ΟΙ ΤΕΛΕΤΕΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ

Οι Τελετές Απονομής των Χρυσών Σκούφων

Οι Τελετές Απονομής των Χρυσών Σκούφων - Χρυσοί Σκούφοι



Επιστέγασμα της διαδικασίας αξιολόγησης είναι κάθε χρόνο η τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων και το μεγάλο diner de gala κατά τη διάρκεια των οποίων τιμούνται τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας.
Η βραδιά της απονομής σχεδιάζεται κάθε χρόνο με διαφορετικό τρόπο σε ό,τι αφορά το γαστρονομικό της concept, τον ή τους σεφ που μαγειρεύουν, την art de la table που δημιουργεί ο σκηνογράφος με τρόπο που συνάδει με το γενικότερο θέμα της τελετής και το «θεατρικό» με δημοφιλείς ηθοποιούς ή γνωστούς δημοσιογράφους που πάντα πλαισιώνει τις βραβεύσεις.
Τις τελετές απονομής έχουν τιμήσει με την παρουσία τους και την ενεργό συμμετοχή τους κορυφαίοι καταξιωμένοι σεφ της Ευρώπης, δημιουργώντας και μαγειρεύοντας οι ίδιοι το ειδικό γαστρονομικό μενού της βραδιάς. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται ο Βάσκος κορυφαίος technomotional Andoni Luis Aduriz (2 αστέρια Michelin και πάντοτε στην πρώτη δεκάδα των «50 Καλύτερων Εστιατορίων του Κόσμου»), ο φευγάτος σούπερ σταρ των Άλπεων Marc Veyrat (3 αστέρια Michelin και 20/20 από το Gault et Millau), ο υπέρκομψος Βάσκος Martin Berasategui (3 αστέρια Michelin και πολλές φορές μέσα στα «50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου»), ο κορυφαίος σεφ του Μιλάνο Carlo Cracco (2 αστέρια Michelin και μέσα στα «50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου»), ο 3άστερος θρύλος της παγκόσμιας γαστρονομίας Albert Roux, η σιδηρά κυρία της γαλλικής κουζίνας Ghislaine Arabian (2 αστέρια Michelin), ο είκοσι φορές 3άστερος σταρ σεφ της Βαυαρίας Heinz Winkler, ο Μιλανέζος hot σεφ της μόδας Elio Sironi (εστιατόριο Bvlgari και τώρα executive chef στο εστιατόριο των Dsquared, Ceresio 7) και άλλοι.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι στην τελετή του 2014, το diner de gala των Χρυσών Σκούφων ήταν το επίσημο δείπνο των Υπουργών Τουρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας.
Τα γαστρονομικά concept των τελετών πολλά και διαφορετικά, όπως π.χ. το αγαπημένο menu a champagne του Μεγάλου Ναπολέοντα, το ιστορικό μενού που σερβιρίστηκε στην πρώτη θέση του Τιτανικού την τελευταία βραδιά πριν από το ναυάγιο, η φυσιολατρική μετα-κουζίνα των Άλπεων, η γαστρονομία της Αρχαίας Ελλάδας στην Κλασική Περίοδο, η technomotional κουζίνα των Βάσκων, η γαστρονομία της ευεξίας και της ζωτικότητας κ.ά.
Η βραδιά της απονομής των Χρυσών Σκούφων είναι ένα μεγάλο πολιτιστικό και κοσμικό γεγονός για τη χώρα, στο οποίο παρευρίσκονται σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, των γραμμάτων και των τεχνών, των επιχειρήσεων, των μέσων επικοινωνίας. Η τελετή απονομής καλύπτεται κάθε χρόνο από όλα τα ΜΜΕ (εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοφωνικούς σταθμούς, τηλεοπτικά κανάλια).
Εκτός όμως από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και τους Έλληνες δημοσιογράφους, την τελετή έχουν τιμήσει με την παρουσία τους μεγάλα ονόματα της διεθνούς γαστρονομικής δημοσιογραφίας από διάφορες χώρες της Ευρώπης, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και την Κίνα.
Τα βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας παραδίδουν κάθε χρονιά σημαντικές προσωπικότητες της ελληνικής κοινωνίας, όπως υπουργοί, δήμαρχοι, διακεκριμένοι καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι.
Όπως είναι λοιπόν αναμενόμενο, οι προσκλήσεις για τις τελετές απονομής είναι περιζήτητες από εκατοντάδες Αθηναίους που θέλουν να ζήσουν από κοντά αυτή την εκδήλωση, να χειροκροτήσουν, να δοκιμάσουν τα πιάτα των προσκεκλημένων σεφ και να μάθουν πρώτοι ποια είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας.
Και είναι ιδιαίτερα συγκινητικό για τους ανθρώπους που απαρτίζουν την επιτροπή αξιολόγησης και βαθμολόγησης των εστιατορίων να παρακολουθούν, στην κορύφωση της βραδιάς, το χαμόγελο να διαδέχεται την αγωνία στα πρόσωπα των υποψηφίων που διακρίθηκαν, αντανακλώντας την ευτυχία και την ικανοποίηση για την επιτυχία τους.

Στιγμιότυπα από τις βραβεύσεις 1994 - 2016

Βράβευση από τους πρώτους Χρυσούς Σκούφους του 1994. Ο Διονύσης Κούκης παραδίδει το βραβείο του στον Άρη Τσανακλίδη για το «Melrose», το τρίτο καλύτερο εστιατόριο της Αθήνας. - Χρυσοί Σκούφοι

Βράβευση από τους πρώτους Χρυσούς Σκούφους του 1994. Ο Διονύσης Κούκης παραδίδει το βραβείο του στον Άρη Τσανακλίδη για το «Melrose», το τρίτο καλύτερο εστιατόριο της Αθήνας.

Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος βραβεύει το τέταρτο καλύτερο εστιατόριο της Αθήνας, το «Βαρούλκο» και τον Λευτέρη Λαζάρου, το 1994. - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος βραβεύει το τέταρτο καλύτερο εστιατόριο της Αθήνας, το «Βαρούλκο» και τον Λευτέρη Λαζάρου, το 1994.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος βραβεύει το καλύτερο εστιατόριο της Αθήνας για το 1995, το «Bajazzo» και τον chef και ιδιοκτήτη του, Κλάους Φόγιερμπαχ. - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος βραβεύει το καλύτερο εστιατόριο της Αθήνας για το 1995, το «Bajazzo» και τον chef και ιδιοκτήτη του, Κλάους Φόγιερμπαχ.

Ο πρόεδρος του ΕΟΤ Γιάννης Στεφανίδης παρέδωσε το βραβείο του δεύτερου νικητή του 1995, στον Χάρη Βάρδη και στον chef Στεφάν ντε Μικέλις για το εστιατόριο «Vardis». - Χρυσοί Σκούφοι

Ο πρόεδρος του ΕΟΤ Γιάννης Στεφανίδης παρέδωσε το βραβείο του δεύτερου νικητή του 1995, στον Χάρη Βάρδη και στον chef Στεφάν ντε Μικέλις για το εστιατόριο «Vardis».

Η Τάνια Τσανακλίδου φωτογραφίζεται δίπλα στον αδελφό της Άρη Τσανακλίδη, chef του «Melrose», που μόλις έχει βραβευθεί ως το τρίτο καλύτερο εστιατόριο του 1995. - Χρυσοί Σκούφοι

Η Τάνια Τσανακλίδου φωτογραφίζεται δίπλα στον αδελφό της Άρη Τσανακλίδη, chef του «Melrose», που μόλις έχει βραβευθεί ως το τρίτο καλύτερο εστιατόριο του 1995.

Ο καθηγητής Κώστας Ζουράρις βραβεύει τη «Ρένα της Φτελιάς», τη μοναδική εκπροσώπηση της ελληνικής δημιουργικής κουζίνας το 1995. - Χρυσοί Σκούφοι

Ο καθηγητής Κώστας Ζουράρις βραβεύει τη «Ρένα της Φτελιάς», τη μοναδική εκπροσώπηση της ελληνικής δημιουργικής κουζίνας το 1995.

