ΟΙ ΤΕΛΕΤΕΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ

25 χρόνια Χρυσοί Σκούφοι: Η αργυρή επέτειος του χρυσού θεσμού

Από -
Η απονομή στο κορυφαίο εστιατόριο της Ελλάδας (17/20 και δύο Χρυσοί Σκούφοι) «Εtrusco» από την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. 
Το βραβείο παρέλαβε ο σεφ/ιδιοκτήτης Έκτωρ Μποτρίνι μαζί με τον sous chef Νίκο Μπίλλη. Μαζί τους οι παρουσιαστές της βραδιάς Ναταλία Δραγούμη και Δημήτρης Αντωνόπουλος.  - Χρυσοί Σκούφοι Η απονομή στο κορυφαίο εστιατόριο της Ελλάδας (17/20 και δύο Χρυσοί Σκούφοι) «Εtrusco» από την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. Το βραβείο παρέλαβε ο σεφ/ιδιοκτήτης Έκτωρ Μποτρίνι μαζί με τον sous chef Νίκο Μπίλλη. Μαζί τους οι παρουσιαστές της βραδιάς Ναταλία Δραγούμη και Δημήτρης Αντωνόπουλος.

Τα 25 χρόνια του κορυφαίου θεσμού της ελληνικής γαστρονομίας γιορτάστηκαν το βράδυ της Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου στο πολυτελές Grand Ballroom της «Μεγάλης Βρεταννίας» με ένα λαμπερό diner de gala, γεμάτο χαμόγελα κι αισιοδοξία αλλά και ανατροπή στην κορυφή της κατάταξης των καλύτερων εστιατορίων της χώρας. 

Ακόμα ένα γαστρονομικό σαφάρι­ απ’ άκρου εις άκρον της Ελλάδας έφτασε κι επίσημα στο τέλος του το βράδυ της Δευτέρας με το καθιερωμένο diner de gala των Χρυσών Σκούφων στη «Μεγάλη Βρεταννία». Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της Ελλάδας, ο οποίος συμπληρώνει φέτος 25 ολόκληρα χρόνια στην πολιτισμική πρωτοπορία της γεύσης, γιόρτασε την αργυρή του επέτειο τιμώντας πέντε νέους Έλληνες σεφ που διακρίνονται στις κουζίνες τριάστερων εστιατορίων της Ευρώπης αλλά κι επιφυλάσσοντας μιαν έκπληξη: ύστερα από τρία χρόνια που στην πρώτη θέση ισοβαθμούσαν­ τα εστιατόρια «Etrusco» του σεφ Έκτορα Μποτρίνι στην Κέρκυρα και «Funky Gourmet» των σεφ Γεωργιάννας Χιλιαδάκη και Νίκου Ρούσου στην Αθήνα, φέτος το «Etrusco» κατέκτησε την πρώτη θέση και ο Έκτωρ Μποτρίνι­ παρέλαβε μόνος του το βραβείο του καλύτερου εστιατορίου στην Ελλάδα.

Δείτε όλα τα εστιατόρια που βραβεύονται με Χρυσό Σκούφο για το 2018 εδώ »

 Μαγικό το θέαμα που αποκαλύφθηκε όταν άνοιξαν οι πόρτες του Grand Ballroom της «Μεγάλης Βρεταννίας», με τα φωτισμένα στεφάνια που φιλοξενούσαν αιωρούμενους δοκιμαστικούς σωλήνες με αρωματικά βότανα να κάνουν αίσθηση.
Μαγικό το θέαμα που αποκαλύφθηκε όταν άνοιξαν οι πόρτες του Grand Ballroom της «Μεγάλης Βρεταννίας», με τα φωτισμένα στεφάνια που φιλοξενούσαν αιωρούμενους δοκιμαστικούς σωλήνες με αρωματικά βότανα να κάνουν αίσθηση.

Συνολικά από τη γευσιγνωστική ομάδα του «αθηνοράματος» και του «Alpha Guide», η οποία διένυσε πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα και ναυτικά μίλια δοκιμάζοντας σχεδόν 6.500 πιάτα σε εκατοντάδες εστιατόρια και ταβέρνες όλης της χώρας, βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφo είκοσι τέσσερα εστιατόρια από όλη την Ελλάδα. Δύο από αυτά βραβεύονται για πρώτη φορά, πέντε δημιουργούν ελληνική κουζίνα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεκαπέντε από τα είκοσι τέσσερα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια βρίσκονται σε ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα.
Το απόσταγμα αυτού του επετειακού σαφάρι στην ελληνική επικράτεια παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας σε μια κατά γενική ομολογία άψογη διοργάνωση που τα είχε όλα, και προπαντός καλή διάθεση, κέφι κι αισιοδοξία για το μέλλον της ελληνικής γαστρονομίας.

Η απονομή στο κορυφαίο εστιατόριο της Ελλάδας (17/20 και δύο Χρυσοί Σκούφοι) «Εtrusco» από την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. Το βραβείο παρέλαβε ο σεφ/ιδιοκτήτης Έκτορας Μποτρίνι μαζί με τον sous chef Νίκο Μπίλλη. Μαζί τους οι παρουσιαστές της βραδιάς Ναταλία Δραγούμη και Δημήτρης Αντωνόπουλος - Χρυσοί Σκούφοι

Η απονομή στο κορυφαίο εστιατόριο της Ελλάδας (17/20 και δύο Χρυσοί Σκούφοι) «Εtrusco» από την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. Το βραβείο παρέλαβε ο σεφ/ιδιοκτήτης Έκτορας Μποτρίνι μαζί με τον sous chef Νίκο Μπίλλη. Μαζί τους οι παρουσιαστές της βραδιάς Ναταλία Δραγούμη και Δημήτρης Αντωνόπουλος

Κομψότατοι ο Ανδρέας Μαρνέρης, επικεφαλής Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου και Διεθνών Δραστηριοτήτων της Eurobank, και η σύζυγός του - Χρυσοί Σκούφοι

Κομψότατοι ο Ανδρέας Μαρνέρης, επικεφαλής Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου και Διεθνών Δραστηριοτήτων της Eurobank, και η σύζυγός του

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος του ΕΒΕΑ, και οι εκδότες Γιάννης Φιλιππάκης και Δημήτρης Μάρης με τον εκδότη του «αθηνοράματος» Δημήτρη Ηλιόπουλο - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος του ΕΒΕΑ, και οι εκδότες Γιάννης Φιλιππάκης και Δημήτρης Μάρης με τον εκδότη του «αθηνοράματος» Δημήτρη Ηλιόπουλο

Ο δρ Κωνσταντίνος Φίλης, διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, με τη σύζυγό του και, ανάμεσά τους, η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου και η Άννη Ηλιοπούλου, ιδιοκτήτρια του «αθηνοράματος» - Χρυσοί Σκούφοι

Ο δρ Κωνσταντίνος Φίλης, διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, με τη σύζυγό του και, ανάμεσά τους, η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου και η Άννη Ηλιοπούλου, ιδιοκτήτρια του «αθηνοράματος»

