ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Liostasi»: ένα διήμερο γευστικό ταξίδι με πλοηγό τον Λευτέρη Λαζάρου

Από -
«Liostasi»: ένα διήμερο γευστικό ταξίδι με πλοηγό τον Λευτέρη Λαζάρου - Χρυσοί Σκούφοι

Στο πεντάστερο boutique ξενοδοχείο της Ίου ο Αύγουστος κλείνει με ένα μενού-ταξίδι στο Αιγαίο με τη σφραγίδα του πολυβραβευμένου σεφ.

M’ ένα δυνατό διήμερο γαστρονομικό event αποχαιρετά τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού το «Grandma’s» του ξενοδοχείου «Liostasi». Αν κλείσετε τραπέζι λοιπόν είτε την Πέμπτη 30 είτε την Παρασκευή 31 Αυγούστου στο κομψό, καλλιτεχνόφιλο εστιατόριο με την εντυπωσιακή βεράντα που βλέπει στο λιμάνι της Ίου –αφήνοντας νωρίτερα το βλέμμα να διατρέξει την όμορφη πισίνα διαβάζοντας στο περίγραμμά της τους στίχους του προοιμίου της Οδύσσειας– θα χαρείτε ένα ξεχωριστό γαστρονομικό ταξίδι. Το μοντέρνο μενού γευσιγνωσίας που έχει δημιουργήσει ειδικά για τις δύο αυτές βραδιές ο Λευτέρης Λαζάρου, ο οποίος και επιμελείται την κουζίνα του «Grandma’s», είναι ποτισμένο με την αύρα του Αιγαίου.

Τα πιάτα που θα σερβιριστούν στο όμορφο ρεστοράν που δένει το σύγχρονο ντιζάιν με το κυκλαδίτικο τοπίο, έχουν το ελληνικό στοιχείο στο επίκεντρο, σύγχρονες τεχνικές και μεσογειακές και εξωτικές νότες. Το μενού ξεκινά με λαβράκι μαριναρισμένο με καλαμάνσι, αβοκάντο, τσίλι και φύκια, συνεχίζει με καλαμάρι με ρεγκοσαλάτα και ντομμαδάκια ριζότου με σουπιά, καθώς και τόνο τυλιγμένο σε φύλλο κρούστας με μαύρο σουσάμι, πιπεριά Φλωρίνης, ντομάτα και soya, για να περάσει σε μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ γλυκοπατάτας και να κλείσει με μια μπάρα σοκολάτας Caraibe πάνω σε τραγανό μπισκότο πραλίνας. Το μενού κοστίζει € 68 ανά άτομο ενώ υπάρχει δυνατότητα για wine pairing με € 34. Κρατήσεις στο 22860/92140 και στο [email protected]