ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Βασίλαινας»: Δυο πιάτα που ξεχωρίζουν

Από -
«Βασίλαινας»: Δυο πιάτα που ξεχωρίζουν - Χρυσοί Σκούφοι

Η καλοκαιρινή «έξοδος» του Βασίλαινα στην Πλατεία Μαδρίτης, απέναντι από το Χίλτον, ολοκληρώνει τις προϋποθέσεις για μια μοναδική γευστική-έξοδο στο κέντρο της Αθήνας με αύρα διακοπών.

Τα τραπέζια σωστά τοποθετημένα όπως προστάζουν οι τρέχουσες συνθήκες. Ευπρεπώς, αστική, art de la table και service στο ύψος του αναμενόμενου για ένα εστιατόριο αυτού του επιπέδου προδιαθέτουν κάτι παραπάνω από θετικά για τη συνέχεια, ειδικά μάλιστα αν προσθέσουμε και το καταπράσινο δροσερό περιβάλλον που χαρακτηρίζει την πλατεία.

Το menu που ακολουθεί επιβεβαιώνει την εικόνα και μαζί με τα προηγούμενα δημιουργεί ένα ελκυστικό σύνολο. Ο Μανώλης Γαρνέλης προτείνει πιάτα με αστική αύρα εύκολα, κατανοητά από τον μέσο πελάτη αλλά κάθε άλλο παρά απλοϊκά. Δεν θα σταθώ στη κλασικά εξαιρετική ταραμοσαλάτα. Θα σταχυολογήσω απλά και ενδεικτικά δύο πιάτα και θα σας αφήσω τη χαρά να ανακαλύψετε τα υπόλοιπα. Το tartare φαγκρί με σορμπέ πιπεριάς και το αυγό με πατάτα Νάξου, φρέσκια καλοκαιρινή τρούφα και απάκι είναι δύο εξαιρετικές ιδέες για να ξεκινήσετε το δείπνο σας και να καταλάβετε το λόγο της ύπαρξης αυτού του πονήματος.