Ο Μιχάλης Νουρλόγλου, σεφ του εστιατορίου «Premiere», ο κριτικός γεύσης του «αθηνοράματος» Δημήτρης Αντώνοπουλος, ο business executive officer της Nestle Waters Hellas Δημήτρης Χανιόγλου, η senior brand manager της Nestle Hellas Δήμητρα Φιλίππου και ο Νίκος Ρούσσος του «Funky Gourmet» - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Μιχάλης Νουρλόγλου, σεφ του εστιατορίου «Premiere», ο κριτικός γεύσης του «αθηνοράματος» Δημήτρης Αντώνοπουλος, ο business executive officer της Nestle Waters Hellas Δημήτρης Χανιόγλου, η senior brand manager της Nestle Hellas Δήμητρα Φιλίππου και ο Νίκος Ρούσσος του «Funky Gourmet»

Καλλιτεχνικό τραπέζι με την απαστράπτουσα Κατερίνα Λέχου, τον Άκη Σακελλαρίου, τον Γιώργο Πυρπασόπουλο και την παραγωγό Νικόλ Αλεξανδροπούλου - Χρυσοί Σκούφοι

Καλλιτεχνικό τραπέζι με την απαστράπτουσα Κατερίνα Λέχου, τον Άκη Σακελλαρίου, τον Γιώργο Πυρπασόπουλο και την παραγωγό Νικόλ Αλεξανδροπούλου

Δεύτερο καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας το «Funky Gourmet» με 16,5/20 και δύο Χρυσούς Σκούφους. Ο σεφ/συνιδιοκτήτης Νίκος Ρούσσος παρέλαβε το βραβείο από την αντιδήμαρχο Αθηναίων Εύα Κοντοσταθάκου. - Χρυσοί Σκούφοι

Δεύτερο καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας το «Funky Gourmet» με 16,5/20 και δύο Χρυσούς Σκούφους. Ο σεφ/συνιδιοκτήτης Νίκος Ρούσσος παρέλαβε το βραβείο από την αντιδήμαρχο Αθηναίων Εύα Κοντοσταθάκου.

Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο εκδότης του «αθηνοράματος» Δημήτρης Ηλιόπουλος χαρούμενοι με τα νέα για τον ελληνικό τουρισμό και τη γαστρονομία - Χρυσοί Σκούφοι

Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο εκδότης του «αθηνοράματος» Δημήτρης Ηλιόπουλος χαρούμενοι με τα νέα για τον ελληνικό τουρισμό και τη γαστρονομία

Ο Ηλίας Κοκοτός των Elounda Hotels and Resorts και ο βουλευτής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με τη συνοδό του προτού περάσουν στο Grand Ballroom - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Ηλίας Κοκοτός των Elounda Hotels and Resorts και ο βουλευτής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με τη συνοδό του προτού περάσουν στο Grand Ballroom

Οικονομικο-τουριστική συζήτηση ανάμεσα στον Ανδρέα Ανδρεάδη, ιδιοκτήτη του «Sani Resort», και τον Κωνσταντίνο Μίχαλο, πρόεδρο του ΕΒΕΑ - Χρυσοί Σκούφοι

Οικονομικο-τουριστική συζήτηση ανάμεσα στον Ανδρέα Ανδρεάδη, ιδιοκτήτη του «Sani Resort», και τον Κωνσταντίνο Μίχαλο, πρόεδρο του ΕΒΕΑ

Ο Αντώνης Ηλιόπουλος, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Vedema Resort Santorini», ο Θεόδωρος Αγιοστρατίτης, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «The Margi», και η Αλεξάνδρα Ευσταθιάδου, ιδιοκτήτρια του «Ekies All Senses Resort» - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Αντώνης Ηλιόπουλος, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Vedema Resort Santorini», ο Θεόδωρος Αγιοστρατίτης, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «The Margi», και η Αλεξάνδρα Ευσταθιάδου, ιδιοκτήτρια του «Ekies All Senses Resort»

Τα εστιατόρια της Χαλκιδικής που συγκέντρωσαν βαθμολογία 15,5/20 κι ένα Χρυσό Σκούφο. O Νίκος Μαργαρίτης (διευθυντής του «Ekies All Senses Resort») και η Αλεξάνδρα Ευσταθιάδου (ιδιοκτήτρια του «Ekies All Senses Resort») για το «Treehouse», o σεφ Έκτορας Μποτρίνι και η Γεωργία Δώδου, διευθύντρια επικοινωνίας του «Sani Resort» για το «Fresco», o Βασίλης Μουρατίδης για το «Squirrel» και ο διακεκριμένος Βρετανός δημοσιογράφος (BBC, Food Network UK κ.ά.) Jonathan Phang που έκανε την απονομή - Χρυσοί Σκούφοι

Τα εστιατόρια της Χαλκιδικής που συγκέντρωσαν βαθμολογία 15,5/20 κι ένα Χρυσό Σκούφο. O Νίκος Μαργαρίτης (διευθυντής του «Ekies All Senses Resort») και η Αλεξάνδρα Ευσταθιάδου (ιδιοκτήτρια του «Ekies All Senses Resort») για το «Treehouse», o σεφ Έκτορας Μποτρίνι και η Γεωργία Δώδου, διευθύντρια επικοινωνίας του «Sani Resort» για το «Fresco», o Βασίλης Μουρατίδης για το «Squirrel» και ο διακεκριμένος Βρετανός δημοσιογράφος (BBC, Food Network UK κ.ά.) Jonathan Phang που έκανε την απονομή

Ο θεατρικός παραγωγός Γιώργος Λυκιαρδόπουλος με τη Στέλλα Καρμίρη και τον εκδότη του «αθηνοράματος» Δημήτρη Ηλιόπουλο - Χρυσοί Σκούφοι

Ο θεατρικός παραγωγός Γιώργος Λυκιαρδόπουλος με τη Στέλλα Καρμίρη και τον εκδότη του «αθηνοράματος» Δημήτρη Ηλιόπουλο

Όρθιοι από αριστερά: ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος του ΕΒΕΑ, ο Ανδρέας Ανδρεάδης, ιδιοκτήτης του «Sani Resort», η Άννη Ηλιοπούλου ιδιοκτήτρια του «αθηνοράματος», μαζί με τον βουλευτή Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τον δημοσιογράφο Μιχάλη Κεφαλογιάννη και τη βουλευτή Όλγα Κεφαλογιάννη - Χρυσοί Σκούφοι

Όρθιοι από αριστερά: ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος του ΕΒΕΑ, ο Ανδρέας Ανδρεάδης, ιδιοκτήτης του «Sani Resort», η Άννη Ηλιοπούλου ιδιοκτήτρια του «αθηνοράματος», μαζί με τον βουλευτή Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τον δημοσιογράφο Μιχάλη Κεφαλογιάννη και τη βουλευτή Όλγα Κεφαλογιάννη

Η Ναταλία Δραγούμη με τον ιδιοκτήτη του Αθηνοράματος Διονύση Κούκη - Χρυσοί Σκούφοι

Η Ναταλία Δραγούμη με τον ιδιοκτήτη του Αθηνοράματος Διονύση Κούκη

Τα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής που συγκέντρωσαν βαθμολογία 15/20 κι έναν Χρυσό Σκούφο. Τα βραβεία παρέλαβαν ο Παναγιώτης Χριστοφόρου και o σεφ Απόστολος Αλτάνης για το «Alfredo’s Grand Dining», η Γεωργία Δώδου, διευθύντρια επικοινωνίας του «Sani Resort» – για το «Ντομάτα», και ο διευθυντής του «Sani Asterias» Kevin Kainz και ο σεφ Ντέμης Κοκκινίδης για το «Water Restaurant». Τα βραβεία απένειμε o Φώτης Σιαδήμας, Spirit Marketing Manager της Coca Cola 3 Eψιλον (εκπροσωπώντας το single malt whisky Macallan) - Χρυσοί Σκούφοι

