ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2021: Save the date για τη μεγάλη γιορτή της γεύσης!

Από -
Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2021: Save the date για τη μεγάλη γιορτή της γεύσης! - Χρυσοί Σκούφοι

Το «αθηνόραμα» και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στο πιο δημοφιλές και πολυαναμενόμενο γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς.

Hταν μια πάρα πολύ δύσκολη σεζόν για την εστίαση, που υπέφερε όσο ποτέ από το εξάμηνο λοκντάουν. Και δεν έφτανε αυτό, αλλά ο κορονοϊός απέτρεψε και το άνοιγμα όσων εστιατορίων σέρβιραν σε εσωτερικούς χώρους, μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Όπως καταλαβαίνετε, όλη αυτή η έκτακτη κατάσταση έβαλε τρικλοποδιές στην απονομή των Χρυσών Σκούφων στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας, τέτοιες που να αναβληθεί για το φθινόπωρο η πολυαναμενόμενη εκδήλωση η οποία είχε προγραμματιστεί για τα τέλη του Ιουνίου. Ευτυχώς, η απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας πραγματοποιήθηκε με όλους τους κανόνες προφύλαξης στις 14 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη, στέλνοντας το αισιόδοξο μήνυμα της δυναμικής των εστιατορίων.

Φύγαμε, λοιπόν, με φουλ ανοιγμένα τα πανιά (όσο μας επιτρέπουν και οι τρέχοντες περιορισμοί), για τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, όταν τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας θα επιβραβευθούν για τη γαστρονομική αριστεία τους. Την αμέσως επόμενη μέρα, την Τρίτη 14 του μήνα, ξεκινά το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χώρας που διοργανώνουν το «α», οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς. Ο λόγος, φυσικά, για τις Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας, τη μεγάλη γιορτή της γεύσης, όπου τα καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες της Ελλάδας θα προτείνουν στο κοινό σπέσιαλ μενού στο 50% της αξίας τους. αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους σεφ και τους εστιάτορες που, παρά τις αντιξοότητες και τα οικονομικά προβλήματα της εποχής, θέλουν από καρδιάς και φέτος να διαδώσουν τη γαστρονομία στο ευρύ κοινό.

Συνολικά, η εκδήλωση θα «τρέχει» για ένα μήνα, από τις 14 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, με τις κρατήσεις να ξεκινούν από την πρώτη μέρα. Ξέροντας με τη βεβαιότητα –χάρη και στην εμπειρία των προηγούμενων χρόνων– ότι η συμμετοχή του κόσμου θα είναι τεράστια, επισημαίνουμε να σπεύσετε, καθώς με το που ανοίγουν οι κρατήσεις, τα τραπέζια κλείνονται ταχύτατα. Έχετε, επομένως, κάθε λόγο να κινηθείτε πολύ γρήγορα για να εξασφαλίσετε θέση στα εστιατόρια που σας ενδιαφέρουν.

Στην ενέργεια αυτή συμμετέχουν εστιατόρια που έχουν βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο, Top Notch ή Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας. από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκ έως τη Νάουσα και τις Σέρρες, την Ρόδο και την Ίο και από Αμύνταιο και Πρέβεζα μέχρι Κέρκυρα και Κρήτη, Χαλκιδική, Τήνο και Σαντορίνη. Είναι ώρα για πολύ γευστικά ταξίδια –κυριολεκτικά και μεταφορικά–, αφού μπορούμε να χαρούμε μια ευρύτατη γκάμα γεύσεων, που περιλαμβάνει από πρωτοποριακή και κλασική ελληνική κουζίνα μέχρι σύγχρονη γαλλική, ιταλική, γιαπωνέζικο fusion, κοσμοπολίτικη, μοντέρνα διεθνή κουζίνα, αλλά και εξελιγμένες τεχνικές και κόνσεπτ.

Όσον αφορά τα πρακτικά, το event θα πραγματοποιείται 4 ημέρες την εβδομάδα (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή), άρα κρατήσεις θα μπορείτε να κάνετε για τα τετραήμερα 14-17/09, 21-24/09, 28/09-01/10, 05-08/10 & 12-15/10. Οι κρατήσεις ξεκινούν 14/9, ενώ οι λεπτομέρειες και τα μενού όλων των βραβευμένων εστιατορίων μαζί με τις τιμές τους θα αναρτηθούν στο www.athinorama.gr και θα δημοσιευτούν στο τεύχος του Αθηνοράματος 16/9. Κινηθείτε γρήγορα, κάνοντας τηλεφωνική κράτηση απευθείας στα εστιατόρια που σας ενδιαφέρουν και προπληρώνοντας το δείπνο σας. Η πληρωμή μπορεί να γίνει είτε ηλεκτρονικά στο www.xrysoiskoufoi.gr/Vravevmeni_Gastronomia (μόνο με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς), είτε με κατάθεση σε λογαριασμό, είτε επιτόπου σε μερικά εστιατόρια, με κάρτα ή μετρητά.

Όσοι χρησιμοποιήσουν για την πληρωμή των γευμάτων τους κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς, μπαίνουν αυτόματα σε κλήρωση για τριάντα δείπνα δύο ατόμων σε βραβευμένα εστιατόρια κοντά στην περιοχή κατοικίας τους ή και σε άλλη περιοχή, καθώς και για δύο μεγάλα έπαθλα που αφορούν από ένα γαστρονομικό τριήμερο δύο ατόμων με παραμονή στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», δείπνο στα εστιατόρια «GB Roof Garden» και «CTC» και άλλες εμπειρίες διασκέδασης και ψυχαγωγίας.