ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Officine Bocelli: Γκουρμέ οινογαστριμαργική εμπειρία από τον Andrea Bocelli

Officine Bocelli: Γκουρμέ οινογαστριμαργική εμπειρία από τον Andrea Bocelli - Χρυσοί Σκούφοι

Με μεγάλη χαρά και ανυπομονησία μετά το lockdown καταφέραμε να επισκεφτούμε το εστιατόριο, μουσείο και art gallery που έχει δημιουργήσει ο διάσημος τενόρος Andrea Bocelli στον τόπο καταγωγής του, στο Lajatico στην Τοσκάνη.

Ο χώρος όπου στεγάζεται σήμερα το «Officine Bocelli» ήταν από το 1867 το garage workshop του παππού του. Με πολλή αγάπη και γούστο μετατράπηκε σε ένα ζεστό χώρο που λειτουργεί από το πρωί για καφέ, γεύμα και wine tasting, ενώ φιλοξενεί και εκδηλώσεις performing arts. Το εστιατόριο είναι λιτό, μοντέρνο και κομψό, με μεγάλες τζαμαρίες, ενώ παντού τους τοίχους, φωτογραφίες του τενόρου με όλη του την οικογένεια σε προσωπικές στιγμές σε συγκινούν, ειδικά λόγω της σημασίας που δίνεται στην αξία της οικογένειας. Αριστερά και δεξιά θα δείτε βιτρίνες με όλα τα προϊόντα που παράγονται με την επωνυμία Bocelli: λάδι, ελιές, λιμοντσέλο, γκράπα και φυσικά κρασιά. Ο αδερφός του Bocelli, Alberto, είναι ιδιοκτήτης του οινοποιείου, όπου γίνεται η παραγωγή των κρασιών και των πολυτελών καλλυντικών από σταφύλια του κτήματος.

Ο επάνω όροφος στεγάζει το μουσείο, το οποίο είναι αφιερωμένο στον τενόρο. Φωτογραφίες με σημαντικές προσωπικότητες, βραβεία και ρούχα που έχει φορέσει ο ίδιος σε συναυλίες, όπως και το πιάνο με το οποίο έπαιζε όταν ήταν μικρός. Φυσικά, η βελούδινη φωνή του που ακούγεται σε όλο το χώρο σε συναρπάζει.

Απολαύσαμε το φαγητό που επιμελείται ο Alessio Bondielli. Τα πιάτα που δοκιμάσαμε ήταν φτιαγμένα με μεράκι, νόστιμα και φυσικά με προϊόντα της περιοχής. Ξεκινήσαμε με μοσχαρίσιο ταρτάρ, πασπαλισμένο με μαύρη τρούφα εξαιρετικής ποιότητας. Το ίδιο εύγευστα βρήκαμε και τα tagliolini, επίσης με καλοκαιρινή μαύρη τρούφα.

Εξαιρετικά ψημένα τα αρνίσια παϊδάκια με γλάσο καφέ συνοδευόμενο από πράσινα βραστά φασολάκια και λιαστή ντομάτα. Για επιδόρπιο απολαύσαμε την ανάλαφρη και φινετσάτη mousse από λευκή σοκολάτα με βύσσινο και καβουρντισμένα αμύγδαλα.

Με το φαγητό δοκιμάσαμε ροζέ κρασί του Bocelli και το κόκκινο Alcide, 50% Sauvignon και 50% Cabernet Sauvignon, το οποίο έχει πάρει από το όνομα από τον παππού του τενόρου. Εντυπωσιακό το γεγονός ότι για επτά γενιές και μέχρι σήμερα, το πρώτο γράμμα από το πρώτο παιδί της οικογένειας αρχίζει από Α, και ο Bocelli συνεχίζει την παράδοση δίνοντας στο γιο του, το όνομα Amos.

Στο Lajatico εδρεύει και το Teatro del silenzio, το οποίο λειτουργεί μόνο μια φορά το χρόνο με συναυλία που δίνει ο Bocelli με φημισμένους guests. Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό του εστιατορίου για την εγκάρδια και φιλικότατη περιποίηση και ιδιαιτέρως τη Nadia και Maritima. Ήταν μια gourmet εμπειρία, όμως ταυτόχρονα και μια ανακάλυψη της προσωπικής ζωής του αγαπημένου τενόρου.

Από τη Δέσποινα Ολυμπίου