Τα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής που συγκέντρωσαν βαθμολογία 15/20 κι έναν Χρυσό Σκούφο. Τα βραβεία παρέλαβαν ο Παναγιώτης Χριστοφόρου και o σεφ Απόστολος Αλτάνης για το «Alfredo’s Grand Dining», η Γεωργία Δώδου, διευθύντρια επικοινωνίας του «Sani Resort» – για το «Ντομάτα», και ο διευθυντής του «Sani Asterias» Kevin Kainz και ο σεφ Ντέμης Κοκκινίδης για το «Water Restaurant». Τα βραβεία απένειμε o Φώτης Σιαδήμας, Spirit Marketing Manager της Coca Cola 3 Eψιλον (εκπροσωπώντας το single malt whisky Macallan)

Η διευθύντρια του ΕΜΣΤ Κατερίνα Κοσκινά και ο Λάμπης Ταγματάρχης - Χρυσοί Σκούφοι

Η διευθύντρια του ΕΜΣΤ Κατερίνα Κοσκινά και ο Λάμπης Ταγματάρχης

Η διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της «Μεγάλης Βρεταννίας» Χριστίνα Παπαθανασίου και η Ρούλα Σαλούτση, διευθύντρια Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Aegean Airlines - Χρυσοί Σκούφοι

Η διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της «Μεγάλης Βρεταννίας» Χριστίνα Παπαθανασίου και η Ρούλα Σαλούτση, διευθύντρια Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Aegean Airlines

Η Βασιλική Τρουφάκου, ο Τάσος Μπουλμέτης, η ιδιοκτήτρια του «αθηνοράματος» Άννη Ηλιοπούλου και ο καθηγητής Κωνσταντίνος Φίλης διευθυντής Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων με τη σύζυγό του - Χρυσοί Σκούφοι

Η Βασιλική Τρουφάκου, ο Τάσος Μπουλμέτης, η ιδιοκτήτρια του «αθηνοράματος» Άννη Ηλιοπούλου και ο καθηγητής Κωνσταντίνος Φίλης διευθυντής Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων με τη σύζυγό του

Ο εκδότης του «αθηνοράματος» Δημήτρης Ηλιόπουλος με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Κωνσταντίνο Τσέγα - Χρυσοί Σκούφοι

Ο εκδότης του «αθηνοράματος» Δημήτρης Ηλιόπουλος με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Κωνσταντίνο Τσέγα

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο Αντώνης Καφετζόπουλος και η Λένα Παπαληγούρα απολαμβάνουν το δείπνο - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο Αντώνης Καφετζόπουλος και η Λένα Παπαληγούρα απολαμβάνουν το δείπνο

Τα εστιατόρια της Αθήνας, της Μυκόνου και της Κρήτης που συγκέντρωσαν βαθμολογία 15,5/20 κι ένα Χρυσό Σκούφο. Τα βραβεία παρέλαβαν ο σεφ Αλέξανδρος Κοσκινάς και ο hotel manager της «Μεγάλης Βρεταννίας» και του «King George» Γρηγόρης Λιασίδης για το «Tudor Hall», ο Κωνσταντίνος Αλεξίου, area corporate director of Food & Beverage των Matsuhisa Restaurants, και ο σεφ Νίκος Σκαμνάκης για το «Matsuhisa Mykonos», ο σεφ Δήμος Μπαλόπουλος και o Παναγιώτης Αλμυράντης, διευθυντής του «Daios Cove Luxury Resort & Villas» για το «Ocean». Μαζί τους ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος που έκανε την απονομή - Χρυσοί Σκούφοι

Τα εστιατόρια της Αθήνας, της Μυκόνου και της Κρήτης που συγκέντρωσαν βαθμολογία 15,5/20 κι ένα Χρυσό Σκούφο. Τα βραβεία παρέλαβαν ο σεφ Αλέξανδρος Κοσκινάς και ο hotel manager της «Μεγάλης Βρεταννίας» και του «King George» Γρηγόρης Λιασίδης για το «Tudor Hall», ο Κωνσταντίνος Αλεξίου, area corporate director of Food & Beverage των Matsuhisa Restaurants, και ο σεφ Νίκος Σκαμνάκης για το «Matsuhisa Mykonos», ο σεφ Δήμος Μπαλόπουλος και o Παναγιώτης Αλμυράντης, διευθυντής του «Daios Cove Luxury Resort & Villas» για το «Ocean». Μαζί τους ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος που έκανε την απονομή

Η Αλεξάνδρα Ευσταθιάδου, ιδιοκτήτρια του «Ekies All Senses Resort», ο Ηλίας Κοκοτός των Elounda Hotels and Resorts και η Ελένη Μιχοπούλου γενική διευθύντρια της ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ Α.Ε. αποκλειστική αντιπρόσωπος στην Ελλάδα της Nespresso Professional - Χρυσοί Σκούφοι

Η Αλεξάνδρα Ευσταθιάδου, ιδιοκτήτρια του «Ekies All Senses Resort», ο Ηλίας Κοκοτός των Elounda Hotels and Resorts και η Ελένη Μιχοπούλου γενική διευθύντρια της ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ Α.Ε. αποκλειστική αντιπρόσωπος στην Ελλάδα της Nespresso Professional

Τα εστιατόρια της Αθήνας που συγκέντρωσαν βαθμολογία 16/20 κι έναν Χρυσό Σκούφο. Ο sous chef Νίκος Μπίλλης και ο σεφ Έκτωρ Μποτρίνι, που παρέλαβαν το βραβείο για το «Botrini’s», και ο Γιάννης Παρίκος και ο Λευτέρης Λαζάρου για το «Varoulko Seaside», με τον εκδότη του «αθηνοράματος» Δημήτρη Ηλιόπουλο - Χρυσοί Σκούφοι

Τα εστιατόρια της Αθήνας που συγκέντρωσαν βαθμολογία 16/20 κι έναν Χρυσό Σκούφο. Ο sous chef Νίκος Μπίλλης και ο σεφ Έκτωρ Μποτρίνι, που παρέλαβαν το βραβείο για το «Botrini’s», και ο Γιάννης Παρίκος και ο Λευτέρης Λαζάρου για το «Varoulko Seaside», με τον εκδότη του «αθηνοράματος» Δημήτρη Ηλιόπουλο

Η γενική διευθύντρια της Diageo Hellas Πηνελόπη Κούρκαφα με τον σύζυγό της Σωτήρη Χαλικιά - Χρυσοί Σκούφοι

Η γενική διευθύντρια της Diageo Hellas Πηνελόπη Κούρκαφα με τον σύζυγό της Σωτήρη Χαλικιά

Ο εκδότης του «αθηνοράματος» Δημήτρης Ηλιόπουλος, η διευθύντρια του ΕΜΣΤ Κατερίνα Κοσκινά και η διευθύντρια του Αθηνοράματος Έλλη Μπουμπουρή - Χρυσοί Σκούφοι

Ο εκδότης του «αθηνοράματος» Δημήτρης Ηλιόπουλος, η διευθύντρια του ΕΜΣΤ Κατερίνα Κοσκινά και η διευθύντρια του Αθηνοράματος Έλλη Μπουμπουρή

