ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μια γαστρονομική ιστορία ενηλικίωσης

Από -
Μια γαστρονομική ιστορία ενηλικίωσης - Χρυσοί Σκούφοι

Ένα συναρπαστικό, ανησυχητικό χρονικό εθισμού κι ενηλικίωσης, χαρακτήρισε η δημοσιογράφος των «New York Times» Helen Rosner το «Burn the Place», το βιβλίο της Αμερικανίδας σεφ Iliana Regan, τον πρώτο τίτλο για το φαγητό που βρέθηκε στη λίστα για το National Book Award εδώ και σαράντα χρόνια.

Η λεσβία σεφ, το εστιατόριο της οποίας στο Σικάγο, με το όνομα «Elisabeth» (από την αδερφή της), βραβεύεται ανελλιπώς με αστέρι Michelin από το 2014, περιγράφει το πώς μέσω της ενασχόλησής της με το φαγητό βρήκε τον εαυτό της και κατάφερε να νικήσει τον αλκοολισμό και τα παιδικά τραύματα σχετικά με την ταυτότητά της μέσα στο ασφυκτικό περιβάλλον της αμερικανικής suburbia. Η αυτοδίδακτη Regan αρνείται την αίγλη που συχνά συνοδεύει τους αντιήρωες και τους εξαρτημένους (ειδικά στον κόσμο της γαστρονομίας) και γράφει για το πόσο δύσκολο είναι να πάρουν μια γυναίκα σοβαρά στις κουζίνες, ειδικά όταν αυτή κουβαλά ένα δύσκολο παρελθόν. Ταυτόχρονα μεταμορφώνει τις θετικές μνήμες της ως κόρης αγρότη στα ’80s σε ένα μενού με έμφαση στα φρέσκα λαχανικά, που φέτος το χειμώνα εμπνέεται από τη μανία που υπήρχε εκείνη την εποχή με το Nintendo!