ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γαλλικό fine dining στο κοσμοπολίτικο Aristos της Κέρκυρας

Από -
Γαλλικό fine dining στο κοσμοπολίτικο Aristos της Κέρκυρας - Χρυσοί Σκούφοι

Στο gourmet εστιατόριο του Grecotel Corfu Imperial η σύγχρονη γαλλική κουζίνα έχει επίπεδο και δένει άψογα με το classy περιβάλλον και την αύρα που αποπνέει η τοποθεσία.

«Αρίστος», εις ανάμνησιν του Αριστοτέλη Ωνάση, αλλά και μιας ολόκληρης «χρυσής» περιόδου, όπου τα γιωτ με το jet set της εποχής πηγαινοέρχονταν μεταξύ St. Tropez, Monaco, Portofino, Capri και Κέρκυρας… Άλλωστε, η τοποθεσία -στη μαγευτική χερσόνησο Κομμένο- και το περιβάλλον του Corfu Imperial σε βάζουν ολοκληρωτικά μέσα σ’ αυτό το σκηνικό: η πλούσια πράσινη φύση βουτάει στο βαθύ μπλε του Ιονίου, οι ιταλικού στυλ κήποι, η αριστοκρατική διακόσμηση του διαχρονικού ξενοδοχείου, ολόκληρο το concept, σε στέλνει ιταλική Ριβιέρα.

H ναυαρχίδα των εστιατορίων του πολυτελούς exclusive resort της Grecotel είναι το όμορφο «Aristos», με θέα στη θάλασσα και στους ξεχωριστούς κήπους. Ο chef Κωνσταντίνος Καραπαναγιώτης παρουσιάζει για τη φετινή σεζόν ένα μενού σύγχρονης γαλλικής κουζίνας, που θα το λέγαμε κλασικό από την άποψη των βασικών επιλογών, αλλά με ένα ενδιαφέρον, προσωπικό touch. Το βασιλικό καβούρι το έχει διαχειριστεί εξαιρετικά: γευστική σάρκα μέσα σε νόστιμο gel από νερό ντομάτας, ωραίο ταίριασμα με σως αγριοράπανου κι ένα φίνο παγωτό ελαιολάδου συνθέτουν ένα δεμένο και φίνο σύνολο.

Εξίσου καλή η περίπτωση «καραβίδα», που συνδυάζεται με φινόκιο, κρίταμο τουρσί και αφρό από σάλτσα καραβίδας: ταιριαστά υλικά, γευστικό οστρακόδερμο και πολύ νόστιμη σάλτσα-αφρός.

Στα κυρίως πιάτα ξεχωρίσαμε τη σφυρίδα με υφές κουνουπιδιού και σάλτσα beurre blanc και τη νόστιμη πάπια με υφές καρότου, σπετσιερικό και πετιμέζι. Το εντυπωσιακό dessert «μήλο με σοκολάτα Ivoire και μπισκότο πραλίνας», με άψογη εμφάνιση, έκλεισε επάξια ένα δείπνο αντάξιο του χώρου.


«Aristos», «Grecotel Corfu Imperial»| Κομμένο, Κέρκυρα | 26610 88400 | Ώρες λειτουργίας 19:00-23:00, κράτηση απαραίτητη