«25 χρόνια Χρυσοί Σκούφοι, 15 χρόνια από την πρεμιέρα της Πολίτικης Κουζίνας», λέει ο σκηνοθέτης Τάσος Μπουλμέτης στην ιδιοκτήτρια του «αθηνοράματος» Άννη Ηλιοπούλου και την βουλευτή Όλγα Κεφαλογιάννη - Χρυσοί Σκούφοι

«25 χρόνια Χρυσοί Σκούφοι, 15 χρόνια από την πρεμιέρα της Πολίτικης Κουζίνας», λέει ο σκηνοθέτης Τάσος Μπουλμέτης στην ιδιοκτήτρια του «αθηνοράματος» Άννη Ηλιοπούλου και την βουλευτή Όλγα Κεφαλογιάννη

Το βραβείο της Μυκόνου γιορτάζουν ο δήμαρχος του νησιού Κωνσταντίνος Κουκάς, ο executive chef του «Matsuhisa Mykonos» Νίκος Σκαμνάκης, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο area corporate director of Food & Beverage των Matsuhisa Restaurants Κωνσταντίνος Αλεξίου, η γενική γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού Ευρυδίκη Κουρνέτα και ο αντιδήμαρχος Μυκόνου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου - Χρυσοί Σκούφοι

Το βραβείο της Μυκόνου γιορτάζουν ο δήμαρχος του νησιού Κωνσταντίνος Κουκάς, ο executive chef του «Matsuhisa Mykonos» Νίκος Σκαμνάκης, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο area corporate director of Food & Beverage των Matsuhisa Restaurants Κωνσταντίνος Αλεξίου, η γενική γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού Ευρυδίκη Κουρνέτα και ο αντιδήμαρχος Μυκόνου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου

Καλλιτεχνική συντροφιά: Δημήτρης Πιατάς, Βασιλική Τρουφάκου, Τάσος Μπουλμέτης - Χρυσοί Σκούφοι

Καλλιτεχνική συντροφιά: Δημήτρης Πιατάς, Βασιλική Τρουφάκου, Τάσος Μπουλμέτης

Ο Πρόδρομος Τοσουνίδης, ο Στέλιος Μάινας, η Κάτια Δανδουλάκη και η Λόλα Νταϊφά δεν κατάλαβαν πότε πέρασαν 25 χρόνια Χρυσών Σκούφων… - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Πρόδρομος Τοσουνίδης, ο Στέλιος Μάινας, η Κάτια Δανδουλάκη και η Λόλα Νταϊφά δεν κατάλαβαν πότε πέρασαν 25 χρόνια Χρυσών Σκούφων…

Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, με τον διακεκριμένο Βρετανό δημοσιογράφο Jonathan Phang (National Geographic Traveller, Good Food Channel), ο οποίος ήρθε στην Αθήνα, προσκεκλημένος του ΕΟΤ και του Υπουργείου Τουρισμού, για να παραστεί στους Χρυσούς Σκούφους 2018 - Χρυσοί Σκούφοι

Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, με τον διακεκριμένο Βρετανό δημοσιογράφο Jonathan Phang (National Geographic Traveller, Good Food Channel), ο οποίος ήρθε στην Αθήνα, προσκεκλημένος του ΕΟΤ και του Υπουργείου Τουρισμού, για να παραστεί στους Χρυσούς Σκούφους 2018

Ο Παναγιώτης Σωπιάδης, διευθυντής του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, η Γωγώ Αυγερινοπούλου και η διευθύντρια του «αθηνοράματος» Έλλη Μπουμπουρή - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Παναγιώτης Σωπιάδης, διευθυντής του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, η Γωγώ Αυγερινοπούλου και η διευθύντρια του «αθηνοράματος» Έλλη Μπουμπουρή

Η ιδιοκτήτρια του «αθηνοράματος» Άννη Ηλιοπούλου με τον βουλευτή Νίκο Ξυδάκη και τον δημοσιογράφο Μιχάλη Κεφαλογιάννη - Χρυσοί Σκούφοι

Η ιδιοκτήτρια του «αθηνοράματος» Άννη Ηλιοπούλου με τον βουλευτή Νίκο Ξυδάκη και τον δημοσιογράφο Μιχάλη Κεφαλογιάννη

Τρία εστιατόρια στη Σαντορίνη συγκέντρωσαν βαθμολογία 15/20 κι ένα Χρυσό Σκούφο. Τα βραβεία παρέλαβαν ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης και ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης, σεφ και ο ιδιοκτήτης της «Σελήνης», ο Νίκος Πουλιάσης, σεφ-ιδιοκτήτης του «Κουκούμαβλου», o Γιώργος Φιλιππίδης, γενικός διευθυντής της Andronis Luxury Hotels, και ο Παύλος Κυριάκης, σεφ του «Lycabettus Restaurant». Μαζί τους η γενική διευθύντρια της Συνέργεια Α.Ε., αποκλειστικής αντιπροσώπου στην Ελλάδα της Nespresso Professional, Ελένη Μιχοπούλου που απένειμε τα βραβεία - Χρυσοί Σκούφοι

Τρία εστιατόρια στη Σαντορίνη συγκέντρωσαν βαθμολογία 15/20 κι ένα Χρυσό Σκούφο. Τα βραβεία παρέλαβαν ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης και ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης, σεφ και ο ιδιοκτήτης της «Σελήνης», ο Νίκος Πουλιάσης, σεφ-ιδιοκτήτης του «Κουκούμαβλου», o Γιώργος Φιλιππίδης, γενικός διευθυντής της Andronis Luxury Hotels, και ο Παύλος Κυριάκης, σεφ του «Lycabettus Restaurant». Μαζί τους η γενική διευθύντρια της Συνέργεια Α.Ε., αποκλειστικής αντιπροσώπου στην Ελλάδα της Nespresso Professional, Ελένη Μιχοπούλου που απένειμε τα βραβεία

Ο Νίκος Πουλιάσης, σεφ-ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Κουκούμαβλος» στη Σαντορίνη, ο εμπορικός διευθυντής της Δέσμης Εκδοτικής Μάριος Δαφνομήλης, ο Marketing Μanager της Volvo Cars Hellas Αλέξανδρος Κωστήρογλου και ο διευθυντής Marketing της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Νίκος Μιχαλόπουλος - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Νίκος Πουλιάσης, σεφ-ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Κουκούμαβλος» στη Σαντορίνη, ο εμπορικός διευθυντής της Δέσμης Εκδοτικής Μάριος Δαφνομήλης, ο Marketing Μanager της Volvo Cars Hellas Αλέξανδρος Κωστήρογλου και ο διευθυντής Marketing της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Νίκος Μιχαλόπουλος

Η ιδιοκτήτρια του «αθηνοράματος» Άννη Ηλιοπούλου, η διευθύντρια του ΕΜΣΤ Κατερίνα Κοσκινά, η βουλευτής Όλγα Κεφαλογιάννη και ο δημοσιογράφος Μιχάλης Κεφαλογιάννης - Χρυσοί Σκούφοι

Η ιδιοκτήτρια του «αθηνοράματος» Άννη Ηλιοπούλου, η διευθύντρια του ΕΜΣΤ Κατερίνα Κοσκινά, η βουλευτής Όλγα Κεφαλογιάννη και ο δημοσιογράφος Μιχάλης Κεφαλογιάννης