Ο πρόεδρος της Chaine de Rotisseurs Τάσος Κιούλπαπας παραδίδει το 5ο βραβείο στον «Κύριο Πιλ-Πουλ», στον ιδιοκτήτη του Γιάννη Κούγκουλου και τον chef του Ερβέ Προνζάτο, το 1995. - Χρυσοί Σκούφοι

Ο πρόεδρος της Chaine de Rotisseurs Τάσος Κιούλπαπας παραδίδει το 5ο βραβείο στον «Κύριο Πιλ-Πουλ», στον ιδιοκτήτη του Γιάννη Κούγκουλου και τον chef του Ερβέ Προνζάτο, το 1995.

Ισοβαθμία στην τρίτη θέση για την καλύτερη ελληνική κουζίνα του 1996. Μιχάλης Κουμπιάδης(στο κέντρο) για τα «Κιούπια» και Τίμος Πετρίδης για την «Καλλίστη»  παραλαμβάνουν τα βραβεία τους από τον Σπύρο Κοκοτό, Πρόεδρο του ΣΕΤΕ. - Χρυσοί Σκούφοι

Ισοβαθμία στην τρίτη θέση για την καλύτερη ελληνική κουζίνα του 1996. Μιχάλης Κουμπιάδης(στο κέντρο) για τα «Κιούπια» και Τίμος Πετρίδης για την «Καλλίστη» παραλαμβάνουν τα βραβεία τους από τον Σπύρο Κοκοτό, Πρόεδρο του ΣΕΤΕ.

Η καλύτερη wine list του 1996 βραβεύεται από τον Στέλιο Μπουτάρη. Πρόκειται για το εστιατόριο Sale e Pepe και τον ιδιοκτήτη του, Ιβάν Οταβιάνι. - Χρυσοί Σκούφοι

Η καλύτερη wine list του 1996 βραβεύεται από τον Στέλιο Μπουτάρη. Πρόκειται για το εστιατόριο Sale e Pepe και τον ιδιοκτήτη του, Ιβάν Οταβιάνι.

Τα τρία πρώτα βραβεία για το 1997, «Boschetto»(3ο), «Bajazzo»(1ο), «Vardis»(2ο). - Χρυσοί Σκούφοι

Τα τρία πρώτα βραβεία για το 1997, «Boschetto»(3ο), «Bajazzo»(1ο), «Vardis»(2ο).

Το βραβείο του νεότερου ταλαντούχου chef από τον Νίκο Σαράντο, πρόεδρο του chef’s club, στον Χριστόφορο Πέσκια (1997) - Χρυσοί Σκούφοι

Το βραβείο του νεότερου ταλαντούχου chef από τον Νίκο Σαράντο, πρόεδρο του chef’s club, στον Χριστόφορο Πέσκια (1997)

Ένατο καλύτερο εστιατόριο για το 1998 είναι το «L’ Abreuvoir». Η Κλαίρη και ο Σπύρος Κώτσης παραλαμβάνουν το βραβείο τους από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Grecotel, Νίκο Δασκαλαντωνάκη. - Χρυσοί Σκούφοι

Ένατο καλύτερο εστιατόριο για το 1998 είναι το «L’ Abreuvoir». Η Κλαίρη και ο Σπύρος Κώτσης παραλαμβάνουν το βραβείο τους από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Grecotel, Νίκο Δασκαλαντωνάκη.

Ο Σπύρος Κοκοτός, πρόεδρος του ΣΕΤΕ, απονέμει το έβδομο βραβείο στον ιδιοκτήτη του «White Elephant», Άρη Δημητρακόπουλο (1998) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Σπύρος Κοκοτός, πρόεδρος του ΣΕΤΕ, απονέμει το έβδομο βραβείο στον ιδιοκτήτη του «White Elephant», Άρη Δημητρακόπουλο (1998)

Καλύτερο εστιατόριο της Αθήνας για το 1998 ανακηρύσσεται το «Vardis» που παίρνει την πρωτοκαθεδρία από το «Bajazzo» μετά από τέσσερα συνεχόμενα χρόνια. - Χρυσοί Σκούφοι

Καλύτερο εστιατόριο της Αθήνας για το 1998 ανακηρύσσεται το «Vardis» που παίρνει την πρωτοκαθεδρία από το «Bajazzo» μετά από τέσσερα συνεχόμενα χρόνια.

Ο Κώστας Τσίγκας βραβεύεται ως ο πιο ταλαντούχος πρωτοεμφανιζόμενος chef, από τον πρόεδρο του Chef’s club, Τάσο Τόλη (1998) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Κώστας Τσίγκας βραβεύεται ως ο πιο ταλαντούχος πρωτοεμφανιζόμενος chef, από τον πρόεδρο του Chef’s club, Τάσο Τόλη (1998)

Ειδικό βραβείο στις καλύτερες λίστες κρασιών του 2000. Ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Ζάχος Χατζηφωτίου απονέμει τα βραβεία στους Σπύρο Πανά για το «Central», Ιβάν Οταβιάνι για το «Sale e Pepe», Απόστολο Τραστέλη για τη «Σπονδή» και Νικολαΐδου για το «Mezzo-Mezzo». - Χρυσοί Σκούφοι

Ειδικό βραβείο στις καλύτερες λίστες κρασιών του 2000. Ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Ζάχος Χατζηφωτίου απονέμει τα βραβεία στους Σπύρο Πανά για το «Central», Ιβάν Οταβιάνι για το «Sale e Pepe», Απόστολο Τραστέλη για τη «Σπονδή» και Νικολαΐδου για το «Mezzo-Mezzo».

Ο Λευτέρης Λαζάρου βραβεύεται στην τρίτη καλύτερη θέση από την εκδότρια του «Αθηνοράματος» Άννη Ηλιοπούλου και τον Γιώργο Μαρίνο (2000) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Λευτέρης Λαζάρου βραβεύεται στην τρίτη καλύτερη θέση από την εκδότρια του «Αθηνοράματος» Άννη Ηλιοπούλου και τον Γιώργο Μαρίνο (2000)

Ο Λεωνίδας Γουλανδρής του «Kiku» παραλαμβάνει το έβδομο βραβείο του 2000 από τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα. - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Λεωνίδας Γουλανδρής του «Kiku» παραλαμβάνει το έβδομο βραβείο του 2000 από τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα.

Τα τρία καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας για το 2000, «Σπονδή»(2ο), «Βαρούλκο»(3ο) και «Vardis»(1ο) με τα βραβεία των Χρυσών Σκούφων ανά χείρας, που αυτή τη χρονιά είχε φιλοτεχνήσει ο εικαστικός Τάσος Παυλόπουλος. - Χρυσοί Σκούφοι

Τα τρία καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας για το 2000, «Σπονδή»(2ο), «Βαρούλκο»(3ο) και «Vardis»(1ο) με τα βραβεία των Χρυσών Σκούφων ανά χείρας, που αυτή τη χρονιά είχε φιλοτεχνήσει ο εικαστικός Τάσος Παυλόπουλος.

Το τέταρτο βραβείο του 2000 για το «Αριστερά-Δεξιά» παραλαμβάνουν από τον Στέλιο Μάινα, η Γεωργία Παπαϊωάννου και ο Δημήτρης Λίτινας. - Χρυσοί Σκούφοι

Το τέταρτο βραβείο του 2000 για το «Αριστερά-Δεξιά» παραλαμβάνουν από τον Στέλιο Μάινα, η Γεωργία Παπαϊωάννου και ο Δημήτρης Λίτινας.

Ο πιο ταλαντούχος πρωτοεμφανιζόμενος chef του 2000 είναι ο Γιάννης Γκελντής. Το βραβείο απονέμουν οι Φίλιππος Σοφιανός, Φώτης Σεργουλόπουλος και η Ρίκα Βαγιάννη. - Χρυσοί Σκούφοι

Ο πιο ταλαντούχος πρωτοεμφανιζόμενος chef του 2000 είναι ο Γιάννης Γκελντής. Το βραβείο απονέμουν οι Φίλιππος Σοφιανός, Φώτης Σεργουλόπουλος και η Ρίκα Βαγιάννη.

