ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Hostel 9», στο Long Island της Θεσσαλονίκης!

Από -
«Hostel 9», στο Long Island της Θεσσαλονίκης!  - Χρυσοί Σκούφοι

Την πρώτη φορά που επισκεφτήκαμε το «Hostel 9» ήταν λίγο μετά τα εγκαίνια του και μας εντυπωσίασε τόσο ο χώρος, όσο και τα δημιουργικά cocktail με τα αβανταδόρικα υλικά.

Αυτή τη φορά επιστρέψαμε λίγο μετά τα πρώτα του γενέθλια και το βρήκαμε ακόμα πιο ανεβασμένο kκαι με φρέσκο κατάλογο. Για δεύτερη φορά τις συνταγές υπογράφει ο βραβευμένος bartender Δημήτρης Νταφόπουλος. Έχει δημιουργήσει μια σειρά από δεκατέσσερις εντυπωσιακές in house μίξεις με έμπνευση το Long Island και την υπέροχη ταινία Great Gatsby. Πίσω από την μπάρα του βρήκαμε την ταλαντούχα bar lady Θωμαή Μωυσίδου που μας έβαλε στο νέο concept, μέσα από πολλές δοκιμές.

Το ταξίδι ξεκινάει με το Fitzgerald ένα εκρηκτικό μιξ με βάση το gin και το μαύρο τσάι. Συνεχίζει με το δυνατό Bootleddin από bourbon και ένα εξαιρετικό homemade σιρόπι από σπιτική μαρμελάδα δυόσμου. Πολύ ιδιαίτερο και τροπικό είναι το Queens με πρωταγωνιστή το ρούμι, συνοδό το πρωτότυπο σιρόπι ραβέντι και ανανά, και γαρνιτούρα τριμμένη τόνκα. Γι αυτούς που τους αρέσουν τα ξυνά, εξαιρετικό είναι το East River, που ενώνει ένα ενδιαφέρον blend τεκίλας με βασιλικό και λεμόνι, και σερβίρεται σε ποτήρι αρωματισμένο με θαλασσινό αλάτι. Αυτό όμως που αξίζει ειδική μνεία και δεν πρέπει να φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε είναι το ζεστό Great Gatsby ,που μας πλημμυρίζει με μπαχαρικά και ξηρούς καρπούς εμπλουτίζοντας το μαύρο ρούμι.

Είναι πάρα πολλές οι συναρπαστικές μίξεις και έχουν μια αναπάντεχη φρεσκάδα που δεν είναι καθόλου τυχαία. Όλα τα συστατικά, σιρόπια, μαρμελάδες, χυμοί, φτιάχνονται από την ομάδα της μπάρας κάθε μέρα. Τίποτα δεν είναι έτοιμο και τίποτα δεν χρησιμοποιείται για δεύτερη μέρα. Στην κατηγορία των κλασικών cocktail υπάρχουν δυο οπωσδήποτε, το Negroni και το Manhattan.

Και τα δυο παλαιώνουν σε βαρελάκια του «Hostel 9», σερβίρονται εμφιαλωμένα σε μπουκαλάκια και δεν φαντάζεστε πόσο πολυσύνθετα βομβαρδίζουν το στόμα συνέχεια με αρώματα φρούτων, βοτάνων και μπαχαρικών. Για να έχετε μια ολοκληρωμένη «Hostel 9» εμπειρία πρέπει να κάνετε επίσης ένα τσεκάρισμα στα μελετημένα τσιμπολογήματα ζητώντας να σας σερβίρουν tapas ανάλογα με το cocktail που θα διαλέξετε.