοβερή ισορροπία ανάμεσα στις υφές και στις εντάσεις.

Πολύ καλά είναι τα ψησίματα της πάπιας και του αρνιού. Το αρνί είναι το τελευταίο πιάτο στα αλμυρά και κλείνει πολύ ντελικάτα όλη την εμπειρία προσφέροντας μια αναπάντεχη δροσιά από το αγγούρι όσμωσης, το γιαούρτι και τις πίκλες από φύκια.

Το γλυκό σύκο ήταν αρκετά ξινό, όμως μετά ερχόταν μια κρέμα σοκολάτας με αφρό καρύδας και παγωτό τζίντζερ και μαλάκωνε τον ουρανίσκο.

Σαν συνολική παρατήρηση θα λέγαμε ότι το μενού έχει καλή συνοχή και ανοδική πορεία, όσον αφορά την πολυπλοκότητα των αρωμάτων και των γεύσεων. Ο Θάνος προσέχει όλες τις λεπτομέρειες στα πιάτα και κάθε υλικό έχει λόγο ύπαρξης, εμπλουτίζοντας την γευστική εμπειρία.