ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Idol»: Γεύση Σαντορίνης και η καλντέρα «στο πιάτο»!

Από -
«Idol»: Γεύση Σαντορίνης και η καλντέρα «στο πιάτο»! - Χρυσοί Σκούφοι

Με ένα μενού καλοστημένο και γεύση ελληνική, το «Idol» παραμένει το πιο comfort μπαλκόνι της Καλντέρας.

Η συγκλονιστική θέα από τα τρία επίπεδα του «Idol» είναι σημείο αναφοράς των Φηρών. Ανανεωμένο και σε εμφάνιση, το «παιδί» του Σαντορινιού Λουκά Κατρή παραμένει χαρούμενο, φρέσκο και χαλαρό. Οι ανάγκες αλλά και οι τάσεις της εποχής έβαλαν φέτος τη σφραγίδα τους σε μια λίστα πιο «νοικοκυρεμένη» και φιλική, χωρίς να χάνει καθόλου το ενδιαφέρον της: ο βραβευμένος chef Παναγιώτης Γιακαλής που επιμελείται το μενού, δημιούργησε απλά και πιο σύνθετα πιάτα βασισμένα στην τοπικότητα και την ποιότητα των υλικών -πράγμα που ήταν πάντα το δυνατό σημείο του «Idol». Η ομάδα του στην κουζίνα εκτελεί εξαιρετικά το σενάριο και το τραπέζι «μιλάει». Επιπλέον ατού, το καθημερινό ολόφρεσκο ψάρι της αγοράς, που ετοιμάζεται όπως το θέλεις.

Τη γεύση της κουζίνας παίρνεις ήδη από μια σαντορινιά λευκή μελιτζάνα ψητή, με γλυκύτατη σάρκα-μυαλό, πασπαλισμένη με λίγη crispy kinoa για την υφή. Στην ίδια συχνότητα, στα πιο νόστιμα πιάτα του μενού ανήκει η μανέστρα με σαντορινιό χλωροτύρι και φρέσκια ντομάτα, που απλά, δεν θέλεις να τελειώσει… Σε άλλο μήκος κύματος, το «ζωντανό» καρπάτσιο από μαγιάτικο με φρέσκα μυρωδικά, σιναπόσπορο πίκλα και πλιγούρι έχει εθιστική γεύση και ξεχωρίζει στη γενική επέλαση του είδους.

Ο «ροφός ποσέ» είναι ίσως η ντίβα του φετινού μενού: άψογα ψημένο το ψάρι με την τσαχπινιά της κρούστας λιαστής ντομάτας, απογειώνεται με μια σάλτσα κακαβιάς. Αλλά και η σκορπίνα με χόρτα, ταπενάδα ελιάς και αβγολέμονο μάραθου ακολουθεί σε νοστιμιά, ενώ και οι γνώριμες ταλιατέλες με όστρακα και αχινό εδώ βρίσκουν μια πεντανόστιμη εκδοχή. Αν και προσανατολισμένο στη θάλασσα, το μενού του «Idol» δίνει έδαφος και σε γεύσεις της γης: ξεχωρίζει το τρυφερό «ορτύκι Σαντορίνης», τοπικής εκτροφής, με σπασμένο ντοματάκι, που συνοδεύεται από ραβιόλι γεμισμένα με χλωροτύρι -ένα πιάτο πρωτότυπο όσο και οικείο σε γεύση.

Μεγάλο κεφάλαιο του «Idol» ήταν ανέκαθεν η κάβα του -και δεν μιλάμε μόνο για επιλογές και αριθμό (αγγίζει τις 1500 φιάλες). Ο Λουκάς Κατρής συγκεντρώνει παλαιωμένες φιάλες, με 200 ετικέτες στην ειδική λίστα, και στο κελάρι του θα συναντήσεις διαμαντάκια, όχι μόνο από τον σαντορινιό αμπελώνα, αλλά από όλη τη χώρα. Πάντα σύμβουλος στο wine pairing ο sommelier -και όχι μόνο- Tηλέμαχος Αρβανιτίδης.

«Idol restaurant bar», Φηρά Σαντορίνης | 2286 023292