ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

 Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022  - Χρυσοί Σκούφοι

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Εμβληματικό οινοποιείο και πρεσβευτής του ελληνικού αμπελώνα στο εξωτερικό, με ιστορία που κρατά κοντά 40 χρόνια, το «Κτήμα Γεροβασιλείου» είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα, πολυβραβευμένα οινοποιεία της χώρας, με διεθνείς διακρίσεις που επιβεβαιώνουν την εδραιωμένη του θέση στις κάβες όχι μόνο των καλύτερων εστιατορίων της χώρας, αλλά και του εξωτερικού. To εμβληματικό domaine της Επανομής, δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά και από τα τραπέζια του diner de gala των Χρυσών Σκούφων 2022.

Εκπροσωπήθηκε, μάλιστα, από μερικές απ’ τις πιο φίνες ετικέτες του, που ταίριαξαν την αρωματική και γευστική τους κομψότητα με τα πιάτα των σεφ της βραδιάς, Αστέριου Κουστούδη (executive σεφ της «Μεγάλης Βρεταννίας» και του «King George») και Τάσου Μαντή (από το καινούργιο «Soil»), δημιουργώντας ένα food & wine pairing που ενθουσίασε τους περίπου 200 υψηλούς προσκεκλημένους της βραδιάς, δίνοντας άλλη λάμψη στο Grand Ballroom της «Μεγάλης Βρεταννίας».

Έτσι, το Chardonnay 2020, με τα όμορφα αρώματα βανίλιας, βουτύρου, καπνού, ώριμων κίτρινων φρούτων και ξηρών καρπών, άνοιξε τον ουρανίσκο για να τον χαϊδέψει η ντελικάτη γεύση των λιανόψαρων (χάνος, γύλος και δράκαινα) που σερβιρίστηκαν μαριναρισμένα σε αλάτι, ζάχαρη και εσπεριδοειδή, παρέα με σελινόριζα ψημένη σε αλάτι και στάχτη, και σάλτσα από το φλοιό της.

Αργότερα, η δημοφιλής και αγαπημένη Μαλαγουζιά, εσοδείας 2021, συνόδευσε τη σαρδέλα μαριναρισμένη στο αλάτι, σαν μεζές της Μυτιλήνης ραφιναρισμένος με γιαπωνέζικη ευγένεια, πάνω από μια «θάλασσα» ντελικάτου ζωμού από φλούδες παντζαριού, με τη σάρκα του σε φετούλες και πουρέ, και άγουρα μούσμουλα τουρσί.

Το καλύτερο λευκό κρασί του Κτήματος Γεροβασιλείου, το Museum Collection 2019, φτιαγμένο από Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Chardonnay, Sauvignon Blanc και Viognier με την καταπληκτική, στρογγυλή, πληθωρική γεύση του κι ένα εντυπωσιακό άρωμα μαντολάτου, βανίλιας, πεπονιού και passion fruit, δημιούργησε μια ονειρεμένη αρμονία με τον γαστρονομικό σταρ της βραδιάς: το λεοντόψαρο, που συνοδευόταν από πράσα και κρεμμύδια μαγειρεμένα με βύνη, πασπαλισμένο τολμηρά με τραγανιστά τσιπς απ’ τα λέπια του, κι ένα βελούδινο θαλασσινό αβγολέμονο.

Τρία οινικά αστέρια που «συνομίλησαν» σε υψηλή γαστρονομική διάλεκτο με τα πιάτα της βραδιάς, δίνοντας στο diner de gala ξεχωριστή λάμψη.