Το «Κίτρινο Ποδήλατο», ο ιδιοκτήτης του Κώστας Βακιρτζής και ο chef του Γιάννης Μπαξεβάνης παραλαμβάνουν το έβδομο βραβείο του 2001 από την Μπέτυ Λιβανού. - Χρυσοί Σκούφοι

Το «Κίτρινο Ποδήλατο», ο ιδιοκτήτης του Κώστας Βακιρτζής και ο chef του Γιάννης Μπαξεβάνης παραλαμβάνουν το έβδομο βραβείο του 2001 από την Μπέτυ Λιβανού.

Το ένατο βραβείο του 2001 ανήκει στο «Big Deals». Ο Κώστας Κυριακόπουλος και ο Γιάννης Σολάκης βραβεύονται από τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη. - Χρυσοί Σκούφοι

Το ένατο βραβείο του 2001 ανήκει στο «Big Deals». Ο Κώστας Κυριακόπουλος και ο Γιάννης Σολάκης βραβεύονται από τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη.

«Beau Brummel», Τάνια Κουρτίδου και Κριστόφ Κλεσιέν παραλαμβάνουν το τρίτο βραβείο του 2001 από την Κωνσταντίνα Μιχαήλ. - Χρυσοί Σκούφοι

«Beau Brummel», Τάνια Κουρτίδου και Κριστόφ Κλεσιέν παραλαμβάνουν το τρίτο βραβείο του 2001 από την Κωνσταντίνα Μιχαήλ.

Ο Στέλιος Κούλογλου παραδίδει το έκτο βραβείο του 2002 στον Λευτέρη Λαζάρου. - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Στέλιος Κούλογλου παραδίδει το έκτο βραβείο του 2002 στον Λευτέρη Λαζάρου.

Η απονομή του δεύτερου βραβείου στο «Vardis» από τον υφυπουργό Μεταφορών & Επικοινωνιών Σπύρο Βούγια, στον Χριστόφορο Μανώλη και στον chef Bertrand Valegeas (2002) - Χρυσοί Σκούφοι

Η απονομή του δεύτερου βραβείου στο «Vardis» από τον υφυπουργό Μεταφορών & Επικοινωνιών Σπύρο Βούγια, στον Χριστόφορο Μανώλη και στον chef Bertrand Valegeas (2002)

Η Μαριλένα Μαμιδάκη παραλαμβάνει το βραβείο του «Red» (ενός από τα καλύτερα εστιατόρια του 2002) από τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη. - Χρυσοί Σκούφοι

Η Μαριλένα Μαμιδάκη παραλαμβάνει το βραβείο του «Red» (ενός από τα καλύτερα εστιατόρια του 2002) από τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη.

Ως καλύτερο εστιατόριο του 2003 βραβεύεται η «Σπονδή» από τη Δήμαρχο Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη. Ο ιδιοκτήτης Απόστολος Τραστέλης, οι σεφ Jaques Chibois και Jerome Serres, ανάμεσα στους Χρήστο Θεοδώρου, υφυπουργό Ανάπτυξης, Ντόρα Μπακογιάννη και Άννη Ηλιοπούλου. - Χρυσοί Σκούφοι

Ως καλύτερο εστιατόριο του 2003 βραβεύεται η «Σπονδή» από τη Δήμαρχο Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη. Ο ιδιοκτήτης Απόστολος Τραστέλης, οι σεφ Jaques Chibois και Jerome Serres, ανάμεσα στους Χρήστο Θεοδώρου, υφυπουργό Ανάπτυξης, Ντόρα Μπακογιάννη και Άννη Ηλιοπούλου.

Το 2004 ισοβαθμούν στην δεύτερη θέση τα εστιατόρια «Matsuhisa Mykonos», «Beau Brummel» και «Etrusco». Οι Τάσος Ιωαννίδης, Σοφία Χατζηελευθερίου και Έκτορας Μποτρίνι με τα βραβεία τους. - Χρυσοί Σκούφοι

Το 2004 ισοβαθμούν στην δεύτερη θέση τα εστιατόρια «Matsuhisa Mykonos», «Beau Brummel» και «Etrusco». Οι Τάσος Ιωαννίδης, Σοφία Χατζηελευθερίου και Έκτορας Μποτρίνι με τα βραβεία τους.

Ο τότε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas Σπύρος Δεσύλλας παραδίδει το Βραβείο Άλτις Ελληνικής Κουζίνας στον Λευτέρη Λαζάρου για το «Βαρούλκο» και η Εβελίνα Παπούλια χειροκροτάει (2005) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο τότε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas Σπύρος Δεσύλλας παραδίδει το Βραβείο Άλτις Ελληνικής Κουζίνας στον Λευτέρη Λαζάρου για το «Βαρούλκο» και η Εβελίνα Παπούλια χειροκροτάει (2005)

Ο Μάνος Γαβράς και η Πέγκυ Τρικαλιώτη παραδίδουν το βραβείο στο «Red», στην ιδιοκτήτριά του Μαριλένα Μαμιδάκη και στον chef Μιχάλη Ντουνέτα (2005) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Μάνος Γαβράς και η Πέγκυ Τρικαλιώτη παραδίδουν το βραβείο στο «Red», στην ιδιοκτήτριά του Μαριλένα Μαμιδάκη και στον chef Μιχάλη Ντουνέτα (2005)

Ο Μαυρίκος της Ρόδου βραβεύεται από τον Λάμπη Ταγματάρχη (2006) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Μαυρίκος της Ρόδου βραβεύεται από τον Λάμπη Ταγματάρχη (2006)

Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας για το «Αθήρι» και τον Αλέξανδρο Καρδάση από τον Παύλο Τσίμα (2006) - Χρυσοί Σκούφοι

Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας για το «Αθήρι» και τον Αλέξανδρο Καρδάση από τον Παύλο Τσίμα (2006)

Δεύτερο καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας για το 2006 είναι το «Etrusco» της Κέρκυρας. Ο δημοσιογράφος Αντώνης Πανούτσος βραβεύει τον Έκτορα Μποτρίνι. - Χρυσοί Σκούφοι

Δεύτερο καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας για το 2006 είναι το «Etrusco» της Κέρκυρας. Ο δημοσιογράφος Αντώνης Πανούτσος βραβεύει τον Έκτορα Μποτρίνι.

Από αριστερά, ο πρόεδρος του Diners Club International στην Ελλάδα Χρήστος Βασιλειάδης έχει βραβεύσει με το Βραβείο Δημιουργικότητας τους ζαχαροπλάστες της «Σπονδής» Giles Marchal και Vincent Doidy με τον παρουσιαστή της βραδιάς Γιώργο Καραμίχο (2007) - Χρυσοί Σκούφοι

Από αριστερά, ο πρόεδρος του Diners Club International στην Ελλάδα Χρήστος Βασιλειάδης έχει βραβεύσει με το Βραβείο Δημιουργικότητας τους ζαχαροπλάστες της «Σπονδής» Giles Marchal και Vincent Doidy με τον παρουσιαστή της βραδιάς Γιώργο Καραμίχο (2007)

Από αριστερά, ο Ηλίας Κοκοτός και ο σεφ του «Calypso» (Elounda Peninsula) Jean-Charles Metayer έχουν μόλις παραλάβει Χρυσό Σκούφο από τον βουλευτή Νάσο Αλευρά (2008) - Χρυσοί Σκούφοι

Από αριστερά, ο Ηλίας Κοκοτός και ο σεφ του «Calypso» (Elounda Peninsula) Jean-Charles Metayer έχουν μόλις παραλάβει Χρυσό Σκούφο από τον βουλευτή Νάσο Αλευρά (2008)

