ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

To Johnnie Blue «φοράει» το Βόρειο Σέλας

Από -
To Johnnie Blue «φοράει» το Βόρειο Σέλας - Χρυσοί Σκούφοι

Το πρεστιζάτο ουίσκι κυκλοφορεί limited edition φιάλη που έχουν σχεδιάσει οι φημισμένοι Σκοτσέζοι σχεδιαστές υφασμάτων Timorous Beasties.

Δεν βρίσκω καλύτερο τρόπο να πνίξω τον πόνο μου για το επικείμενο brexit από το να πιω μερικές γουλιές Johnnie Walker Blue Label προς τιμήν της φιλοευρωπαϊκής Σκωτίας. Θέλω κάτι διαλεχτό και απολύτως ισορροπημένο. Το Blue Johnnie λοιπόν δίνει νόημα σ’ αυτό που θα μπορούσαμε ν' αποκαλέσουμε «ουισκάτη απαλότητα», έτσι μαλακά που τυλίγει τον ουρανίσκο με τη στρογγυλάδα της θέρμης του, που διαρκεί πολύ μέσα στο στόμα απελευθερώνοντας πολλά επίπεδα αρωμάτων και γεύσεων: μια σταλιά καπνού τύρφης και καπνιστού βαρελιού να βγαίνουν μέσα από βανίλια, αλλά και καραμέλα, γλυκά μπαχαρικά, κακάο και πικρή σοκολάτα όλα σε μια θαυμαστή αρμονία με καπνό πούρου για φινάλε.

Τώρα όμως, σ’ αυτή τη γιορτινή περίοδο το Johnnie Walker Blue Label κυκλοφορεί σε σπέσιαλ φιάλη που ιριδίζει υπέροχα, αναπαριστώντας ανάγλυφα το Aurora Borealis που λάμπει φαντασμαγορικά και πάνω από τα σκοτσέζικα Highlands. Το pattern που τυπώθηκε με μεταξοτυπία πάνω στη φιάλη, σχεδίασε το φημισμένο σκοτσέζικο design studiο υφασμάτων Timorous Beasties και πηγή έμπνευσης τους ήταν η απαράμιλλη ομορφιά και η σπανιότητα των φυσικών τοπίων που συναντά κανείς στις τέσσερις γωνιές της Σκοτίας.

Εκτός από το Βόρειο Σέλας, σ’ αυτό το wallpaper, ενώνονται μερικά από τα πιο σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας της Σκοτίας: τρία πτηνά μοναδικής ομορφιάς σαν τον μεγαλοπρεπή αετό με τη χαρακτηριστική λευκή ουρά, τον νουμήνιο με το μεγάλο ράμφος και την εκπληκτικά γρήγορη πάπια με τα μαγευτικά και χρωματιστά πούπουλα της. Το σκηνικό συμπληρώνουν τα πολύχρωμα ευαίσθητα άνθη των δυσπρόσιτων βουνών μαζί με δύο από τα μικρότερα και σπάνια ζωύφια της Σκοτίας: τον σκώρο που ζει μέσα στα φτερά του γερακιού, και την εξαιρετικά μικρή πεταλούδα – με το όνομα η «Μικρή Μπλε».

Εκτός απ’ αυτή τη μοναδική φιάλη το περιεχόμενο του Blue Johnnie ταιριάζει πολύ και με το φαγητό, όπως διαπίστωσα σε μια γευσιγνωσία στο bar restaurant «42 Barstronomy», από το συνταίριασμά του με πιάτα που είχε ετοιμάσει ο Μιχάλης Νουρλόγλου σαν το πολύ γιορτινό βελουτέ κολοκύθας με πικάντικο galangal και μέλι, το καπνιστό χέλι με γλάσο σταφίδας, το φουαγκρά με κάσιους, το φιλέτο με τσάτνεϊ κρεμμυδιών εσαλότ και σάλτσα ουίσκι και μπαμπά au Blue Johnnie.