ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Nikkei Nomads εν δράσει

Από -
Ο Mario Pérez Sanchez (αριστερά) και ο Θάνος Στασινός - Χρυσοί Σκούφοι
Ο Mario Pérez Sanchez (αριστερά) και ο Θάνος Στασινός

Ο Mario Pérez Sanchez και ο Θάνος Στασινός δημιουργούν από κοινού ένα σπέσιαλ μενού με Nikkei φιλοσοφία και κοσμοπολίτικες αναφορές στις 15 και 16/3 στο «Nikkei».

Ένα χρόνο μετά από την πρώτη του επίσκεψη, ο δραστήριος περουβιανός Mario Pérez Sanchez επιστρέφει στην Αθήνα και πάλι καλεσμένος του «Nikkei». Έχοντας νωρίτερα περάσει από το «Pakta» και το «41 Degrees» των αδερφών Adria, τώρα ο σεφ μαγειρεύει «New Tropical Food» στο «Leka», επίσης στη Βαρκελώνη. Συνεργάζεται σε κάποια workshops του διεθνούς δράσης ινστιτούτου RMHAR (Nomad Institute of Augmented Creativity) και συμμετέχει σε ένα ακόμη ενδιαφέρον project, το Munay-ki όπου τα αρχαία τελετουργικά των Άνδεων εμπνέουν μια μίξη design, μουσικής, θεάτρου και γαστρονομίας.

Η νομαδική και διαδραστική φύση του σεφ Sanchez δεν… κρύβεται. Την Τετάρτη 15 και την Πέμπτη 16/3 στο «Nikkei» πάντως θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε το «Tropical Landscape», ένα μενού-ταξίδι στον κόσμο (€ 55 το άτομο) που συνδημιούργησε με τον σεφ του εστιατορίου Θάνο Στασινό. Στα δεκατρία πιάτα που το απαρτίζουν μπορεί το ύφος, η φιλοσοφία, ας το πούμε έτσι, να είναι ιαπωνο-περουβιανή, ταυτόχρονα όμως ενσωματώνουν στοιχεία από πολλές διαφορετικές παραδόσεις και κουλτούρες όπερ σημαίνει μεν causa, tiger milk, tataki και gyoza, σημαίνει όμως και πολλά ακόμη, αφού στα συστατικά των συνταγών μπλέκονται από μαύρο κινέζικο τσάι Lapsang Souchong και κορεάτικες μαρινάδες, μέχρι emulsion μοτσαρέλας ή ελληνικό γιαούρτι. Συνοδεύονται από tailor made κοκτέιλ του Σπύρου Κερκύρα και της Μαίρης Ταλαιπώρου. Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες φροντίστε να κλείσετε εγκαίρως θέση στο 210 – 7239366.