O σεφ Έκτορας Μποτρίνι με το βραβείο για το κορυφαίο εστιατόριο της Ελλάδας «Εtrusco» (17/20 και δύο Χρυσοί Σκούφοι) - Χρυσοί Σκούφοι

O σεφ Έκτορας Μποτρίνι με το βραβείο για το κορυφαίο εστιατόριο της Ελλάδας «Εtrusco» (17/20 και δύο Χρυσοί Σκούφοι)

Ηλίας Μαμαλάκης, Φώτης Σεργουλόπουλος και Νίκος Ρούσσος («Funky Gourmet») πολιορκούν τη Δάφνη Λαμπρόγιαννη - Χρυσοί Σκούφοι

Ηλίας Μαμαλάκης, Φώτης Σεργουλόπουλος και Νίκος Ρούσσος («Funky Gourmet») πολιορκούν τη Δάφνη Λαμπρόγιαννη

Is orange the new black? Η Κατερίνα Λέχου με τη Ναταλία Δραγούμη το συζητάνε - Χρυσοί Σκούφοι

Is orange the new black? Η Κατερίνα Λέχου με τη Ναταλία Δραγούμη το συζητάνε

Από αριστερά, οι Γιάννης Παπαχρήστου, Γενικός Διευθυντής Ελλάδος & Κύπρου Coca-Cola 3Ε και Αριστοτέλης Παντελιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος METRO ΑΕΒΕ και όρθιοι, από αριστερά οι Φώτης Σιαδήμας, Spirits Marketing Manager Coca-Cola 3E και Γιάννης Αθανασιάδης, Spirits Snacks & Coffee Unit Director Coca- Cola3E - Χρυσοί Σκούφοι

Από αριστερά, οι Γιάννης Παπαχρήστου, Γενικός Διευθυντής Ελλάδος & Κύπρου Coca-Cola 3Ε και Αριστοτέλης Παντελιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος METRO ΑΕΒΕ και όρθιοι, από αριστερά οι Φώτης Σιαδήμας, Spirits Marketing Manager Coca-Cola 3E και Γιάννης Αθανασιάδης, Spirits Snacks & Coffee Unit Director Coca- Cola3E

Η ιδιοκτήτρια του «αθηνοράματος» Άννη Ηλιοπούλου και ο Λευτέρης Λαζάρου που βραβεύεται σταθερά και τα 25 χρόνια του θεσμού - Χρυσοί Σκούφοι

Η ιδιοκτήτρια του «αθηνοράματος» Άννη Ηλιοπούλου και ο Λευτέρης Λαζάρου που βραβεύεται σταθερά και τα 25 χρόνια του θεσμού

Κοσμοπολίτικη συνάντηση του Βρετανού διακεκριμένου δημοσιογράφου (BBC, Good Food Channel, National Geographic Traveler κ.ά) Jonathan Phang με τον ιδιοκτήτη του «αθηνοράματος» Διονύση Κούκη, την Μαρία Καλλίτση και τον δήμαρχο Μυκόνου Κωνσταντίνο Κουκά - Χρυσοί Σκούφοι

Κοσμοπολίτικη συνάντηση του Βρετανού διακεκριμένου δημοσιογράφου (BBC, Good Food Channel, National Geographic Traveler κ.ά) Jonathan Phang με τον ιδιοκτήτη του «αθηνοράματος» Διονύση Κούκη, την Μαρία Καλλίτση και τον δήμαρχο Μυκόνου Κωνσταντίνο Κουκά

Τα εστιατόρια της Κρήτης και της Ρόδου που συγκέντρωσαν βαθμολογία 15/20 κι ένα Χρυσό Σκούφο. Τα βραβεία παρέλαβαν ο Ηλίας Κοκοτός των Elounda Hotels and Resorts για το «Calypso», o διευθυντής του ξενοδοχείου «Elysium Resort & Spa» Θανάσης Τουγουντζόγλου και ο executive chef Γιώργος Τρουμούχης για το «Noble Gourmet Restaurant». Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Κωνσταντίνος Τσέγας απένειμε τα βραβεία. Μαζί τους οι παρουσιαστές της βραδιάς - Χρυσοί Σκούφοι

Τα εστιατόρια της Κρήτης και της Ρόδου που συγκέντρωσαν βαθμολογία 15/20 κι ένα Χρυσό Σκούφο. Τα βραβεία παρέλαβαν ο Ηλίας Κοκοτός των Elounda Hotels and Resorts για το «Calypso», o διευθυντής του ξενοδοχείου «Elysium Resort & Spa» Θανάσης Τουγουντζόγλου και ο executive chef Γιώργος Τρουμούχης για το «Noble Gourmet Restaurant». Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Κωνσταντίνος Τσέγας απένειμε τα βραβεία. Μαζί τους οι παρουσιαστές της βραδιάς

Η ιδιοκτήτρια του «αθηνοράματος» Άννη Ηλιοπούλου με τον Κωνσταντίνο Μίχαλο, πρόεδρο του ΕΒΕΑ, τη διευθύντρια δημοσίων σχέσεων του Ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία» Χριστίνα Παπαθανασίου και τη Ρούλα Σαλούτση, Διευθύντρια Τύπου & Δημοσίων σχέσεων της Aegean Airlines - Χρυσοί Σκούφοι

Η ιδιοκτήτρια του «αθηνοράματος» Άννη Ηλιοπούλου με τον Κωνσταντίνο Μίχαλο, πρόεδρο του ΕΒΕΑ, τη διευθύντρια δημοσίων σχέσεων του Ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία» Χριστίνα Παπαθανασίου και τη Ρούλα Σαλούτση, Διευθύντρια Τύπου & Δημοσίων σχέσεων της Aegean Airlines

Η Ελευθερία Μπενοβία, ο Φώτης Σεργουλόπουλος, η Αντιγόνη Ψυχράμη, η Νάντια Κοντογιώργη και ο Στέλιος Μάϊνας μπροστά στο εντυπωσιακό μπαρ του Macallan - Χρυσοί Σκούφοι

Η Ελευθερία Μπενοβία, ο Φώτης Σεργουλόπουλος, η Αντιγόνη Ψυχράμη, η Νάντια Κοντογιώργη και ο Στέλιος Μάϊνας μπροστά στο εντυπωσιακό μπαρ του Macallan

Τέχνη καλεί πολιτική. Ο Δημήτρης Πιατάς, η ιδιοκτήτρια του «αθηνοράματος» Άννη Ηλιοπούλου, ο βουλευτής Νίκος Ξυδάκης, ο δημοσιογράφος Μιχάλης Κεφαλογιάννης, η βουλευτής Όλγα Κεφαλογιάννη και η Κάτια Δανδουλάκη - Χρυσοί Σκούφοι

Τέχνη καλεί πολιτική. Ο Δημήτρης Πιατάς, η ιδιοκτήτρια του «αθηνοράματος» Άννη Ηλιοπούλου, ο βουλευτής Νίκος Ξυδάκης, ο δημοσιογράφος Μιχάλης Κεφαλογιάννης, η βουλευτής Όλγα Κεφαλογιάννη και η Κάτια Δανδουλάκη