Ο Βλάντο Τουμπίν παραλαμβάνει Χρυσό Σκούφο από τον βουλευτή Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη (2008) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Βλάντο Τουμπίν παραλαμβάνει Χρυσό Σκούφο από τον βουλευτή Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη (2008)

Ο Χριστόφορος Πέσκιας, εμβληματική προσωπικότητα στην ανάπτυξη της Νέας Ελληνικής Κουζίνας, βραβεύεται ως «Σεφ της Χρονιάς» υπό το άγρυπνο βλέμμα του πρεσβευτή του ΜΕΤΑΧΑ Νίκου Αλιάγα (2009) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Χριστόφορος Πέσκιας, εμβληματική προσωπικότητα στην ανάπτυξη της Νέας Ελληνικής Κουζίνας, βραβεύεται ως «Σεφ της Χρονιάς» υπό το άγρυπνο βλέμμα του πρεσβευτή του ΜΕΤΑΧΑ Νίκου Αλιάγα (2009)

Ο Ηλίας Μαμαλάκης έχει μόλις δώσει στον Λευτέρη Λαζάρου το Πρώτο Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2009 για το «Βαρούλκο». - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Ηλίας Μαμαλάκης έχει μόλις δώσει στον Λευτέρη Λαζάρου το Πρώτο Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2009 για το «Βαρούλκο».

Ο Απόστολος Τραστέλης με το Πρώτο Βραβείο Υψηλής Γαστρονομίας που κερδίζει η «Σπονδή» και δίπλα του ο σεφ του εστιατορίου Arnaud Bignon, και ο Διονύσης Κούκης (2009) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Απόστολος Τραστέλης με το Πρώτο Βραβείο Υψηλής Γαστρονομίας που κερδίζει η «Σπονδή» και δίπλα του ο σεφ του εστιατορίου Arnaud Bignon, και ο Διονύσης Κούκης (2009)

Λευτέρης Λαζάρου, Μιχάλης Ντουνέτας, Γιάννης Μπαξεβάνης, τρεις από τους καλύτερους Έλληνες σεφ με τα βραβεία τους (2009) - Χρυσοί Σκούφοι

Λευτέρης Λαζάρου, Μιχάλης Ντουνέτας, Γιάννης Μπαξεβάνης, τρεις από τους καλύτερους Έλληνες σεφ με τα βραβεία τους (2009)

Από αριστερά ο παρουσιαστής της βραδιάς Ηλίας Μαμαλάκης, ο Λευτέρης Τριανταφύλλου έχει παραλάβει το βραβείο του για το «Alfredo’s» στη Θεσσαλονίκη από τον Λευτέρη Ελευθεράκη της BSH (2010) - Χρυσοί Σκούφοι

Από αριστερά ο παρουσιαστής της βραδιάς Ηλίας Μαμαλάκης, ο Λευτέρης Τριανταφύλλου έχει παραλάβει το βραβείο του για το «Alfredo’s» στη Θεσσαλονίκη από τον Λευτέρη Ελευθεράκη της BSH (2010)

Ο Έκτορας Μποτρίνι με βραβείο για την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής για το «ArtO2» στη Θεσσαλονίκη, ανάμεσα στον Μηνά Μαυρικάκη της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας και τον Ηλία Μαμαλάκη (2011) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Έκτορας Μποτρίνι με βραβείο για την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής για το «ArtO2» στη Θεσσαλονίκη, ανάμεσα στον Μηνά Μαυρικάκη της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας και τον Ηλία Μαμαλάκη (2011)

Πανευτυχής ο Λευτέρης Λαζάρου που μόλις έχει παραλάβει το βραβείο για το καλύτερο εστιατόριο Ελληνικής Κουζίνας από την υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου. Δεξιά ο Διονύσης Κούκης (2012) - Χρυσοί Σκούφοι

Πανευτυχής ο Λευτέρης Λαζάρου που μόλις έχει παραλάβει το βραβείο για το καλύτερο εστιατόριο Ελληνικής Κουζίνας από την υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου. Δεξιά ο Διονύσης Κούκης (2012)

Ο Απόστολος Τραστέλης από τη «Σπονδή» με το βραβείο του καλύτερου εστιατορίου της Ελλάδας και δίπλα του η εκδότρια του «Αθηνοράματος» Άννη Ηλιοπούλου και ο Δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης (2012) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Απόστολος Τραστέλης από τη «Σπονδή» με το βραβείο του καλύτερου εστιατορίου της Ελλάδας και δίπλα του η εκδότρια του «Αθηνοράματος» Άννη Ηλιοπούλου και ο Δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης (2012)

Οι σεφ Γιώργος Βενιέρης του «Electra» και ο Αθηναγόρας Κωστάκος του «Bill & Coo» με βραβεία Ελληνικής Κουζίνας ανά χείρας (2012) - Χρυσοί Σκούφοι

Οι σεφ Γιώργος Βενιέρης του «Electra» και ο Αθηναγόρας Κωστάκος του «Bill & Coo» με βραβεία Ελληνικής Κουζίνας ανά χείρας (2012)

Η Κρήτη βραβεύεται! Ανάμεσα στους Ορέστη Ανδρεαδάκη και Δημήτρη Αντωνόπουλο οι Γιώργος και Παναγιώτης Γιατρομανωλάκης από το εστιατόριο «Λεβέντης», ο brand strategist Πήτερ Οικονομίδης, ο σεφ Αντώνης Πατρέλης και ο Ηλίας Κοκοτός από το εστιατόριο «Old Mill» (2013) - Χρυσοί Σκούφοι

Η Κρήτη βραβεύεται! Ανάμεσα στους Ορέστη Ανδρεαδάκη και Δημήτρη Αντωνόπουλο οι Γιώργος και Παναγιώτης Γιατρομανωλάκης από το εστιατόριο «Λεβέντης», ο brand strategist Πήτερ Οικονομίδης, ο σεφ Αντώνης Πατρέλης και ο Ηλίας Κοκοτός από το εστιατόριο «Old Mill» (2013)

Η βράβευση των νησιών: εξ αριστερών, ο παρουσιαστής της βραδιάς Ορέστης Ανδρεαδάκης, ο Δημήτρης Μαυρίκος («Μαυρίκος», Ρόδος), Δημήτρης Λαζάρου («Saltsa», Σαντορίνη), Αθηναγόρας Κωστάκος («Bill & Coo», Μύκονος), Μάρκος Ανδρόνικος και Γιώργος Βενιέρης («Lady Finger», Μύκονος) Νίκος Μπούκης («Σελήνη», Σαντορίνη), Χάρης Ψαρούδας (DIAGEO) και ο έτερος των παρουσιαστών και μέλος της γευσιγνωστικής επιτροπής Δημήτρης Αντωνόπουλος (2013) - Χρυσοί Σκούφοι

Η βράβευση των νησιών: εξ αριστερών, ο παρουσιαστής της βραδιάς Ορέστης Ανδρεαδάκης, ο Δημήτρης Μαυρίκος («Μαυρίκος», Ρόδος), Δημήτρης Λαζάρου («Saltsa», Σαντορίνη), Αθηναγόρας Κωστάκος («Bill & Coo», Μύκονος), Μάρκος Ανδρόνικος και Γιώργος Βενιέρης («Lady Finger», Μύκονος) Νίκος Μπούκης («Σελήνη», Σαντορίνη), Χάρης Ψαρούδας (DIAGEO) και ο έτερος των παρουσιαστών και μέλος της γευσιγνωστικής επιτροπής Δημήτρης Αντωνόπουλος (2013)

Τιμώμενος για τη συμβολή και την επιμονή του στην ανάδειξη των τοπικών πρώτων υλών, ο σεφ της «Μεγάλης Βρεταννίας» Σωτήρης Ευαγγέλου, με τον πρόεδρο της γευσιγνωστικής επιτροπής Διονύση Κούκη και τους παρουσιαστές της βραδιάς Ορέστη Ανδρεαδάκη και Δημήτρη Αντωνόπουλο (2013) - Χρυσοί Σκούφοι

