ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένα σπέσιαλ ρούμι στους Χρυσούς Σκούφους

Ένα σπέσιαλ ρούμι στους Χρυσούς Σκούφους - Χρυσοί Σκούφοι

Το ετήσιο ραντεβού των Χρυσών Σκούφων με τους κορυφαίους εκπροσώπους της ελληνικής γαστρονομίας ήρθε και φέτος στην ώρα του και ήταν όλοι εκεί. Η λαμπερή τελετή απονομής που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στις πολυτελείς σάλες του ξενοδοχείου "Athenaeum InterContinental" σήμανε μια νέα εποχή για τον πλέον σημαντικό γαστρονομικό θεσμό της Ελλάδας, ενώ το εξαιρετικό δείπνο που ακολούθησε τις βραβεύσεις μαγείρεψαν ιδιοχείρως ο πολυβραβευμένος Ολλανδός σεφ Jacob Jan Boerma και ο διακεκριμένος με πολλούς Χρυσούς Σκούφους σεφ Παύλος Κυριάκης. 

Σε μια τέτοια σημαντική βραδιά, οι Χρυσοί Σκούφοι δεν θα μπορούσαν παρά να σερβίρουν στους προσκεκλημένους τους ένα εκλεκτό ρούμι που κι εκείνο ωριμάζει εξίσου γοητευτικά. Πρόκειται για το Flor de Caña 18 y.o., ένα premium παλαιωμένο ρούμι με ιστορία που ξεκινά το μακρινό 1890 από την Νικαράγουα και το μόνο του είδους με διεθνείς πιστοποιήσεις για το χαμηλό του αποτύπωμα στο περιβάλλον και τις πρακτικές αλληλέγγυου εμπορίου που εφαρμόζει.

Εκτός αυτών, παλαιώνει για 18 χρόνια προβάλλοντας νότες από ξύλο, βανίλια και ψημένους ξηρούς καρπούς, και ως εκ τούτου αποτέλεσε το ιδανικό digestif της βραδιάς ύστερα από το εξαιρετικό δείπνο που είχε προηγηθεί. Νωρίτερα ωστόσο, κατά την έναρξη της εκδήλωσης τις εντυπώσεις είχε προλάβει να κλέψει το απαλό Flor de Caña 12 y.o. με την ήπια και καλά ισορροπημένη επίγευση. Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να το δοκιμάσουν ως welcome σε ένα πολύ δροσιστικό Spritz με το ελληνικό premium Vamma Vermouth και τόνικ που ανέδειξε τις πολλές και διαφορετικές αρετές του.