Τα βραβεία για τα εστιατόρια της Αθήνας που συγκέντρωσαν βαθμολογία 15/20 κι ένα Χρυσό Σκούφο. Τα βραβεία παρέλαβαν ο Παναγιώτης Γιακαλής και ο Θοδωρής Αγιοστρατίτης, σεφ και συνιδιοκτήτης αντίστοιχα του «Patio», ο Αστέριος Κουστούδης, executive chef του «GB Roof Garden», η Ηριάννα Ιωάννου, μετρ του «CTC», και ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, συνιδιοκτήτης και σεφ του «CTC», ο f&b manager του «InterContinental» Γιάννης Πέρας και ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου για το «Premiere». Τα βραβεία απένειμε ο Business Executive officer της Nestlle Waters Hellas Δημήτρης Χανιόγλου - Χρυσοί Σκούφοι

Τα βραβεία για τα εστιατόρια της Αθήνας που συγκέντρωσαν βαθμολογία 15/20 κι ένα Χρυσό Σκούφο. Τα βραβεία παρέλαβαν ο Παναγιώτης Γιακαλής και ο Θοδωρής Αγιοστρατίτης, σεφ και συνιδιοκτήτης αντίστοιχα του «Patio», ο Αστέριος Κουστούδης, executive chef του «GB Roof Garden», η Ηριάννα Ιωάννου, μετρ του «CTC», και ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, συνιδιοκτήτης και σεφ του «CTC», ο f&b manager του «InterContinental» Γιάννης Πέρας και ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου για το «Premiere». Τα βραβεία απένειμε ο Business Executive officer της Nestlle Waters Hellas Δημήτρης Χανιόγλου

Η Κατερίνα Κοσκινά, διευθύντρια του ΕΜΣΤ, ο Λάμπης Ταγματάρχης, ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος και ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας - Χρυσοί Σκούφοι

Η Κατερίνα Κοσκινά, διευθύντρια του ΕΜΣΤ, ο Λάμπης Ταγματάρχης, ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος και ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας

Ο Λευτέρης Λαζάρου και ο Γιάννης Παρίκος παρέλαβαν το Βραβείο Κοινού 2018 για το «Varoulko Seaside». Το βραβείο απένειμε, εκπροσωπώντας την μπίρα Kaiser Pilsner, ο διευθυντής Marketing της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Νίκος Μιχαλόπουλος και ο τυχερός αναγνώστης του «α» Στέλιος Πούλιας που κέρδισε στο σχετικό διαγωνισμό - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Λευτέρης Λαζάρου και ο Γιάννης Παρίκος παρέλαβαν το Βραβείο Κοινού 2018 για το «Varoulko Seaside». Το βραβείο απένειμε, εκπροσωπώντας την μπίρα Kaiser Pilsner, ο διευθυντής Marketing της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Νίκος Μιχαλόπουλος και ο τυχερός αναγνώστης του «α» Στέλιος Πούλιας που κέρδισε στο σχετικό διαγωνισμό

Η ιδιοκτήτρια του «αθηνοράματος» Άννη Ηλιοπούλου, η ιδιοκτήτρια των  ξενοδοχείων Cavo Tagoo Σούλα Λιάκου και η πρώην Υπουργός  Άννα Διαμαντοπούλου με τον δήμαρχο Μυκόνου Κωνσταντίνο Κουκά - Χρυσοί Σκούφοι

Η ιδιοκτήτρια του «αθηνοράματος» Άννη Ηλιοπούλου, η ιδιοκτήτρια των ξενοδοχείων Cavo Tagoo Σούλα Λιάκου και η πρώην Υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου με τον δήμαρχο Μυκόνου Κωνσταντίνο Κουκά

Ο Έκτορας Μποτρίνι ζητάει... συμβουλές υποκριτικής από τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Έκτορας Μποτρίνι ζητάει... συμβουλές υποκριτικής από τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη

Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος, η Νάντια Κοντογιώργη, ο Άκης Σακελλαρίου και η Ναταλία Δραγούμη - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος, η Νάντια Κοντογιώργη, ο Άκης Σακελλαρίου και η Ναταλία Δραγούμη

Η Κάτια Σπερελάκη και ο Στέλιος Μάινας με τη διευθύντρια του «αθηνοράματος» Έλλη Μπουμπουρή - Χρυσοί Σκούφοι

Η Κάτια Σπερελάκη και ο Στέλιος Μάινας με τη διευθύντρια του «αθηνοράματος» Έλλη Μπουμπουρή

Ήδη από νωρίς οι λαμπεροί καλεσμένοι άρχισαν να καταφθάνουν στο Royal Room της «Μεγάλης Βρεταννίας», όπου τους υποδέχονταν ο εκδότης του «αθηνοράματος» Δημήτρης Ηλιόπουλος και οι ιδιοκτήτες του Άννη Ηλιοπούλου και Διονύσης Κούκης. Δημοφιλείς καλλιτέχνες του θεάτρου, αγαπημένοι συγγραφείς και λογοτέχνες, γνωστά ονόματα της πολιτικής, σημαντικοί εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, άνθρωποι του μάρκετινγκ και δημοσιογράφοι κινούνταν ανάμεσα σε κάμερες, μικρόφωνα και φλας που άστραφταν διαρκώς, ενώ χαρούμενες κουβέντες, ωραία ντυσίματα, χαμόγελα και πηγαδάκια όπου ανταλλάσσονταν προγνωστικά πλημμύριζαν το χώρο.

 Κατάμεστο το Royal Room της «Μεγάλης Βρεταννίας», όπου τα πρώτα πηγαδάκια της βραδιάς στήθηκαν από νωρίς.
Κατάμεστο το Royal Room της «Μεγάλης Βρεταννίας», όπου τα πρώτα πηγαδάκια της βραδιάς στήθηκαν από νωρίς.

Το πλήθος πύκνωνε μπροστά στα stands των χορηγών των Χρυσών Σκούφων 2018 – μετά λόγου. Leader στο χώρο του καφέ, η Nespresso Professional είχε δημιουργήσει ειδικά για τη βραδιά ένα εξαιρετικό Nespresso Μartini, το κορυφαίο ουίσκι The Macallan πρόσφερε τα κλασικά κοκτέιλ Rob Roy και Οld Fashioned, από το stand της μπίρας Kaiser Pilsner ξεκινούσαν δίσκοι με γεμάτα ποτήρια, τα γαστρονομικά νερά Acqua Panna και S.Pellegrino δρόσιζαν τους καλεσμένους και υπενθύμιζαν ότι εδώ βρισκόμαστε σε μια μεγάλη γιορτή της γαστρονομίας.

 Το signature service της «Μεγάλης Βρεταννίας» κέρδισε για ακόμη μία φορά τις εντυπώσεις.
Το signature service της «Μεγάλης Βρεταννίας» κέρδισε για ακόμη μία φορά τις εντυπώσεις.

Όλοι τριγυρνούσαν με ένα ποτήρι στο χέρι, εν αναμονή του diner de gala που σε λίγο θα ξεκινούσε. Πραγματικά το θέαμα που αποκαλύφθηκε όταν άνοιξαν οι πόρτες του Grand Ballroom ήταν με μια λέξη «μαγευτικό» χάρη στην έμπνευση του σκηνογράφου των Χρυσών Σκούφων Δημήτρη Μπραζά: τα φωτισμένα στεφάνια στη μέση των τραπεζιών φιλοξενούσαν αιωρούμενα γυάλινα μίνι δοχεία με φρέσκα αρωματικά βότανα. Γύρω τους τα ασημένια μαχαιροπίρουνα και η λιτή, υπέρκομψη art de la table επιβεβαίωναν πως ό,τι ακολουθούσε θα ήταν η επιτομή του καλού γούστου σε όλα τα επίπεδα!

