ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΧΡΥΣΩΝ ΣΚΟΥΦΩΝ 2019

Η λίστα των υποψηφίων εστιατορίων προς βράβευση για το 2019, θα συμπληρώνεται συστηματικά κατά την διάρκεια της σεζόν βάση του ρυθμού επισκέψεων της κριτικής επιτροπής στα εστιατόρια της επικράτειας και με κριτήριο την αξιολόγηση και την βαθμολόγηση των γευσιγνωστών. Από τη λίστα των υποψηφίων θα βραβευτούν με Χρυσό Σκούφο όσα εστιατόρια θα έχουν βαθμολογηθεί από 15/20 και πάνω.

Η κριτική επιτροπή των Χρυσών Σκούφων επιδίδεται κάθε χρονιά σ’ ένα τεράστιο γαστρονομικό σαφάρι απ΄ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας, διανύοντας άπειρα χιλιόμετρα και ναυτικά μίλια ενός οδοιπορικού που ξεκινάει από την Αλεξανδρούπολη και το Αμύνταιο και καταλήγει στην Ρόδο και την Κρήτη.

Τα μέλη της γευσιγνωστικής επιτροπής του Αθηνοράματος βαθμολογούν πιάτο προς πιάτο εκατοντάδες εστιατόρια. Δοκιμάζουν χιλιάδες πιάτα και γεύσεις, αξιολογούν λεπτομερώς την ποιότητα των πρώτων υλών, την τεχνική των σεφ, την επιδεξιότητα τους, την αρμονία και την ισορροπία των γεύσεων , τα πρωτότυπα υλικά, τους δόκιμους και ευφάνταστους συνδυασμούς, την αισθητική εμφάνιση των πιάτων και τη γενική αίσθηση που τελικά εκπέμπει το σύνολο των επί μέρους στοιχείων. Αυτό το πολυσύνθετο γαστρονομικό πανόραμα καταγράφεται καταρχήν στις υποψηφιότητες και τελικά στα βραβεία της κάθε χρονιάς.

Σας καλούμε να τα επισκεφτείτε, να τα δοκιμάσετε και να μας στείλετε την καταγραφή της δικής σας αξιολόγησης συμπληρώνοντας το ειδικό δελτίο του «Γίνε κι Εσύ Αξιολογητής» συμμετέχοντας ενεργά και με την υπογραφή σας, στο «Βραβείο κοινού».

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΧΡΥΣΟ ΣΚΟΥΦΟ 2019

Υποψηφιότητες 2019 ανά την Ελλάδα