Τιμώμενος για τη συμβολή και την επιμονή του στην ανάδειξη των τοπικών πρώτων υλών, ο σεφ της «Μεγάλης Βρεταννίας» Σωτήρης Ευαγγέλου, με τον πρόεδρο της γευσιγνωστικής επιτροπής Διονύση Κούκη και τους παρουσιαστές της βραδιάς Ορέστη Ανδρεαδάκη και Δημήτρη Αντωνόπουλο (2013)

Ο Δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης δίνει το βραβείο Ελληνικής Κουζίνας στην Τζίνα Μαμιδάκη για το «Kool Life» υπό τα βλέμματα των Λευτέρη Λαζάρου και Δημήτρη Αντωνόπουλου (2013) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης δίνει το βραβείο Ελληνικής Κουζίνας στην Τζίνα Μαμιδάκη για το «Kool Life» υπό τα βλέμματα των Λευτέρη Λαζάρου και Δημήτρη Αντωνόπουλου (2013)

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Car Hellas Γιάννης Πετούλης δίνει το βραβείο για το «Calypso» στον Ηλία Κοκοτό έχοντας δίπλα του τον σεφ του εστιατορίου Αλέξανδρο Τσιοτίνη (2013) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Car Hellas Γιάννης Πετούλης δίνει το βραβείο για το «Calypso» στον Ηλία Κοκοτό έχοντας δίπλα του τον σεφ του εστιατορίου Αλέξανδρο Τσιοτίνη (2013)

Ο Νίκος Λιάπης από το «Hytra», οι Νίκος Ρούσσος και Γεωργιάννα Χιλιαδάκη του «Funky Gourmet», ο πρώην υπουργός Τουρισμού Νίκος Σκουλάς, η Τζούλια Ρίφενσταλ και Ερβέ Προνζάτο από το «Squirrel», με τον Δημήτρη Αντωνόπουλο (2013) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Νίκος Λιάπης από το «Hytra», οι Νίκος Ρούσσος και Γεωργιάννα Χιλιαδάκη του «Funky Gourmet», ο πρώην υπουργός Τουρισμού Νίκος Σκουλάς, η Τζούλια Ρίφενσταλ και Ερβέ Προνζάτο από το «Squirrel», με τον Δημήτρη Αντωνόπουλο (2013)

Ο Έκτορας Μποτρίνι παραλαμβάνει το βραβείο του από τον αντιπρόεδρο του ΕΟΤ Χριστόφορο Καπαρουνάκη και το «Etrusco» ανακηρύσσεται το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας για το 2013. Αριστερά του ο Δημήτρης Αντωνόπουλος (2013) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Έκτορας Μποτρίνι παραλαμβάνει το βραβείο του από τον αντιπρόεδρο του ΕΟΤ Χριστόφορο Καπαρουνάκη και το «Etrusco» ανακηρύσσεται το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας για το 2013. Αριστερά του ο Δημήτρης Αντωνόπουλος (2013)

20 χρόνια Χρυσοί Σκουφοί, 20 χρόνια Χρυσός και ο Λευτέρης Λαζάρου στο «Βαρούλκο» έχοντας δίπλα του την εκδότρια του «Αθηνοράματος» Άννη Ηλιοπούλου (2013) - Χρυσοί Σκούφοι

20 χρόνια Χρυσοί Σκουφοί, 20 χρόνια Χρυσός και ο Λευτέρης Λαζάρου στο «Βαρούλκο» έχοντας δίπλα του την εκδότρια του «Αθηνοράματος» Άννη Ηλιοπούλου (2013)

Ο Κωνσταντίνος Κούτσας, πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Φυσικού Μεταλλικού Νερού (ΣΕΦΥΜΕΝ) βραβεύει με Χρυσό Σκούφο τον Έκτορα Μποτρίνι (2013) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Κωνσταντίνος Κούτσας, πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Φυσικού Μεταλλικού Νερού (ΣΕΦΥΜΕΝ) βραβεύει με Χρυσό Σκούφο τον Έκτορα Μποτρίνι (2013)

Η υπουργός Ανάπτυξης και Τουρισμού της Αλβανίας Eglantina Gjermeni παραδίδει Χρυσό Σκούφο στον σεφ του «Bill & Coo» Αθηναγόρα Κωστάκο (2014) - Χρυσοί Σκούφοι

Η υπουργός Ανάπτυξης και Τουρισμού της Αλβανίας Eglantina Gjermeni παραδίδει Χρυσό Σκούφο στον σεφ του «Bill & Coo» Αθηναγόρα Κωστάκο (2014)

Ο Διονύσης Κούκης, πρόεδρος της γευσιγνωστικής επιτροπής των Χρυσών Σκούφων, βραβεύει το εστιατόριο «Matsuhisa Athens» και ο ιδιοκτήτης του Τάσος Ιωαννίδης παραλαμβάνει το βραβείο (2014) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Διονύσης Κούκης, πρόεδρος της γευσιγνωστικής επιτροπής των Χρυσών Σκούφων, βραβεύει το εστιατόριο «Matsuhisa Athens» και ο ιδιοκτήτης του Τάσος Ιωαννίδης παραλαμβάνει το βραβείο (2014)

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΤ Χριστόφορος Καπαρουνάκης βραβεύει τον Στέφανο Κολυμάδη του «Matsuhisa Mykonos» και τον Αντώνη Πετρέλη, σεφ στο εστιατόριο «Διόνυσος» της Κρήτης (2014) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΤ Χριστόφορος Καπαρουνάκης βραβεύει τον Στέφανο Κολυμάδη του «Matsuhisa Mykonos» και τον Αντώνη Πετρέλη, σεφ στο εστιατόριο «Διόνυσος» της Κρήτης (2014)

Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη παραδίδει Χρυσό Σκούφο στον Έκτορα Μποτρίνι (2014) - Χρυσοί Σκούφοι

Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη παραδίδει Χρυσό Σκούφο στον Έκτορα Μποτρίνι (2014)

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας της Ουγγαρίας Istvan Komoroczki έδωσε στη Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και στον Νίκο Ρούσσο Χρυσό Σκούφο για το «Funky Gourmet» (2014) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας της Ουγγαρίας Istvan Komoroczki έδωσε στη Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και στον Νίκο Ρούσσο Χρυσό Σκούφο για το «Funky Gourmet» (2014)

Η Παλαιστίνη συναντά τη Χαλκιδική. Η υπουργός Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Παλαιστίνης Rula Ma’aya απονέμει Χρυσό Σκούφο στα εστιατόρια «Water Restaurant» και «Ντομάτα». Τα βραβεία παρέλαβαν ο Γιάννης Παρίκος, σεφ του «Water Restaurant», και ο Kevin Kainz, διευθυντής του ξενοδοχείου «Sani Asterias Suites» (2014) - Χρυσοί Σκούφοι

Η Παλαιστίνη συναντά τη Χαλκιδική. Η υπουργός Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Παλαιστίνης Rula Ma’aya απονέμει Χρυσό Σκούφο στα εστιατόρια «Water Restaurant» και «Ντομάτα». Τα βραβεία παρέλαβαν ο Γιάννης Παρίκος, σεφ του «Water Restaurant», και ο Kevin Kainz, διευθυντής του ξενοδοχείου «Sani Asterias Suites» (2014)

Η Μαρία Δαμανάκη, επίτροπος Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας, βραβεύει το εστιατόριο «Squirrel» στη Χαλκιδική και η Ιουλία Ρίφενσταλ παραλαμβάνει το βραβείο (2014) - Χρυσοί Σκούφοι

Η Μαρία Δαμανάκη, επίτροπος Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας, βραβεύει το εστιατόριο «Squirrel» στη Χαλκιδική και η Ιουλία Ρίφενσταλ παραλαμβάνει το βραβείο (2014)

Ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου Γεώργιος Λακκοτρύπης απένειμε Χρυσό Σκούφο στον Έκτορα Μποτρίνι για το «Botrini’s» (2014) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου Γεώργιος Λακκοτρύπης απένειμε Χρυσό Σκούφο στον Έκτορα Μποτρίνι για το «Botrini’s» (2014)