Την τελετή των 25ων Χρυσών Σκούφων συμπαρουσίασαν με χιού­μορ και δυνατή χημεία η ηθοποιός Ναταλία Δραγούμη και ο κριτικός γεύσης του «αθηνοράματος» Δημήτρης Αντωνόπουλος. Άξονας της τελετής ήταν η σύγχρονη ευρωπαϊκή σκηνή της υψηλής γαστρονομίας, στην οποία προσπάθησε να μυήσει τη «φουντ μπλόκερ» (με το μπλοκάκι της ανά χείρας) Δραγούμη ο βετεράνος των Χρυσών Σκούφων Αντωνόπουλος μέσα από τα –όπως πάντα απολαυστικά– κείμενα του Θύμιου Νικολόπουλου.

 Η Ναταλία Δραγούμη είχε πολλές απορίες για το πώς μπορεί να δημιουργηθεί ένα κορυφαίο εστιατόριο και ο Δημήτρης Αντωνόπουλος, ο οποίος παρουσίασε μαζί της τη βραδιά, απάντησε σε όλες με χιούμορ.
Η Ναταλία Δραγούμη είχε πολλές απορίες για το πώς μπορεί να δημιουργηθεί ένα κορυφαίο εστιατόριο και ο Δημήτρης Αντωνόπουλος, ο οποίος παρουσίασε μαζί της τη βραδιά, απάντησε σε όλες με χιούμορ.

Την έναρξη της τελετής σήμανε ο επικεφαλής της γευσιγνωστικής επιτροπής του «αθηνοράματος» Διονύσης Κούκης, ο οποίος δεν στάθηκε μονάχα στην αριθμητική αποτίμηση του ετήσιου οδοιπορικού, αλλά έδωσε κι ένα άκρως αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον της γαστρονομίας στη χώρα μας. «Παρά την κρίση­, βλέπουμε νέα αστέρια να ανατέλλουν στο χώρο καθώς κι ένα συνεχώς αυξανόμενο κοινό, το οποίο παρακολουθεί στενά τις προσπάθειες που γίνονται. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και ικανοποιημένοι που οι Χρυσοί Σκούφοι, πέρα από την ετήσια αποτίμηση του γαστρονομικού γίγνεσθαι της Ελλάδας, έχουν παράλληλα πυροδοτήσει την αναβάθμιση της γαστρονομίας γενικότερα κι έχουν εκπαιδεύσει το κοινό στον τρόπο με τον οποίο την αντιλαμβάνεται και την απολαμβάνει».

 Γιώργος Παπαζαχαρίας, Γιώργος Κατάρας, Θάνος Φέσκος, Μιχάλης Παπαφίλης, Φίλιππος Χρονόπουλος: οι πέντε Έλληνες σεφ, οι οποίοι άφησαν για λίγο τα τριάστερα εστιατόρια όπου εργάζονται και ήρθαν στην Ελλάδα ειδικά για να δημιουργήσουν το diner de gala, με τις ανθοδέσμες τους πάνω στο stage, για το τελευταίο χειροκρότημα της βραδιάς
Γιώργος Παπαζαχαρίας, Γιώργος Κατάρας, Θάνος Φέσκος, Μιχάλης Παπαφίλης, Φίλιππος Χρονόπουλος: οι πέντε Έλληνες σεφ, οι οποίοι άφησαν για λίγο τα τριάστερα εστιατόρια όπου εργάζονται και ήρθαν στην Ελλάδα ειδικά για να δημιουργήσουν το diner de gala, με τις ανθοδέσμες τους πάνω στο stage, για το τελευταίο χειροκρότημα της βραδιάς

Την αύξηση του ενδιαφέροντος για τα γαστρονομικά τεκταινόμενα της χώρας επισήμανε με τη σειρά του ο Δημήτρης Αντωνόπουλος, τονίζοντας την εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή αλλά και τα εύστοχα σχόλια που σημειώθηκαν στην ψηφοφορία για το Βραβείο Κοινού. Αυτό το νέο βραβείο, το οποίο δόθηκε πέρυσι για πρώτη φορά, φέτος είχε αποδέκτη το εμβληματικό «Varoulko Seaside» του Λευτέρη Λαζάρου. Ο σεφ παρέλαβε το βραβείο του από τον τυχερό αναγνώστη Στέλιο Πούλια εμφανώς συγκινημένος και, όπως μας είπε ο έτερος σεφ του εστιατορίου Γιάννης Παρίκος, ήταν ένα βραβείο που δεν περίμεναν κι έχει ιδιαίτερη σημασία γι’ αυτούς, παρότι το «Βαρούλκο» βραβεύεται αδιαλείπτως από την αρχή του θεσμού. Το Βραβείο Κοινού απένειμε –εκπροσωπώντας την Kaiser Pilsner– ο διευθυντής Marketing της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Νίκος Μιχαλόπουλος.

Ο χορός των βραβεύσεων που ξεκίνησε αμέσως μετά συνοδεύτηκε από τα πρώτα χαμόγελα ικανοποίησης των σεφ και των επιχειρηματιών, που είδαν τους κόπους μιας ολόκληρης σεζόν να αναγνωρίζονται με τον πλέον ιδανικό τρόπο και ταίριαξε με άλλο ένα Macallan καθώς η ένταση κορυφωνόταν. Την απονομή βραβείου (δύο Χρυσοί Σκούφοι) στο καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας, το «Etrusco» με βαθμολογία 17/20 του chef patron Έκτορα Μποτρίνι, στην Κέρκυρα, έκανε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. Η υπουργός τόνισε με έμφαση τη σοβαρή συνεισφορά του θεσμού των Χρυσών Σκούφων στην ανάπτυξη της γαστρονομίας στην Ελλάδα, όπως και τη σημασία της γαστρονομίας στην ανάπτυξη του τουρισμού, της βαριάς βιομηχανίας της χώρας μας. «Ο ρόλος της γαστρονομίας είναι πάρα πολύ σημαντικός, όπως φαίνεται από τα σχετικά στοιχεία ποιοτικής έρευνας, που δείχνουν ότι σε ποσοστό 60% οι ξένοι τουρίστες έρχονται στη χώρα μας λαμβάνοντας υπόψη και το στοιχείο της γαστρονομίας», είπε η κ. Κουντουρά. Δύο Χρυσούς Σκούφους απένειμε στο δεύτερο καλύτερο­ «Funky Gourmet» (βαθμολογία 16,5/20) των Γεωργιάννας Χιλιαδάκη και Νίκου Ρούσσου η αντιδήμαρχος Αθηναίων Εύα Κοντοσταθάκου εκ μέρους του δημάρχου Γιώργου Καμίνη.

 Οι τελευταίες λεπτομέρειες μπαίνουν στο πρώτο πιάτο, το καρπάτσιο γαρίδας, το οποίο εμφανίστηκε μέσα σε σκαλιστά μπολ από πάγο.
Οι τελευταίες λεπτομέρειες μπαίνουν στο πρώτο πιάτο, το καρπάτσιο γαρίδας, το οποίο εμφανίστηκε μέσα σε σκαλιστά μπολ από πάγο.

