ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γαλλική φινέτσα σε winter διάθεση από τον Olivier Campahna

Από -
Γαλλική φινέτσα σε winter διάθεση από τον Olivier Campahna - Χρυσοί Σκούφοι

Η αναπάντεχη μαγειρική ματιά και η άψογη τεχνική του βραβευμένου Γάλλου chef προκαλεί για ένα δείπνο στο κομψό Maraveal της Γλυφάδας.

Η χειμωνιάτικη Γλυφάδα έχει τη γοητεία της και η θέα στην πισίνα του «Glyfada Riviera» από τη τζαμαρία του fine dining restaurant «Maraveal» δημιουργεί μια διαφορετική, ανάλαφρη διάθεση στην καρδιά του χειμώνα. Σάλα με λίγα τραπέζια και χαλαρή πολυτέλεια, για να αισθάνεσαι άνετα αλλά και να δειπνήσεις με στυλ. Άλλωστε, αυτό ακριβώς ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασιακή κουζίνα του Olivier Campanha. Το μενού δεν προτείνει πιάτα α λα καρτ, αλλά τρία διαφορετικά μενού γευσιγνωσίας, που στην τιμή τους περιλαμβάνεται και αρμονία με κρασιά.

Τίποτα δεν είναι απλό στα πιάτα του Campanha, αλλά μέσα από πρωτότυπους συνδυασμούς και έξοχη τεχνική, οι γεύσεις βγαίνουν ατόφιες και καθαρές. Στο μενού που τρέχει κυριαρχούν πάντα τα σπονδυλωτά πιάτα, που αγαπά ο chef και μας αρέσουν γιατί κρύβουν την έκπληξη και μια μικρή περιπέτεια. Παράδειγμα, η κρουστή καραβίδα, που έρχεται σε τριπλή εκδοχή: ballotine με σάλτσα beurre blanc, ποσέ μέσα σε bisque και ψητή με πολέντα και passion fruit.

Πάντα υπάρχει ένα ριζότο με παλαιωμένο ρύζι, που διαθέτει μεγάλο γευστικό βάθος. Αυτό που δοκιμάσαμε ξεχείλιζε umami γεύση: με σάλτσα demi glace μοσχαριού, μοσχάρι ραγού κι ένα φίνο ζελέ από ζωμό μοσχαριού με αποξηραμένο τριαντάφυλλο. Μπορεί, όμως, να το πετύχετε και με julienne σουπιάς, λευκή τρούφα και πέστο από εστραγκόν. Η «εκ των ουκ άνευ» πάπια Challans, έρχεται πάλι σε δυο μορφές: το στήθος ψητό με μανταρίνι και γλασαρισμένα κάστανα, άψογα ψημένο, τρυφερό και βαθιά νόστιμο και το μπούτι confit με αφρό πατάτας και χειμωνιάτικη τρούφα.

Τα γιορτινά μενού του «Maraveal» είναι πρόκληση για ένα φίνο, πολυτελές δείπνο. Το χριστουγεννιάτικο (10 πιάτα) περιλαμβάνει και καραβίδες και άγριο σολομό και ριζότο με βασιλικά μανιτάρια και γαρίδες και φουα γκρα και φραγκόκοτα μαγειρεμένη με δυο τρόπους, ενώ στο πρωτοχρονιάτικο (9 πιάτα) προτείνονται, ανάμεσα στα άλλα, στρείδια με γρανίτα πράσινου μήλου και αβγά σολομού, ballotine κουνελιού, φρέσκο φουα γκρα σωτέ με αχλάδια, μοσχαρίσιο φιλέτο με χαβιάρι.

«Maraveal», Glyfada Riviera Hotel | Λεωφ. Ποσειδώνος 40, Γλυφάδα | 2108944106.