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης βραβεύει –τι άλλο;– εστιατόρια της πόλης του: «Tudor Hall» με σεφ τον Σωτήρη Ευαγγέλου και «Abovo» με σεφ τον Μιχάλη Νουρλόγλου και ιδιοκτήτη τον Νικόλα Γερολυμάτο (2014) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης βραβεύει –τι άλλο;– εστιατόρια της πόλης του: «Tudor Hall» με σεφ τον Σωτήρη Ευαγγέλου και «Abovo» με σεφ τον Μιχάλη Νουρλόγλου και ιδιοκτήτη τον Νικόλα Γερολυμάτο (2014)

Ο υπουργός Τουρισμού της Μάλτας Karmenu Vella βραβεύει τα εστιατόρια «Calypso» και «Old Mill» της Κρήτης και ο Ηλίας Κοκκοτός της Elounda Hotels and Resorts φεύγει με δύο βραβεία (2014) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο υπουργός Τουρισμού της Μάλτας Karmenu Vella βραβεύει τα εστιατόρια «Calypso» και «Old Mill» της Κρήτης και ο Ηλίας Κοκκοτός της Elounda Hotels and Resorts φεύγει με δύο βραβεία (2014)

Η Katarzyna Sobierajska, γενική γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού και Αθλητισμού της Πολωνίας, που απένειμε τους Χρυσούς Σκούφους στα εστιατόρια της Σαντορίνης, μαζί με τους Γιώργο Χατζηγιαννάκη («Σελήνη»), Νίκο Πουλιάση («Κουκούμαβλος»), Νίκο Μπούκη (σεφ της «Σελήνης») και τον παρουσιαστή της βραδιάς Δημήτρη Αντωνόπουλο (2014) - Χρυσοί Σκούφοι

Η Katarzyna Sobierajska, γενική γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού και Αθλητισμού της Πολωνίας, που απένειμε τους Χρυσούς Σκούφους στα εστιατόρια της Σαντορίνης, μαζί με τους Γιώργο Χατζηγιαννάκη («Σελήνη»), Νίκο Πουλιάση («Κουκούμαβλος»), Νίκο Μπούκη (σεφ της «Σελήνης») και τον παρουσιαστή της βραδιάς Δημήτρη Αντωνόπουλο (2014)

Ο βετεράνος των Χρυσών Σκούφων Λευτέρης Λαζάρου παραλαμβάνει από την Άννη Ηλιοπούλου τον 21ο σκούφο του στην ιστορία του θεσμού (2014) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο βετεράνος των Χρυσών Σκούφων Λευτέρης Λαζάρου παραλαμβάνει από την Άννη Ηλιοπούλου τον 21ο σκούφο του στην ιστορία του θεσμού (2014)

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς βραβεύει τα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης «Anassa» (Νίκος και Ελένη Τζούμα) και «Alfredo’s» (σεφ Απόστολος Αλτάνης) (2014) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς βραβεύει τα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης «Anassa» (Νίκος και Ελένη Τζούμα) και «Alfredo’s» (σεφ Απόστολος Αλτάνης) (2014)

Για πρώτη φορά στην ιστορία των Χρυσών Σκούφων δυο εστιατόρια βρέθηκαν στην κορυφή. Η εκδότρια του «α» Άννη Ηλιοπούλου απένειμε τα βραβεία των καλύτερων εστιατορίων της Ελλάδας στους Έκτορα Μποτρίνι («Etrusco») και Νίκο Ρούσσο και Γεωργιάννα Χιλιαδάκη («Funky Gourmet») που βραβεύτηκαν με 16,5/20 και δύο Χρυσούς Σκούφους. Δεξιά ο συμπαρουσιαστής της βραδιάς και μέλος της γευσιγνωστικής επιτροπής Δημήτρης Αντωνόπουλος. (2015) - Χρυσοί Σκούφοι

Για πρώτη φορά στην ιστορία των Χρυσών Σκούφων δυο εστιατόρια βρέθηκαν στην κορυφή. Η εκδότρια του «α» Άννη Ηλιοπούλου απένειμε τα βραβεία των καλύτερων εστιατορίων της Ελλάδας στους Έκτορα Μποτρίνι («Etrusco») και Νίκο Ρούσσο και Γεωργιάννα Χιλιαδάκη («Funky Gourmet») που βραβεύτηκαν με 16,5/20 και δύο Χρυσούς Σκούφους. Δεξιά ο συμπαρουσιαστής της βραδιάς και μέλος της γευσιγνωστικής επιτροπής Δημήτρης Αντωνόπουλος. (2015)

«Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού στηρίζει το θεσμό των Χρυσών Σκούφων διότι η γαστρονομία είναι αναπόσπαστο μέρος του ελληνικού τουριστικού προϊόντος» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς απονέμοντας τα βραβεία στα εστιατόρια που βραβεύτηκαν με 16/20, τα οποία παρέλαβαν ο Λευτέρης Λαζάρου («Varoulko Seaside») και ο Έκτορας Μποτρίνι (Botrini's). (2015) - Χρυσοί Σκούφοι

«Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού στηρίζει το θεσμό των Χρυσών Σκούφων διότι η γαστρονομία είναι αναπόσπαστο μέρος του ελληνικού τουριστικού προϊόντος» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς απονέμοντας τα βραβεία στα εστιατόρια που βραβεύτηκαν με 16/20, τα οποία παρέλαβαν ο Λευτέρης Λαζάρου («Varoulko Seaside») και ο Έκτορας Μποτρίνι (Botrini's). (2015)

«Η γαστρονομία αποτελεί βασικό συστατικό του πολιτισμού της πόλης μας» δήλωσε η δημοτική σύμβουλος Αθήνας κι εκπρόσωπος του δημάρχου Αθηναίων Πόπη Διαμαντάκου (δεξιά) απονέμοντας τα βραβεία στα εστιατόρια της Αθήνας που βραβεύτηκαν με 15,5/20 και έναν Χρυσό Σκούφο. Από αριστερά: Τάσος Ιωαννίδης («Matsuhisha Athens»), Βασίλης Παπαθεοδώρου (σεφ «Matsuhisha Athens»), ο Olivier Campanha με τη σύζυγό του («F+W by Olivier Campanha»), Σωτήρης Ευαγγέλου (executive chef «Μεγάλη Βρεταννία»), Γρηγόρης Λιασίδης (υποδιευθυντής «Μεγάλη Βρεταννία»). (2015) - Χρυσοί Σκούφοι

«Η γαστρονομία αποτελεί βασικό συστατικό του πολιτισμού της πόλης μας» δήλωσε η δημοτική σύμβουλος Αθήνας κι εκπρόσωπος του δημάρχου Αθηναίων Πόπη Διαμαντάκου (δεξιά) απονέμοντας τα βραβεία στα εστιατόρια της Αθήνας που βραβεύτηκαν με 15,5/20 και έναν Χρυσό Σκούφο. Από αριστερά: Τάσος Ιωαννίδης («Matsuhisha Athens»), Βασίλης Παπαθεοδώρου (σεφ «Matsuhisha Athens»), ο Olivier Campanha με τη σύζυγό του («F+W by Olivier Campanha»), Σωτήρης Ευαγγέλου (executive chef «Μεγάλη Βρεταννία»), Γρηγόρης Λιασίδης (υποδιευθυντής «Μεγάλη Βρεταννία»). (2015)