Ο εκδότης του «α» Δημήτρης Ηλιόπουλος απένειμε τα βραβεία στα εστιατόρια της Αθήνας με βαθμολογία 16/20. Κατά τη διάρκεια της απονομής, ο κ. Ηλιό­πουλος ανακοίνωσε και τη σημαντική απόφαση του «α» να αυτονομήσει τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και να μεταφέρει μόνιμα την έδρα τους στη Θεσσαλονίκη, σηματοδοτώντας έτσι τη ραγδαία και με πολλές αξιώσεις ανάπτυξη της ελληνικής κουζίνας.

Τα βραβεία στα εστιατόρια της Αθήνας, της Μυκόνου και της Θεσσαλονίκης με 15,5/20 απένειμε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος. Ο διακεκριμένος Βρετανός food & travel editor Jonathan Phang (BBC Good Food Magazine, S Magazine, National Geographic Traveller) βράβευσε τα εστιατόρια της Χαλκιδικής με 15,5/20, δηλώνοντας ταυτόχρονα πως είναι μεγάλη του τιμή να συμμετέχει στην τελετή των Χρυσών Σκούφων, ένα θεσμό «που προβάλλει την ελληνική γαστρονομία σε ολόκληρο τον κόσμο». Εξέφρασε μάλιστα ιδιαίτερη ικανοποίηση που ο δρόμος του ξαναδιασταυρώνεται με την Έλενα Κουντουρά, την οποία θαύμαζε από την εποχή που μεσουρανούσε στις διεθνείς πασαρέλες κι εκείνος δούλευε στη βιομηχανία της μόδας.


Βραβεία απένειμαν επίσης ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Κωνσταντίνος Τσέγας, o Spirit Marketing Μanager της Coca-Cola Τρία Έψιλον (εκπροσωπώντας το single malt whisky Macallan) Φώτης Σιαδήμας, η γενική διευθύντρια της Συνέργεια Α.Ε., αποκλειστικής αντιπροσώπου στην Ελλάδα της Nespresso Professional, Ελένη Μιχοπούλου και ο Business Executive Οfficer της Nestle Waters Hellas Δημήτρης Χανιό­γλου.

Το δείπνο που ακολούθησε, για το οποίο θα διαβάσετε αναλυτικά εδώ, ήταν μια πραγματική πανδαισία υφών και γεύσεων με υψηλότατη τεχνική, που ετοίμασαν οι νεαροί Έλληνες σεφ Θάνος Φέσκος, Γιώργος Κατάρας, Φίλιππος Χρονόπουλος, Μιχάλης Παπαφίλης και Γιώργος Παπαζαχαρίας, οι οποίοι άφησαν για λίγο τις κουζίνες των τριάστερων εστιατορίων όπου εργάζονται και ήρθαν στην Ελλάδα ειδικά για τη συγκεκριμένη βραδιά. Οι πέντε σεφ, σε συνεργασία με την μπριγάδα του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο executive chef της «Μεγάλης Βρεταννίας» και του «Tudor Hall» Αστέριου Κουστούδη κι επικεφαλής τους Αλέξανδρο Κοσκινά και Δημήτρη Μπούτσαλη, παρουσίασαν ένα εξαιρετικό μενού βασισμένο σε ελληνικές γεύσεις έτσι όπως τις «μετέφρασαν» μέσα από το φίλτρο των δικών τους διεθνών εμπειριών κι έκλεψαν τις εντυπώσεις.

 H παρέλαση των πιάτων θύμιζε χορογραφία,συντελώντας έτσι στη μοναδική ατμόσφαιρα του diner de gala.
H παρέλαση των πιάτων θύμιζε χορογραφία,συντελώντας έτσι στη μοναδική ατμόσφαιρα του diner de gala.

Κάθε πιάτο βρήκε­ το κοινό του, ωστόσο εκείνα που συζητήθηκαν ιδιαίτερα ήταν το καρπάτσιο γαρίδας του Παπαζαχαρία, που ήρθε στο τραπέζι πάνω σε έναν «παγωμένο βράχο», και η συγκινητική «σπανακόπιτα» του Χρονόπουλου, την οποία πολλοί εξέφρασαν την επιθυμία να πάρουν μαζί τους και στο σπίτι! Όλοι αναγνώρισαν πάντως το εξαιρετικό pairing με μια ολόκληρη σειρά συναρπαστικών οίνων, spirits και φυσικά καφέ. Έτσι το καρπάτσιο γαρίδας με περγαμόντο, λεμονοθύμαρο, λεβάντα και χαμομήλι βρήκε το ιδανικό ταίρι στη Μαλαγουζιά 2017 από τους Αμπελώνες Οινοποιητική Σώκος, η «σπανακόπιτα» με κάστανα, μορχέλες και vin jaune στην Kaiser Pilsner, ο μπακαλιάρος σε τρεις υφές, με λαχανίδες και σάλτσα από λάχανο σε ζύμωση, στην Armyra 2016 από το Κτήμα Σκούρα, η ψητή σφυρίδα με χταπόδι και βολβούς, «ανθό» καλαμαριού και σάλτσα σαφράν στο Δάκρυ του Πεύκου 2017 από το Κτήμα Στέλιου Κεχρή και το επιδόρπιο με γιαούρτι, ελαιόλαδο, παντζάρι και δάφνη στο μονοποικιλιακό τσίπουρο Δεκαράκι.

 Η βραδιά έκλεισε πανηγυρικά, με τους πέντε σεφ που δημιούργησαν το μενού και την πολυπληθή μπριγάδα του Αστέριου Κουστούδη, με επικεφαλής τους Αλέξανδρο Κοσκινά και Δημήτρη Μπούτσαλη, πάνω στη σκηνή και κάτω από ασταμάτητο χειροκρότημα.
Η βραδιά έκλεισε πανηγυρικά, με τους πέντε σεφ που δημιούργησαν το μενού και την πολυπληθή μπριγάδα του Αστέριου Κουστούδη, με επικεφαλής τους Αλέξανδρο Κοσκινά και Δημήτρη Μπούτσαλη, πάνω στη σκηνή και κάτω από ασταμάτητο χειροκρότημα.

Οι πάντες καταχειροκρότησαν ενθουσιασμένοι στο τέλος του δείπνου, όταν οι πέντε τους μαζί με την μπριγάδα της κουζίνας της «Μεγάλης Βρεταννίας» ανέβηκαν στο πόντιουμ, γεμίζοντάς το νιάτα κι ενθουσιασμό. Άργησε να αδειάσει το Grand Ballroom. Φίλοι και γνωστοί έμεναν για μια τελευταία κουβέντα, υποσχέσεις ακούγονταν και σχέδια ενόψει της νέας σεζόν καταστρώνονταν, τα συγχαρητήρια στους σεφ και στο «αθηνόραμα» συνεχίζονταν. Ακόμη μία τελετή των Χρυσών Σκούφων όδευε προς τη λήξη της. Οι βαλίτσες, ωστόσο, για το γαστρονομικό σαφάρι των Χρυσών Σκούφων του 2019 έχουν ήδη αρχίσει να φτιάχνονται.

Διαβάστε επίσης: Το συναρπαστικό μενού της τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων 2018 πιάτο πιάτο