ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Είστε έτοιμοι για μια μεγάλη fine Drinking εμπειρία;

Από -
The Clumsies - Χρυσοί Σκούφοι
The Clumsies

Στήνεται ένα πολύ φιλόδοξο project, με concept το « Fine Drinking», στις αρχές Ιουνίου στη καρδιά του κέντρου, που πρέπει να μπει στην agenda μας.
Το Fine Drinking είναι κουλτούρα, είναι διαδικασία ανακάλυψης, είναι απόλαυση μαζί με γνώση, είναι μύηση στα premium spirits και αρκετά ακόμα που κάνουν focus σε ένα σε ένα ποτό straight ή ένα μιξ, που φλερτάρει με όλες τις αισθήσεις μας. Ο θεσμός, που « ψήνεται», από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με την ομάδα του World Class της Diageo, μιας πλατφόρμας που τα τελευταία χρόνια στηρίζει και προβάλει παγκοσμίως την τέχνη του mixology, συνδυάζει τα παραπάνω με σκοπό την απογείωση της εμπειρία του ευ drinking.

Tailor Made
Tailor Made

Την πρώτη Ιουνίου θα δοθεί το σύνθημα έναρξης, μιας τετραήμερης γιορτής. Η δράση θα λάβει χώρα στο Παλαιό Χρηματιστήριο, που ήδη βρίσκεται σε διαδικασία μερικού « lifting», ώστε να μεταμορφωθεί σε ένα εντυπωσιακό pop up bar. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο ρετουσαρισμένο Χρηματιστήριο θα λειτουργούν έξι bar και από τα πόστα τους θα περάσει όλη η αφρόκρεμα της Αθηναϊκής bartending σκηνής. Οι καλύτεροι Έλληνες bartender έχοντας στη διάθεση τους ποτά, από κορυφαίες πρώτες ύλες θα « χτυπάνε» cocktails εμπνευσμένα από τον διαγωνισμο world class. Η αλληλεξάρτηση με το World Class είναι εμφανής. Η μεγάλη Fine Drinking εμπειρία ξεκινάει μια μέρα μετά το τελικό του σπουδαίου διαγωνισμού και αποτελεί μια εξωστρεφή προέκταση του, με σκοπό τη διαμόρφωση του κοινού στο ποιοτικό και δημιουργικό « πίνειν».

Baba au Rum
Baba au Rum

Με «ανοιχτές πόρτες» όσοι αγαπάνε τα spirits θα συσπειρωθούν στο Χρηματιστήριο, για να κάνουν βουτιά στο κόσμο της αλχημείας, μέσα από τα προγράμματα που θα τρέξουν 1, 2, 3, και 4, Ιουνίου, με « φευγάτα» σερβιρίσματα και παρουσιάσεις, που μυούν στην κουλτούρα των ποτών. Φυσικά κάθε μέρα οι στροφές θα ανεβαίνουν, πέρα από την μπάρα, και με την επίδραση των παράλληλων καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων και τα δυνατά μουσικά events, που έτσι και αλλιώς «κουμπώνουν» με τα ευφάνταστα cocktails και συμπληρώνουν το σκηνικό της διασκέδασης.

Με πυρήνα το Χρηματιστήριο το ρεύμα θα μετακινηθεί στο μπαρίστικο πυρήνα του κέντρου, χαρτογραφώντας μια συναρπαστική διαδρομή ανάμεσα σε είκοσι τρία κορυφαία μπαρ. Σημειώστε τα: 7 Jokers, 42, 360°, Α For Athens, Baba au Rum, Bank Job, Bar De Τhéâtre, Barreldier, Grand Bretagne (Alexander’s Bar, Alexander’s Cigar Lounge, Roof Garden Bar & Bar 8), Dizzy Mo, Drunk Sinatra, Faust, Odori, Rehab, Six d.o.g.s, Tailor Made, The Trap, The Clumsies, Toy Café, Zonars, ΦΟΥΑΡ. Σε κάθε spot θα τρέξουν γευσιγνωσίες και master class καθώς και ένας επιπλέον κατάλογος cocktails εμπνευσμένων από τον νέο μεγάλο θεσμό.

Βασικές πληροφορίες
Γενική είσοδος και για τις 4 ημέρες: 10€ ποσό που περιλαμβάνει 2 signature cocktails δικής σας επιλογής στο Pop-Up bar στο Παλαιό Χρηματιστήριο, τη δυνατότητα να συμμετέχετε σε mentoring sessions και να απολαύσετε μοναδικά ποτά σε προνομιακή τιμή σε όλα τα συνεργαζόμενα bars της Αθήνας.

Ώρες λειτουργίας Pop-Up @Παλαιό Χρηματιστήριο Αθηνών (Σοφοκλέους 10) 19:00-24:00