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης (δεξιά) απονέμει τα βραβεία στα εστιατόρια που βραβεύτηκαν με 15,5/20 στην Μύκονο ευχαριστώντας το αθηνόραμα για την σημαντική δουλειά που έχει κάνει πάνω στην υπόθεση της ελληνικής γαστρονομίας. Από αριστερά: Θεοδώσης Κακούτης (ιδιοκτήτης «Bill & Coo»), Αθηναγόρας Κωστάκος (σεφ «Bill & Coo»), Τόνι Βρατσάνος (Head sushi chef «Matsuhisha Mykonos»), Τάσος Ιωαννίδης (ιδιοκτήτης «Matsuhisha Mykonos»). (2015) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης (δεξιά) απονέμει τα βραβεία στα εστιατόρια που βραβεύτηκαν με 15,5/20 στην Μύκονο ευχαριστώντας το αθηνόραμα για την σημαντική δουλειά που έχει κάνει πάνω στην υπόθεση της ελληνικής γαστρονομίας. Από αριστερά: Θεοδώσης Κακούτης (ιδιοκτήτης «Bill & Coo»), Αθηναγόρας Κωστάκος (σεφ «Bill & Coo»), Τόνι Βρατσάνος (Head sushi chef «Matsuhisha Mykonos»), Τάσος Ιωαννίδης (ιδιοκτήτης «Matsuhisha Mykonos»). (2015)

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος (δεξιά) απονέμει τα βραβεία στα εστιατόρια των νησιών που βραβεύτηκαν με 15/20 και έναν Χρυσό Σκούφο δίνοντας συγχαρητήρια στο αθηνόραμα για το μεράκι του στην υπόθεση της γαστρονομίας, για την οποία δήλωσε ότι ο ίδιος έχει ιδιαίτερη ευαισθησία. Από αριστερά: Γιώργος Χατζηγιαννάκης (ιδιοκτήτης «Σελήνη»), Θοδωρής Παπανικολάου (σεφ «Σελήνη»), Δημήτρης Παμπόρης (σεφ «Apocalypsis Restaurant»), Διώνη Άλκηστης Βασιλείου Πουλιού (ιδιοκτήτρια «Apocalypsis Restaurant»), Έκτορας Μποτρίνι («Botrini’s Rodi»), Ηλίας Κοκοτός (ιδιοκτήτης «Old Mill» - Elounda Mare), Αντώνης Πετρέλης (executive σεφ «Old Mill»). (2015) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος (δεξιά) απονέμει τα βραβεία στα εστιατόρια των νησιών που βραβεύτηκαν με 15/20 και έναν Χρυσό Σκούφο δίνοντας συγχαρητήρια στο αθηνόραμα για το μεράκι του στην υπόθεση της γαστρονομίας, για την οποία δήλωσε ότι ο ίδιος έχει ιδιαίτερη ευαισθησία. Από αριστερά: Γιώργος Χατζηγιαννάκης (ιδιοκτήτης «Σελήνη»), Θοδωρής Παπανικολάου (σεφ «Σελήνη»), Δημήτρης Παμπόρης (σεφ «Apocalypsis Restaurant»), Διώνη Άλκηστης Βασιλείου Πουλιού (ιδιοκτήτρια «Apocalypsis Restaurant»), Έκτορας Μποτρίνι («Botrini’s Rodi»), Ηλίας Κοκοτός (ιδιοκτήτης «Old Mill» - Elounda Mare), Αντώνης Πετρέλης (executive σεφ «Old Mill»). (2015)

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Volvo Car Hellas Γιάννης Πετούλης (στο κέντρο), υπερήφανου χορηγού του θεσμού των Χρυσών Σκούφων για 4η χρονιά, απονέμει τα βραβεία στα εστιατόρια της Βορείου Ελλάδας που βραβεύτηκαν με 15/20 και έναν Χρυσό Σκούφο. Από αριστερά: Βασίλης Μουρατίδης (σεφ «Squirel»), Ιουλία Ρίφενσταλ (ιδιοκτήτρια «Squirel»), Γιάννης Παρίκος (σεφ του «Water»), Γεωργία Παπαϊωάννου (συνιδιοκτήτρια «Ντομάτα»), Δημήτρης Κοντός (General Manager of Operations του Sani Resort) και Απόστολος Αλτάνης (σεφ «Alfredo’s Grand Dining»). (2015) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Volvo Car Hellas Γιάννης Πετούλης (στο κέντρο), υπερήφανου χορηγού του θεσμού των Χρυσών Σκούφων για 4η χρονιά, απονέμει τα βραβεία στα εστιατόρια της Βορείου Ελλάδας που βραβεύτηκαν με 15/20 και έναν Χρυσό Σκούφο. Από αριστερά: Βασίλης Μουρατίδης (σεφ «Squirel»), Ιουλία Ρίφενσταλ (ιδιοκτήτρια «Squirel»), Γιάννης Παρίκος (σεφ του «Water»), Γεωργία Παπαϊωάννου (συνιδιοκτήτρια «Ντομάτα»), Δημήτρης Κοντός (General Manager of Operations του Sani Resort) και Απόστολος Αλτάνης (σεφ «Alfredo’s Grand Dining»). (2015)

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα περήφανος που για 6η χρονιά τα νερά Pellegrino στηρίζουν έμπρακτα όχι μόνο το θεσμό των Χρυσών Σκούφων αλλά και τις προσπάθειες για την αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας» δήλωσε ο country business manager της Nestle Waters Δημήτρης Χανιόγλου (δεξιά) που απένειμε τα βραβεία στα εστιατόρια της Αθήνας που βραβεύτηκαν με 15/20 και έναν Χρυσό Σκούφο. Από αριστερά: Μιχάλης Νουρλόγλου (σεφ «Abovo»), Νίκος Γερολυμάτος (ιδιοκτήτης «Abovo»), Γιάννης Πέρρας (Director of Food & Beverage Athenaeum InterContinental), Jean-Charles Métayer (σεφ «Première»). (2015) - Χρυσοί Σκούφοι

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα περήφανος που για 6η χρονιά τα νερά Pellegrino στηρίζουν έμπρακτα όχι μόνο το θεσμό των Χρυσών Σκούφων αλλά και τις προσπάθειες για την αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας» δήλωσε ο country business manager της Nestle Waters Δημήτρης Χανιόγλου (δεξιά) που απένειμε τα βραβεία στα εστιατόρια της Αθήνας που βραβεύτηκαν με 15/20 και έναν Χρυσό Σκούφο. Από αριστερά: Μιχάλης Νουρλόγλου (σεφ «Abovo»), Νίκος Γερολυμάτος (ιδιοκτήτης «Abovo»), Γιάννης Πέρρας (Director of Food & Beverage Athenaeum InterContinental), Jean-Charles Métayer (σεφ «Première»). (2015)

Η απονομή στα δύο κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη: Έκτορας Μποτρίνι («Εtrusco»), Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος «Funky Gourmet»). Μαζί τους ο Ορέστης Ανδρεαδάκης (2016) - Χρυσοί Σκούφοι

Η απονομή στα δύο κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη: Έκτορας Μποτρίνι («Εtrusco»), Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος «Funky Gourmet»). Μαζί τους ο Ορέστης Ανδρεαδάκης (2016)

Ο Γιάννης Πετούλης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Volvo Car Hellas, με τον εκδότη του «αθηνοράματος» Δημήτρη Ηλιόπουλο, την πρέσβειρα της Σουηδίας Charlotte Wrangberg και την πρώην υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη (2016) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Γιάννης Πετούλης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Volvo Car Hellas, με τον εκδότη του «αθηνοράματος» Δημήτρη Ηλιόπουλο, την πρέσβειρα της Σουηδίας Charlotte Wrangberg και την πρώην υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη (2016)

Οι τέσσερις παρουσιαστές της τελετής μπαίνουν στη «Μεγάλη Βρεταννία»: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Ορέστης Ανδρεαδάκης, Στέλιος Μάινας και Άκης Σακελλαρίου (2016) - Χρυσοί Σκούφοι

Οι τέσσερις παρουσιαστές της τελετής μπαίνουν στη «Μεγάλη Βρεταννία»: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Ορέστης Ανδρεαδάκης, Στέλιος Μάινας και Άκης Σακελλαρίου (2016)

Η Άννη Ηλιοπούλου έχει μόλις παραδώσει τα Βραβεία Νέου Ταλαντούχου Σεφ στον Σταμάτη Μαρμαρινό του «On The Verandah» στις Σπέτσες, τον Μίλτο Αρμένη του «Erimitis» στους Παξούς και τον Νίκο Τρικουράκη του «Grace» της Σαντορίνης, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο εκ μέρους του Σπύρου Αγιούς. Μαζί τους ο Ορέστης Ανδρεαδάκης και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης (2016) - Χρυσοί Σκούφοι

