ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

5 χρόνια «CTC» και οι εκπλήξεις συνεχίζονται

Από -
5 χρόνια «CTC» και οι εκπλήξεις συνεχίζονται - Χρυσοί Σκούφοι

Πλάι στην εμβληματική βελουτέ καλαμποκιού μπαίνουν δυναμικά κι άλλες ωραίες σπεσιαλιτέ, που μας εντυπωσίασαν στην πρόσφατη επίσκεψή μας στο εστιατόριο του Αλέξανδρου Τσιοτίνη.

Είναι μια επετειακή χρονιά αυτή που μόλις ξεκίνησε για το πολύ ξεχωριστό εστιατόριο του Αλέξανδρου Τσιοτίνη, καθώς φέτος συμπληρώνει τα πέντε του χρόνια στο γαστρονομικό στερέωμα της πόλης. Το στοιχείο της έκπληξης παραμένει ασφαλώς εγγενές στο DNA του, καθώς το μόνο πιάτο που μπορείς με ασφάλεια να περιμένεις στα menu degustation-έκπληξη είναι η εμβληματική του βελουτέ καλαμποκιού με αστακό, αφρό από τρούφα και άρωμα περγαμόντο. Πλάι της όμως μπαίνουν δυναμικά κι άλλες ωραίες σπεσιαλιτέ, που μας εντυπωσίασαν στην πρόσφατη επίσκεψή μας στο εστιατόριο των Ιλισίων.

Καλύτερη όλων η east meets west καρμπονάρα, με noodles από πουρέ μαϊντανόριζας σε ένα βαθιά νόστιμο ramen φτιαγμένο με όλα τα υλικά του διάσημου ιταλικού πιάτου. Η ισορροπία ανάμεσα στους δύο γευστικούς κόσμους είναι υποδειγματική, κάτι που ο σεφ επιτυγχάνει και με τη ζεστή πατατοσαλάτα που σερβίρεται σε στιλ παέγιας, με «ρύζι» από πατάτα, χταπόδι, καλαμάρι και χτένι μαγειρεμένο σε λίπος από chorizo. Στις πιο «αρτιστίκ» στιγμές του ανήκει σίγουρα το εξαιρετικό γλειφιτζούρι από τοπιναμπούρ και καρπάτσιο γαρίδας, το οποίο συνοδεύεται από φίνο τηγανόψωμο από τραχανά και θυμάρι, και σε εκείνες τις πιο gourmet comfort το φουαγκρά στιφάδο με αφρό από κάστανο και φρέσκια τρούφα, ένα πιάτο που θα μπορούσε να αποτελέσει τη νέα γευστική σημαία του εστιατορίου.

Τα επιδόρπια έχουν επίπεδο και σφραγίζουν επιτυχημένα το γαστρονομικό ταξίδι στο «CTC» που έρχεται στο τέλος του με μια καρτ ποστάλ από τον σεφ. Αν μάλιστα τη σκανάρεις, θα σου μαρτυρήσει τους γευστικούς σταθμούς που μόλις απόλαυσες. Σημειώστε ακόμα πως την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, το εστιατόριο ανοίγει τις πόρτες του και υποδέχεται τους «The Clumsies» για μια βραδιά με φιλανθρωπικό χαρακτήρα κατά τη διάρκεια της οποίας θα σερβιριστεί ένα ειδικό μενού cocktail & food pairing 7 σταδίων (€ 120 κατ’άτομο, μέρος των εσόδων θα διατεθεί στην Κιβωτό του Κόσμου).

CTC | Ουμπλιανής 14 & Διοχάρους 27, Ιλίσια | 2107228812