Η Άννη Ηλιοπούλου έχει μόλις παραδώσει τα Βραβεία Νέου Ταλαντούχου Σεφ στον Σταμάτη Μαρμαρινό του «On The Verandah» στις Σπέτσες, τον Μίλτο Αρμένη του «Erimitis» στους Παξούς και τον Νίκο Τρικουράκη του «Grace» της Σαντορίνης, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο εκ μέρους του Σπύρου Αγιούς. Μαζί τους ο Ορέστης Ανδρεαδάκης και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης (2016)

Η μπριγάδα των σεφ της «Μεγάλης Βρεταννίας» βάζει τις τελευταίες «πινελιές» λίγο πριν από το σερβίρισμα (2016) - Χρυσοί Σκούφοι

Η μπριγάδα των σεφ της «Μεγάλης Βρεταννίας» βάζει τις τελευταίες «πινελιές» λίγο πριν από το σερβίρισμα (2016)

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο Παύλος Τσίμας γελούν με κάποιο αστείο του Θάνου Μικρούτσικου (2016) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο Παύλος Τσίμας γελούν με κάποιο αστείο του Θάνου Μικρούτσικου (2016)

Ο εκδότης του «αθηνοράματος» Δημήτρης Ηλιόπουλος έκανε την απονομή στα εστιατόρια που συγκέντρωσαν βαθμολογία 16/20 και έναν Χρυσό Σκούφο, το «Botrini's» του Έκτορα Μποτρίνι και το «Varoulko Seaside» του Λευτέρη Λαζάρου. Μαζί τους ο Ορέστης Ανδρεαδάκης, ο Άκης Σακελλαρίου και ο Στέλιος Μάινας (2016) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο εκδότης του «αθηνοράματος» Δημήτρης Ηλιόπουλος έκανε την απονομή στα εστιατόρια που συγκέντρωσαν βαθμολογία 16/20 και έναν Χρυσό Σκούφο, το «Botrini's» του Έκτορα Μποτρίνι και το «Varoulko Seaside» του Λευτέρη Λαζάρου. Μαζί τους ο Ορέστης Ανδρεαδάκης, ο Άκης Σακελλαρίου και ο Στέλιος Μάινας (2016)

Η Ελευθερία Τσόχατζη (Διεύθυνση Marketing της Pernord Ricard Hellas) και ο Κριστόφ Λεμαριέ (Managing director της Pernord Ricard Hellas) απολαμβάνουν το Garden Elyx τους, ενώ η πρέσβειρα της Σουηδίας Charlotte Wrangberg χαμογελάει (2016) - Χρυσοί Σκούφοι

Η Ελευθερία Τσόχατζη (Διεύθυνση Marketing της Pernord Ricard Hellas) και ο Κριστόφ Λεμαριέ (Managing director της Pernord Ricard Hellas) απολαμβάνουν το Garden Elyx τους, ενώ η πρέσβειρα της Σουηδίας Charlotte Wrangberg χαμογελάει (2016)

Ο σεφ και η selfie: O Bjorn Frantzen έξω από το Grand Ballroom της «Μεγάλης Βρεταννίας» (2016) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο σεφ και η selfie: O Bjorn Frantzen έξω από το Grand Ballroom της «Μεγάλης Βρεταννίας» (2016)

O Παύλος Τσίμας με την κόρη του Μυρτώ, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος με τη σύζυγό του και η Άννη Ηλιοπούλου, ιδιοκτήτρια του «α» (2016) - Χρυσοί Σκούφοι

O Παύλος Τσίμας με την κόρη του Μυρτώ, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος με τη σύζυγό του και η Άννη Ηλιοπούλου, ιδιοκτήτρια του «α» (2016)

Ο Διονύσης Κούκης ανατρέχει 43 χρόνια πίσω, στο Παρίσι του 1973, και στην ιδέα του να δημιουργήσει το «αθηνόραμα», πράγμα που έκανε τρία χρόνια αργότερα (2016) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Διονύσης Κούκης ανατρέχει 43 χρόνια πίσω, στο Παρίσι του 1973, και στην ιδέα του να δημιουργήσει το «αθηνόραμα», πράγμα που έκανε τρία χρόνια αργότερα (2016)

Ο Bjοrn Frantzen, οι δύο sous chefs του και η ομάδα των σεφ της «Μεγάλης Βρεταννίας» χειροκροτούνται από τους προσκεκλημένους στο τέλος του δείπνου. Μαζί τους ο γαστρονομικός συντάκτης του «αθηνοράματος» Δημήτρης Αντωνόπουλος (2016) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Bjοrn Frantzen, οι δύο sous chefs του και η ομάδα των σεφ της «Μεγάλης Βρεταννίας» χειροκροτούνται από τους προσκεκλημένους στο τέλος του δείπνου. Μαζί τους ο γαστρονομικός συντάκτης του «αθηνοράματος» Δημήτρης Αντωνόπουλος (2016)

Ο σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου παραλαμβάνει το βραβείο του «Tudor Hall» (15,5/20 και ένας Χρυσός Σκούφος) από τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Τρυφωνόπουλο (2016) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου παραλαμβάνει το βραβείο του «Tudor Hall» (15,5/20 και ένας Χρυσός Σκούφος) από τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Τρυφωνόπουλο (2016)

Κάτι ενδιαφέρον λέει ο Νίκος Ευαγγελάτος στην Αθηνά και τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο υπό το βλέμμα της Τατιάνας Στεφανίδου (2016) - Χρυσοί Σκούφοι

Κάτι ενδιαφέρον λέει ο Νίκος Ευαγγελάτος στην Αθηνά και τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο υπό το βλέμμα της Τατιάνας Στεφανίδου (2016)

Ο Δημήτρης Χανιόγλου, country business manager της Nestle Waters, με τη Χριστίνα Παπαθανασίου της «Μεγάλης Βρεταννίας», τον Θάνο Μικρούτσικο και τη σύζυγό του Μαρία Παπαγιάννη (2016) - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Δημήτρης Χανιόγλου, country business manager της Nestle Waters, με τη Χριστίνα Παπαθανασίου της «Μεγάλης Βρεταννίας», τον Θάνο Μικρούτσικο και τη σύζυγό του Μαρία Παπαγιάννη (2016)

Ο πρώην Υπουργός Άρης Σπηλιωτόπουλος με την Αλεξάνδρα (2016) Δασκαλοπούλου, ιδιοκτήτρια των ραδιοφωνικών σταθμών Εν Λευκώ, Hit και RED, τον εκδότη του «αθηνοράματος» Δημήτρη Ηλιόπουλο, την ιδιοκτήτρια του «αθηνοράματος» Άννη Ηλιοπούλου και τον Κωνσταντίνο Δεσπότη - Χρυσοί Σκούφοι

Ο πρώην Υπουργός Άρης Σπηλιωτόπουλος με την Αλεξάνδρα (2016) Δασκαλοπούλου, ιδιοκτήτρια των ραδιοφωνικών σταθμών Εν Λευκώ, Hit και RED, τον εκδότη του «αθηνοράματος» Δημήτρη Ηλιόπουλο, την ιδιοκτήτρια του «αθηνοράματος» Άννη Ηλιοπούλου και τον Κωνσταντίνο Δεσπότη

Η Ειδική Σύμβουλος, υπεύθυνη για τα Πολιτιστικά στην Προεδρία της Δημοκρατίας, Σοφία Καμπάνη με την Άσπα Σαββοπούλου (2016) - Χρυσοί Σκούφοι

Η Ειδική Σύμβουλος, υπεύθυνη για τα Πολιτιστικά στην Προεδρία της Δημοκρατίας, Σοφία Καμπάνη με την Άσπα Σαββοπούλου (2016)